Η IFAB σχεδιάζει ριζικές αλλαγές για τα πέναλτι, τα χέρια και τις αλλαγές

Δημοσίευση: 03 Νοε 2018 21:43

H International Football Association Board (IFAB), ο οργανισμός που δημιουργεί τους κανόνες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αποφάσισε να προτείνει αλλαγές σε διάφορους κανόνες σχετικά με τα πέναλτι, τα χέρια και τις αλλαγές.

Η έγκριση των μέτρων θα γίνει στο Λονδίνο τον προσεχή Μάρτιο, στο ετήσιο συνέδριο του οργανισμού, που είχε εισαγάγει το VAR και την τέταρτη αλλαγή στην παράταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία. Η πρόταση αφορά κυρίως στους κανόνες για τα χέρια και αναφέρεται στη θέση και την απόσταση που έχουν σε σχέση με το σώμα του παίκτη. Θα εξετασθεί επίσης η περίπτωση να τροποποιηθούν οι κανόνες για τα πέναλτι. Η IFAB προτείνει να εξαλειφθεί η δυνατότητα συνέχειας στο πέναλτι. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ο τερματοφύλακας σταματήσει ή αποκρούσει το σουτ, θα δίνεται ένα λάκτισμα σαν να είχε βγει άουτ η μπάλα.
Ένα άλλο από τα προτεινόμενα μέτρα αναφέρεται στον χρόνο που αφιερώνεται στις αλλαγές λόγω τραυματισμού. Όπως δηλώνουν θα πρέπει να αποφευχθεί η πρόθεση απώλειας χρόνου, ενώ αναφέρεται ότι θα συζητηθεί το ζήτημα των αλλαγών γενικά. Θα τεθεί στο τραπέζι ότι οποιοσδήποτε παίκτης που γίνεται αλλαγή θα πρέπει να εγκαταλείπει το γήπεδο από την πλησιέστερη γραμμή και να μην περπατήσει μέσα από τον αγωνιστικό χώρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass