ΑΕΛ δύο ταχυτήτων στη Λιβαδειά

*ΚΑΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ(1-1) *Ο ΚΡΙΣΤΙΝΣΟΝ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2018 22:01

ΑΕΛ δύο ταχυτήτων παρουσιάστηκε χθες στη Λιβαδειά όπου αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Λεβαδειακό με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 13' με τον Κόεφ και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 88' με άτυχο αυτογκόλ του Γκόλια. Μάλιστα η λαρισινή ομάδα θα πρέπει να ευχαριστεί στο τέλος τον Ισλανδό τερματοφύλακα Κρίστινσον που στις καθυστερήσεις νίκησε σε τε-α-τετ τον Γιακουμάκη και κράτησε τον βαθμό.

Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι καλό για την ΑΕΛ αλλά παραμένει χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και θα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια αν θέλει να πετύχει άνετη παραμονή και να μην μπλέξει(αν δεν έχει μπλέξει…) σε περιπέτειες.

Χθες η ΑΕΛ ήταν ένας ποδοσφαιρικός «δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ» . Όπως ακριβώς στη διάσημη νουβέλα του Σκοτσέζου συγγραφέα Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, ο δόκτωρ Τζέκιλ είχε κάνει ένα πείραμα πάνω του με ένα φάρμακο που υποτίθεται πως θα χώριζε το καλό και το κακό από τον άνθρωπο αλλά αυτό απέτυχε, έτσι και η ΑΕΛ. Ξεκίνησε πολύ καλά με τον Ιταλό τεχνικό Τζιανλούκα Φέστα να έχει τη σωστή έμπνευση να βάλει αριστερό μπακ τον Καρανίκα και δεξί τον Γρομητσάρη σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του Μπαργκάν στην επανάληψη οι αλλαγές του, αν και αναγκαστικές λόγω τραυματισμών, δεν ήταν το ίδιο εμπνευσμένες(παίζοντας και με 3-5-2) και η ομάδα με κακό πρόσωπο όχι απλά ισοφαρίστηκε αλλά κινδύνεψε και με ήττα έστω και αν ο διαιτητής επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Το πρωτάθλημα όμως συνεχίζεται και το θετικό είναι ότι η ΑΕΛ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μένει αήττητη (δύο ματς πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου) αλλά στο πρωτάθλημα έχει να κερδίσει τέσσερις αγωνιστικές.

Πάντως αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι διάρκεια στην καλή της απόδοση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Χθες μετά το 50' κλείστηκε πίσω για να πάρει τη νίκη έδειξε αγχωμένη και τελικά το πλήρωσε χάνοντας δύο βαθμούς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την ομάδα με τακτική 4-2, 3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους Γρομητσάρη(δεξιά) Μόρα, Ζίζιτς (σέντερ μπακ), Καρανίκα(αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Κοέφ, Μιλοσάβλιεβιτς και πιο μπροστά τους Ντέλετιτς(δεξιά), Ακόστα(αριστερά) και Πίτι στο κέντρο. Στην επίθεση αγωνίσθηκε ο Μπαργκάν.

Από την άλλη ο προπονητής του Λεβαδειακού Τζουζέπε Σανίνο ξεκίνησε με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Επασί στην άμυνα τους: Τσαμπούρη(δεξιά), Αντιλεού, Ζησόπουλο(σέντερ μπακ), Παντελιάδη(αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Καραχάλιο(αμυντικό χαφ), Μητρόπουλο(δεξιά), Στανόγεβιτς (αριστερά) και στη επίθεση τους: Μανγκά (αριστερά), Σαβαντογκό(δεξιά) και Μαρκόφσκι στο κέντρο.

Την πρώτη τελική μπορεί να την έκανε ο Λεβαδειακός(Καραχάλιος 3) αλλά η ΑΕΛ είχε αρχίσει να επιβάλλει τον ρυθμό της στον αγώνα και με τον Κοέφ στο 13' έκανε το 0-1. Στη συνέχεια κατάφερε να κρατάει πολύ εύκολα τους αντιπάλους εκτός περιοχής παρά τον τραυματισμό του Μόρα στο 30' (αντικαταστάθηκε από τον Γκόλια) και οι γηπεδούχοι απειλούσαν μόνο με κεφαλιές του Μαρκόφκσκι.

Στο δεύρο μέρος μετά το 60' ο Λεβαδειακός πήρε για τα καλά τα ηνία του αγώνα, ο τραυματισμός και η αλλαγή του Πίτι σε συνδυασμό με την αμυντική διάταξη της ΑΕΛ(3-5-2) με τον Χούμπτσεφ(πήρε τη θέση του Πίτι) αριστερό μπακ, τον Καρανίκα δεξιά και σέντερ μπακ τους Γκόλια, Ζίζιτς και Γρομητσάρη έκαναν την ομάδα να αμύνεται διαρκώς αφού δεν υπήρχε παίκτης να «παγώσει» το παιχνίδι. Τελικά στο 82' ο Γκόλιας έβαλε ένα τυχαίο αυτογκόλ σε κόντρα με τον Κρίστινσον.

Στο τέλος η ΑΕΛ έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ντέλετιτς αλλά η καλύτερη ήταν του Λεβαδειακού στο 90'+4' όπου ο Γιακουμάκης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κρίστινσον.

Η ΑΕΛ πήρε ένα σημαντικό βαθμό απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι στη γραμμή υποβιβασμού και αν είχε πάρει το διπλό τώρα θα μιλούσαμε για βαθμολογική ανάσα. Τελικά και ο βαθμός όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι δεν ήταν άσχημος.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

3': Μακρινό σουτ του Καραχάλιου, μπλοκάρει ο Κρίστινσον.

4': Διαγώνιο σουτ του Ντέλετιτς, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Επασί.

13': Εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Πίτι και ο Κοέφ με ωραίο σουτ κάνει το 0-1.

23': Σουτ του Σαβαντογκό μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, η μπάλα καταλήγει άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον.

42': Εκτέλεση πλαγίου σαν... κόρνερ από τον Παντελιάδη, ο Μαρκόφσκι κάνει γυριστή κεφαλιά και διώχνει σε κόρνερ με το αριστερό χέρι ο Κρίστινσον.

46': Αδύναμη κεφαλιά του Μαρκόφσκι από το σημείο του πέναλτι η μπάλα καταλήγει άουτ.

66': Κεφαλιά του Μαρκόφσκι μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαβαντογκό, η μπάλα καταλήγει άουτ.

76': Σουτ του Σαβαντογκό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Κρίστινσον έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

82': Ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, βγήκε μόνος προ του Κρίστινσον, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει αλλά η μπάλα κοντράρει στον Γκόλια και καταλήγει στα δίχτυα και γίνεται το 1-1.

87': Σουτ του Ντέλετιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο Επασί.

90'+4': Ο Σαβαντογκό από δεξιά κάνει σέντρα ακριβείας στον Γιακουμάκη που πλάσαρε αλλά απέκρουσε ο Κρίστινσον.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Καλύτερος από την ΑΕΛ ο Κρίστινσον για την απόκρουση στο τέλος. Ο Ζίζιτς με τον Μόρα, όσο αγωνίσθηκαν πολύ καλοί. Ο Καρανίκας με τον Γρομητσάρη κάνανε θαύματα στο πρώτο μέρος αλλά όχι στο δεύτερο. Ο Γκόλιας πάλεψε αν και μπήκε κρύος στο παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος Κοέφ και Μιλοσάβλιεβιτς καλοί στο δεύτερο μέρος δεν φάνηκαν. Ο Ντέλετιτς πολύ καλός, ο Πίτι επίσης όσο έπαιξε (όταν βγήκε η ομάδα «κόπηκε» στα δύο). Ο Ακόστα μέτριος ενώ ο Μπάργκαν καλύτερος από το Νούνιτς που τον αντικατέστησε. Ο Χούμπτσεφ σαν να μη υπήρχε ποτέ στο παιχνίδι.

Από τον Λεβαδειακό καλύτεροι ήταν οι: Σαβαντογκό, Επασί, Καραχάλιος και ο Ιωαννίδης που έπαιξε λίγο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τέσσερις ανακοινώσεις εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ κατά τη διάρκεια του αγώνα για τη διαιτησία.

Ανακοίνωση 1

«Τι θα γίνει κύριε Κουμπαράκη;

Θα σφυρίξεις κανένα φάουλ υπέρ μας;

Στα χτυπήματα από πίσω και με τα δύο πόδια θα βγάλεις καμιά κίτρινη;

Είμαστε παλιοί και καταλαβαίνουμε...».

«Πότε θα πάρει κόκκινη κάρτα ο Καραχάλιος; Στο τέλος;»

Ανακοίνωση 2:

«Τι θα γίνει κύριε Κουμπαράκη;

Μπροστά σου γίνονται τα χτυπήματα...

Αυτοί δεν παίζουν μπάλα, παίζουν ξύλο!».

Ανακοίνωση 3:

«Τι κλωτσιά είναι αυτή μπροστά σου;

Χωρίς μπάλα, τον έκοψε στη μέση...».

Ανακοίνωση 4:

«Πότε θα δώσεις φάουλ έξω από την περιοχή;

Νέο Λάμπρου βρήκαμε...

Πόσες επιθέσεις θα τους δώσεις ακόμα;».

Πάντως νομίζουμε ότι ο διαιτητής δεν καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα όταν οι παίκτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στο δεύτερο μέρος.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Καραχάλιος και Μανγκά.

Άριστοι οι δύο βοηθοί Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών) και Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλεού, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Καραχάλιος, Μητρόπουλος (65' Γιακουμάκης), Μανγκά (78' Ιωαννίδης), Στανόγεβιτς (73' Όμο), Σαβαντογκό, Μαρκόφσκι

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μόρας (31' λ. τρ. Γκόλιας), Ζίζιτς, Γρομητσάρης, Καρανίκας, Ντέλετιτς, Ακόστα, Μιλοσάβλιεβιτς, Κοέφ, Πίτι (58' λ. τρ. Χούμπτσεφ), Μπαργκάν (65' λ. τρ. Νούνιτς).

 

Τζ. Φέστα: «Δεν έπρεπε να δεχθούμε τέτοιο γκολ»

ΤΖ. ΣΑΝΙΝΟ: «ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ»

 

Στο γκολ της ισοφάρισης στάθηκε κυρίως ο Τζιανλούκα Φέστα σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ΑΕΛ, η οποία ρίσκαρε στα τελευταία λεπτά, δεν έπρεπε να δεχθεί ένα τέτοιο γκολ.

«Ηταν ένα παιχνίδι που ρισκάραμε στο τέλος και προσπαθήσαμε να το κερδίσουμε, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ξέραμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα με καλή φυσική κατάσταση. Δεχθήκαμε ένα γκολ που δεν έπρεπε να δεχθούμε, πρέπει όμως να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας από εδώ και πέρα».

Από την άλλη πλευρά ο Τζουζέπε Σανίνο δήλωσε ότι ο Λεβαδειακός έπρεπε να πάρει τη νίκη.

«Δεν έμεινα ικανοποιημένος από τον ένα βαθμό. Παίξαμε όπως θα έπρεπε να παίξουμε αλλά δεν πήραμε το ματς. Σήμερα (σ.σ. χθες) θα έπρεπε να έχουμε πάρει τη νίκη», είπε ο τεχνικός του Λεβαδειακού.

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass