«Μεγάλη τομή στον αθλητισμό η Κάρτα Υγείας Αθλητή»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ 1/1/19

Δημοσίευση: 14 Νοε 2018 20:51

Μεγάλη τομή αποτελεί η Κάρτα Υγείας του Αθλητή, την οποία από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα υποχρεούνται να κατέχουν όλοι οι αθλητές, κάθε ηλικίας, που έχουν δελτίο σε σωματείο και την οποία θεσμοθέτησαν με Νόμο, μετά από συνεργασία, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Υγείας.

Κανένας αθλητής δεν θα μπορεί πλέον να πάρει μέρος σε κανέναν αγώνα ή σε προπονήσεις συλλόγου, αν δεν έχει υποβληθεί στον ελάχιστο καρδιολογικό έλεγχο, το ηλεκτροκαρδιογράφημα. Η αναβαθμισμένη παρέμβαση στο επίπεδο της πρόληψης και της προστασίας της ατομικής και της δημόσιας υγείας εντάσσεται σε μία εθνική στρατηγική που αναπτύσσει η Πολιτεία αυτή την περίοδο χάρη σε πολλαπλές συνεργασίες ανάμεσα στον χώρο του αθλητισμού και της υγείας.
Η έγκαιρη διάγνωση καρδιαγγειακών παθήσεων και ατόμων με γονιδιακή ευαισθησία θα οδηγήσει στην πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου στους νέους ανθρώπους. Παράλληλα, μπαίνει τέλος σε ανισότητες, δηλαδή παιδιά που ελέγχονται κάθε εξάμηνο και παιδιά που δεν ελέγχονται καθόλου, αφού με αυτή τη νομική παρέμβαση τα παιδιά που ήταν εκτός πεδίου θα υποβάλλονται σε έλεγχο με ένα προσιτό κόστος.
Για τον σκοπό αυτό, γιατροί κάθε ειδικότητας, και όχι μόνο καρδιολόγοι, σε όλη την περιφέρεια, καθώς και στις ακριτικές περιοχές που ασχολούνται με τη διαδικασία της έκδοσης πιστοποιητικού υγείας αθλητών, θα λάβουν ειδική επιμόρφωση. Οι πιστοποιημένοι γιατροί θα είναι καταγεγραμμένοι, καθώς θα υπάρχει σχετικό μητρώο γιατρών στο ΕΚΑΕ, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο πλαστών σφραγίδων, ενώ αριθμό πιστοποίησης θα λαμβάνει κάθε γιατρός που παρακολουθεί το επιμορφωτικό σεμινάριο.
«Επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι πάντοτε υπήρχε ένα Δελτίο Υγείας Αθλητή, αλλά δεν έβγαινε ακολουθώντας τους κανόνες και τις φροντίδες της Ιατρικής Επιστήμης, ότι υπήρχε πλημμελής ιατρικός έλεγχος, θέλουμε να αναπτύξουμε ξανά σε άλλες βάσεις τον αθλητισμό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου Υφυπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού και Υπουργείου Υγείας και πρόσθεσε:
«Είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Ιταλία που προχωράμε σε αυτή την τομή. Σκοπός μας είναι να μην κινδυνεύει ή τουλάχιστον να πάρουμε όσα μέτρα είναι δυνατόν ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία κανενός παιδιού μας, κανενός νέου ή μεγαλύτερου αθλητή. Είναι το πρώτο βήμα, προφανώς θα υπάρξουν και δυσκολίες, μουρμούρες και δυσλειτουργίες, αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε βήμα πίσω και νομίζω ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας θα φανούν τα επόμενα χρόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass