Εκτύπωση αυτής της σελίδας

* Ο ΙΤΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΧΘΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ * ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Φέστα για τρία χρόνια στον πάγκο της ΑΕΛ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2018 22:07

Τη σοβαρή δουλειά και τον χαρακτήρα του Ιταλού προπονητή Τζιανλούκα Φέστα εκτίμησε σε μεγάλο βαθμό ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας, παρότι είναι μικρό το χρονικό διάστημα που εργάζεται και φρόντισε από τώρα ώστε να είναι τα τρία επόμενα χρόνια μέλος της «βυσσινί» οικογένειας.


Σε σχετική χθεσινή ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Υπεγράφη σήμερα (σ.σ. χθες) το 3ετές συμβόλαιο του προπονητή μας Τζιανλούκα Φέστα. Ο κ. Αλέξης Κούγιας και το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ εύχονται στον προπονητή μας επιτυχίες, υγεία και πρόοδο στην ομάδα μας».
Ακολούθησε και συμπληρωματική ανακοίνωση: «Δημιουργήθηκε μία σύγχυση και υπήρξαν παρερμηνείες με την ανακοίνωση της υπογραφής 3ετούς συμβάσεως συνεργασίας με τον προπονητή μας Τζιανλούκα Φέστα. Τα γεγονότα είναι τα εξής:
Ο κ. Τζιανλούκα Φέστα αρχικώς συμφώνησε για συνεργασία με την ΑΕΛ με χρονικό ορίζοντα ενός έτους.
Ο τρόπος της δουλειάς του, η εργατικότητά του, η προσωπικότητά του, αλλά και η ατμόσφαιρα οικογένειας που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έφτιαξε στα αποδυτήρια της ΑΕΛ, μας εντυπωσίασαν και του ζητήθηκε να υπογράψει 5ετές συμβόλαιο, ώστε να έχει τον χρόνο να παρουσιάσει μια δική του ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και να αναδείξει νέους παίκτες, όπως έκανε στο Κάλιαρι με τον Μπαρέλα της εθνικής Ιταλίας. Ο κ. Φέστα αντιπρότεινε συμβόλαιο 3 ετών με διαφορετικές αποδοχές και μπόνους για κάθε χρόνο. Οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν 10 ημέρες και ολοκληρώθηκαν σήμερα με την υπογραφή του νέου συμβολαίου.
Η ΑΕΛ είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με αυτήν την επιλογή του Τζιανλούκα Φέστα, αφού μόλις χτες έγινε αποδέκτης προτάσεως να αναλάβει την εθνική Λιβερίας με περισσότερα χρήματα από αυτά που λαμβάνει στην ΑΕΛ, αλλά ο κ. Φέστα αρνήθηκε, υπογράφοντας σήμερα το νέο του συμβόλαιο».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Κατά τα άλλα, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League λόγω των αγώνων που έδωσε η Εθνική Ελλάδος με Ουγγαρία και Φινλανδία αντίστοιχα για το UEFA Nations League, έχουμε και πάλι αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο.
Αύριο λοιπόν η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει στο AEL FC ARENA τη Λαμία στις 20:30, παιχνίδι που διεξάγεται στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής και οι «βυσσινί» θέλουν πάση θυσία το... τρίποντο, ώστε να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το γεγονός πως η Λαμία είναι μία από τις τρεις ομάδες που δεν έχουν νίκη έως τώρα στο πρωτάθλημα (σ.σ. ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης οι άλλες δύο) και μετράει μόνο τρεις ισοπαλίες, δεν πρέπει να καθησυχάζει τους παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα, οι οποίοι καλούνται να αγωνιστούν με την πρέπουσα σοβαρότητα και να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους. Η ΑΕΛ που έχει κερδίσει μέχρι τώρα τον Απόλλων Σμύρνης και τον Παναιτωλικό, θέλει να... τριτώσει το καλό και να αναρριχηθεί πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.
Κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, θα εξαρτηθεί από το πάθος που θα επιδείξουν οι παίκτες, από το καθαρό μυαλό που θα έχουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως επίσης και από την αποτελεσματικότητα που θα έχουν στις ευκαιρίες που θα τους δοθούν.
Αγωνιστικά, είναι γνωστές οι απουσίες των τιμωρημένων Ζίζιτς και Καρανίκα που αποβλήθηκαν στην αναμέτρηση με την Ξάνθη, ενώ δεν υπολογίζεται και ο τραυματίας Κάσσος.
Η ΛΑΜΙΑ
Δύο προβλήματα αντιμετωπίζει ο τεχνικός της Λαμίας Μάκης Χάβος, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την ΑΕΛ στο AEL FC ARENA.
Συγκεκριμένα, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του 29χρονου κεντρικού αμυντικού Ντάνιελ Αντέτζο, ο οποίος έχει χάσει προπονήσεις λόγω τραυματισμού και του 28χρονου επιτελικού μέσου Φακούντο Μπερτόλιο, που ήταν άρρωστος και περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή ο προπονητής, για να δει αν τελικά τεθεί στη διάθεσή του.
Σήμερα η ομάδα της Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσει την τελευταία της προπόνηση και ακολούθως ο κ. Χάβος θα ανακοινώσει την αποστολή.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Κ17 ΚΑΙ Κ19
Στο Στάδιο Αλκαζάρ η ΑΕΛ Κ-19 σε αγώνα της 7ης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει τη Λαμία, μεθαύριο Κυριακή (21/10, 15:00), ενώ η ΑΕΛ Κ-17 αγωνίζεται εκτός έδρας με την ομάδα του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, αύριο Σάββατο (20/10, 13:00) στο αθλητικό κέντρο Lolas.Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΑΕΛ-ΛΑΜΙΑ
ΑΕΛ και Λαμία έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, στη Θεσσαλική Πρωτεύουσα.
Την ΑΕΛ ευνοεί η προϊστορία στα παιχνίδια με τη Λαμία όταν είναι γηπεδούχος. Εχει επικρατήσει σε οκτώ αναμετρήσεις, έχει χάσει μία φορά, ενώ σε τρία παιχνίδια έχουν έρθει ισόπαλες. Στα συνολικά γκολ υπερτερούν οι «βυσσινί», με 23-6.
Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων της ΑΕΛ με Λαμία:
08/11/1964    ΑΕΛ-Λαμία    1-0    Β’ Εθνική
15/05/1966    ΑΕΛ-Λαμία    2-0    Β’ Εθνική
12/01/1967    ΑΕΛ-Λαμία    1-1    Κύπελλο Ελλάδος
22/04/1968    ΑΕΛ-Λαμία    5-3    Β’ Εθνική
09/03/1969    ΑΕΛ-Λαμία    0-1    Β’ Εθνική
24/01/1971    ΑΕΛ-Λαμία    1-0    Β’ Εθνική
06/06/1976    ΑΕΛ-Λαμία    3-0    Β’ Εθνική
03/04/1977    ΑΕΛ-Λαμία    3-0    Β’ Εθνική
01/06/1978    ΑΕΛ-Λαμία    3-0    Β’ Εθνική (Ελασσόνα)
08/02/2015    ΑΕΛ-Λαμία    0-0    Β’ Εθνική
26/09/2015    ΑΕΛ-Λαμία    3-0    Β’ Εθνική
*Κατά την περσινή σεζόν και στο ίδιο γήπεδο, στις 5/5/2018 και στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής για τη Super League, ΑΕΛ και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 (84’ Ντέλετιτς / 81’ Τσούκαλος).

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Gallery άρθρου