0-0χι στο γκολ είπε η ΑΕΛ

*Ισόπαλη κόντρα στον ΟΦΗ (0-0) και τον Παπαπέτρου *"Εμφύλιος" συνθημάτων στην κερκίδα του γηπέδου

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2018 22:09

Όχι σε Έλληνες διαιτητές από την ΑΕΛ αλλά και όχι στο γκολ είπε η ΑΕΛ στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ που έγινε στο Ael Fc Arena και αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0 έχοντας κόντρα και τον διαιτητή Παπαπέτρου που στο 43' δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Κοροβέση πάνω στον Ντέλετιτς.

Και αν το πρόβλημα με τη διαιτησία μπορεί να λυθεί με επιλογή ξένων διαιτητών, το πρόβλημα στο γκολ είναι γρίφος για δυνατούς λύτες αφού τα σέντερ φορ δεν κάνουν ούτε τελική προσπάθεια ενώ όταν την επιχειρούν είναι άστοχα.

Η αγωνιστική εικόνα της λαρισινής ομάδας ήταν πολύ καλή χθες παρά τον "εμφύλιο" στην κερκίδα με μερίδα οπαδών να αποδοκιμάζει τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια αλλά να αποδοκιμάζονται από τους υπόλοιπους.

Με βάση αυτά τα προβλήματα(διαιτησία και σκοράρισμα) η ΑΕΛ πλέον αρχίζει από χθες τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Χθες ο Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα έστω και από την κερκίδα λόγω της αποβολής του στην προηγούμενη αναμέτρηση με τη Λαμία είχε καλές εμπνεύσεις, σωστά παρέταξε την ομάδα και έκανε γρήγορη διορθωτική κίνηση μετατρέποντας το αρχικό 3-5-2 σε 4-4-2 βάζοντας τον Γρομητσάρη αριστερό μπαμ και μπροστά του τον Ακόστα, ενώ δεξιά τον Καρανίκα μπακ και πιο μπροστά τον Ντέλετιτς. Ο Γρομητσάρης ήταν ευχάριστη έκπληξη ενώ η δεξιά πλευρά καταπληκτική με σέντρες μισό γκολ που δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτεί ο Κούνιτς, ενώ ο Μπαρκάν όταν χρησιμοποιήθηκε ήταν ωσεί παρών.

Από δω και πέρα η ΑΕΛ έχει δύσκολο έργο...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα που λόγω τιμωρίας ήταν στην εξέδρα (στον πάγκο καθόταν ο συνεργάτης του Χαράλαμπος Παναγούλης) ξεκίνησε με 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα σέντερ μπακ τους: Γρομητσάρη, Μόρα, Ζίζιτς, στη μεσαία γραμμή τον Καρανίκα δεξιά και αριστερά τον Ακόστα, αμυντικά χαφ τους Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, τον Πίτι επιτελικό χαφ και στην επίθεση τους Ντέλετιτς και Κούνιτς.

Από την άλλη ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Στρέζο, στην άμυνα τους: Αργυρόπουλο(δεξιά), Μιχόγιεβιτς, Ποτουρίδη, Κοροβέση(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Νάστο, Μεγιάδο πιο μπροστά τους: Κουτσιανικούλη (δεξιά), Πλατέλλα, Κυριακίδη(αριστερά) και στην επίθεση τον Βουό.

Από την αρχή η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στον αγώνα αλλά ο ΟΦΗ έδειξε διαβασμένος και αμέσως ισορρόπησε το παιχνίδι.

Τότε ο Φέστα μετέτρεψε το 3-5-2 σε 4-4-2 με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια , στην άμυνα τους Καρανίακα(δεξιά), Ζίζιτς, Μόρα, Γρομητσάρη(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Φατιόν , Μιλοσάβλιεβιτς και πιο πλάγια τους Ντέλετιτς(δεξιά), Ακόστα(αριστερά) ενώ στην επίθεση τους Πίτι, Κούνιτς.

Από κει και πέρα άρχισε ένα «μονόλογος» της λαρισινής ομάδας και ειδικά στο δεύτερο μέρος το γήπεδο έγερνε προς την πλευρά του ΟΦΗ με τους «βυσσινί» να έχουν επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους.

Αλλά δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε η υπεροχή με μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή στο φάουλ του Πίτι στο 84' και στη συνέχεια του Φατιόν που το σουτ που έκανε έκοψε ο Κοροβέσης.

Λίγο έλειψε να έρθει και σοκ για την ΑΕΛ όταν στο 90'+1 ο Πλατέλας έπιασε σουτ που έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Το τελικό 0-0 δεν είναι δίκαιο αφού η ΑΕΛ ήταν πολύ καλύτερη αλλά υπάρχει και ο διαιτητής Παπαπέτρου με τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3': Από αριστερά ο Πίτι εκτελεί φάουλ και ο Μόρας από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Στρέζος.

9': Σέντρα από τα δεξιά του Πλατέλλα. Ο Κυριακίδης πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

12': Σέντρα από αριστερά του Βουό και ο Ζίζιτς στην προσπάθειά του να διώξει παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ αλλά ο Κρίστινσον αποκρούει σε κόρνερ.

20': Ο Καρανίκας από τα δεξιά κάνει σέντρα αλλά ο Κούνιτς δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

23': Σέντρα του Ντέλετιτς από τα δεξιά, και η μπάλα φθάνει στον Πίτι που μέσα από τη μεγάλη περιοχή δεν μπορεί να πιάσει το σουτ όπως θα το ήθελε.

28': Σέντρα του Αργυρόπουλου από δεξιά η μπάλα φθάνει στον Βουό και το σουτ που κάνει μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Κρίστινσον.

50': Ο Πίτι εκτελεί φάουλ από αριστερά, ο Κούνιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

53': Μακρινό σουτ του Φατιόν η μπάλα καταλήγει άουτ.

53': Σέντρα του Καρανίκα από τα δεξιά ο Πίτι πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

60': Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς η μπάλα καταλήγει άουτ.

84': Ο Πίτι εκτελεί φάουλ αλλά ο Στρέζος αποκρούει και η μπάλα φθάνει στον Φατιόν που σουτάρει σε κενή εστία αλλά ο Κοροβέσης προλαβαίνει και αποκρούει σε κόρνερ.

90'+1: Σουτ του Πλατέλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ οι περισσότεροι παίκτες εντυπωσίασαν αλλά όχι τα σέντερ φορ. Ο Κρίστινσον δεν ακούμπησε μπάλα, ο Καρανίκας με τον Γρομητσάρη κάνανε καταπληκτικό παιχνίδι ενώ Ζίζιτς και Μόρας ήταν απροσπέλαστοι.

Ο Φατιόν με τον Μιλοσάβλιεβιτς καλό δίδυμο σαν αμυντικά χαφ, ενώ ο Ντέλετιτς σταματιόταν μόνο με φάουλ. Ο Ακόστα μέτριος ενώ ο Πίτι είχε εξάρσεις. Ο Κούνιτς δυστυχώς δεν πήγε καλά όπως και ο Μπαργκάν που μπήκε αλλαγή.

Από τον ΟΦΗ μας άρεσαν ο Πλατέλλας, ο Στρέζος και οι Μιχόγιεβιτς, Ποτουρίδης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο κ.Παπαπέτρου συνέχισε την παράδοση σε βάρος της ΑΕΛ αφού δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «βυσσινί», ενώ στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν αυστηρός με τους παίκτες της λαρισινής ομάδας και ελαστικός με αυτούς του ΟΦΗ. Δεν ξέρουμε τι πρόβλημα έχει με την ΑΕΛ ο κ.Παπαπέτρου που πάντα αφήνει παραπονούμενη τη «βυσσινί» ομάδα.

Ο πρώτος βοηθός Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών) πήγε καλά αλλά ο δεύτερος Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής) αδίκησε την ΑΕΛ που σωστά έβγαλε ανακοίνωση στο ημίχρονο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Γρομητσάρης, Μόρας, Ζίζιτς, Ντέλετιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (72' Μπαργκάν), Πίτι, Ακόστα (87 Χούμπτσεφ).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος Νάστος (61' Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης (72' Ντίνας), Βουό (40' Αραβίδης), Πλατέλλας, Κυριακίδης, Μιχόγιεβιτς, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Ποτουρίδης.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο τεχνικοί δήλωσαν μεταξύ των άλλων τα εξής:

Τζιανλούκα Φέστα(ΑΕΛ): «Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι αλλά μετά το 20λεπτο αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα, αλλάζοντας κάποια πράγματα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και πιστεύω ότι οι παίκτες μου έχουν μεγάλη θέληση. Πρέπει να είμαστε πιο «κακοί» μέσα στην περιοχή, όμως δεν μπορώ να πω πολλά για τους παίκτες γιατί δουλεύουν πολύ».

Νίκος Παπαδόπουλος(ΟΦΗ): «Στο α' μέρος ήμασταν πιο καλοί, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο μείναμε πίσω. Ένα ματς που δεν μπορείς να το κερδίσεις, δεν πρέπει και να το χάνεις. Από την προσπάθεια των παιδιών είμαι πολύ ευχαριστημένος».

ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα διαδοχική πανηγύρισε η Λαμία, η οποία επικράτησε με 3-2 του Λεβαδειακού για την 8η αγωνιστική της Super League. Σε ένα... χορταστικό παιχνίδι που είχε 5 γκολ, ένα δοκάρι και μια αποβολή, οι παίκτες του Χάβου προηγήθηκαν 2-0 (11' Μπερτόλιο, 24' Μπαράλες), οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (60' Νανγκίς, 81' Γιακουμάκης), αλλά στο 83' ο Αντέτζο διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Κόκκινη κάρτα αντίκρισε στο 88' ο Καραχάλιος, ενώ δοκάρι είχε στο 28΄ο Πλιάτσικας, για τη Λαμία.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

17:15 Πανιώνιος-Ατρόμητος         NOVA

19:00 Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης   ΕΡΤ

19:30 ΑΕΚ-Αρης      NOVA

ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

19:00 Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα ΕΡΤ

19:30 Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης     NOVA

21:30 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός          NOVA

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 7 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ       12-2   19

2. Ατρόμητος 11-3   19

3. ΑΕΚ          13-3   13

4. Ολυμπιακός        10-4   13

5 . Παναθηναϊκός     14-4   13

6. Άρης         10-4   12

7. Ξάνθη       7-3     12

8. Παναιτωλικός       10-8   11

9. Λαμία(8 αγ.) 9-13          9

10. ΑΕΛ(8 αγ.)        4-10   7

11. Πανιώνιος          5-9     7

12. ΠΑΣ Γιάννινα 4-13        6

13. ΟΦΗ(8 αγ.) 6-14         6

14. Αστέρας Τρίπολης       6-10   4

15. Λεβαδειακός(8 αγ.)      5-15   3

16. Απόλλων Σμύρνης        1-12   0

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.

* Από την ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ. : Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass