ΛασπομαΧία στη Φιλιππούπολη

Ο Απόλλωνας... κόλλησε και παραχώρησε στη Σπάρτη ισοπαλία 1-1 - Τα γκολ με πέναλτι οι Μαρκολίνο (55’), Στογιάνοβιτς (85’)

Δημοσίευση: 19 Νοε 2018 22:02 | Τελευταία ενημέρωση: 19 Νοε 2018 23:19

Την πρώτη φετινή απώλεια στο πρωτάθλημα της Football league υπέστη χθες ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, παραχώρησε στη μαχητική Σπάρτη ισοπαλία 1-1.


Οι «κυανόλευκοι» μέσα σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο από τις έντονες βροχοπτώσεις... κόλλησαν στη λάσπη και παρότι έχασαν πολλές ευκαιρίες, δεν μπόρεσαν να πετύχουν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους και να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας.
Τέτοια ματς όπως όλοι μας γνωρίζουμε κρίνονται στη δύναμη, στην ψυχολογία ενώ εάν και η τύχη δεν είναι με το μέρος σου, τότε ο βαθμός δυσκολίας που παρουσιάζεται, γίνεται πολύ μεγαλύτερος.
Ο Απόλλωνας λοιπόν ήθελε αλλά δεν μπορούσε να βρει εύκολα διαδρόμους, είναι μια τεχνική ομάδα και απέναντι σε έναν αντίπαλο που πρώτο μέλημά του ήταν να περιορίσει τη δραστηριότητα των γηπεδούχων και έδινε βάρος στην άμυνά του, συνάντησε δυσκολίες.
Το χαμένο πέναλτι του Κουρτεσιώτη στο 12’ , οι σωτήριες αποκρούσεις του γκολκίπερ Σταματόπουλου και το βαρύ γήπεδο, ήταν ανασταλτικός παράγοντας στο να μπορέσει η λαρισινή ομάδα, να επιβάλει τον δικό της ρυθμό και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, στον βαθμό που ήθελε, όπως έκανε και σε προηγούμενα παιχνίδια.
Σίγουρα ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, είχαν διάθεση οι παίκτες του για να κερδίσουν και σε αυτό το παιχνίδι, όμως δεν κατόρθωσε να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Απόλλωνα ο τεχνικός του Μαρσέλο Τροΐζι. Κάτω από τα δοκάρια ο Μαντζάρης, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, σέντερ μπακ ο Κοντοές με τον Σουλιώτη, αμυντικά χαφ ο Λούκας Ράμος με τον Χατζή, στις πτέρυγες ο Τασιούλης αριστερά, ο Πολλέτο δεξιά, δεκάρι ο Μαρκολίνο και σέντερ φορ ο Λουκάο.
Από την πλευρά του ο Αντρέι Τσερνίσοφ παρέταξε τη Σπάρτη με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Σταματόπουλος, δεξιά στην άμυνα ο Κοζάκης, αριστερά ο Φραγκούλης, σέντερ μπακ ο Κολτσίδας με τον Βλάχο, στα χαφ από αριστερά προ τα δεξιά οι Κωνσταντινόπουλος, Στογιάνοβιτς, Τιενσέ(αμυντικό χαφ), Καινούργιος και επιθετικό δίδυμο οι Καψάσκης, Μαντζίρης.

 

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 12’ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Η Σπάρτη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς με τον Στογιάνοβιτς, όταν στο 2’ στο απευθείας χτύπημα φάουλ πέρασε η μπάλα άουτ. Γρήγορα όμως οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και στο 9’ έχασαν καλή ευκαιρία με το σουτ του Πολλέτο έξω από την περιοχή και τον Σταματόπουλο να διώχνει δύσκολα την μπάλα.
Τρία λεπτά αργότερα στο 12’ κέρδισαν πέναλτι οι «κυανόλευκοι», σε ανατροπή του Λουκάο από τον Κολτσίδα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κώστας Κουρτεσιώτης και ο τερματοφύλακας της Σπάρτης έπεσε στην αριστερή του γωνία, αποκρούοντας σωτήρια την μπάλα.
Στο 18’ ο Σταματόπουλος βγήκε αριστερά από την εστία του, έκανε κακή εκτίμηση της μπάλας και ο Μαρκολίνο επιχείρησε το σουτ στο κενό τέρμα, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία.
Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 22’, ο Μαρκολίνο βγήκε τετ-α-τετ με τον Σταματόπουλο, πέρασε την μπάλα πάνω από τον πορτιέρο της Σπάρτης και πάνω στη γραμμή ο Κολτσίδας σαν από μηχανής Θεός, απέτρεψε το γκολ.
Οι φιλοξενούμενοι στο 32’ έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους, όταν σε μακρινό σουτ του Κωνσταντινόπουλου, ο Μαντζάρης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 34’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πολλέτο από αριστερά, ο Λουκάο τροφοδότησε τον Λούκας Ράμος, αυτός επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο τερματοφύλακας της Σπάρτης με εντυπωσιακή απόκρουση, κράτησε το 0-0.
Και στην αντεπίθεση ο Κουρτεσιώτης πρόλαβε τον Καψάσκη που είχε βρεθεί απέναντι από τον Μαντζάρη και με προβολή, σταμάτησε τον επιθετικό της πελοποννησιακής ομάδας.
Έξι λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο 39’, σε σέντρα του Καψάσκη, ο Μαντζίρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 41’ ο Μαρκολίνο επιχείρησε το σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Επίσης ο ίδιος παίκτης στο 43’ στην τελευταία καλή φάση πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, σε γύρισμα του Πολλέτο βρέθηκε σε καλή θέση, καθυστέρησε να σουτάρει και την μπάλα απομάκρυναν αμυντικοί της Σπάρτης.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ 1-0 ΣΤΟ 55’
Ο Απόλλωνας στο 55’ άνοιξε το σκορ. Από αριστερά έγινε η σέντρα, ο Μαρκολίνο άφησε την μπάλα που πήγε τον Σκούπρα, αυτός επιχείρησε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κωνσταντινόπουλου και καταλογίστηκε νέο πέναλτι. Αυτή τη φορά ο Νέτο Μαρκολίνο από τα έντεκα μέτρα ευστόχησε παρά την προσπάθεια του Σταματόπουλου και έκανε το 1-0.
Κοντά και σε δεύτερο τέρμα έφτασε ο Απόλλωνας στο 57’ όταν σε αντεπίθεση ο Λουκάο βρήκε τον Τασιούλη, αλλά το σουτ του τελευταίου απέναντι από τον Σταματόπουλο ταρακούνησε την εξωτερική πλευρά των δικτύων.

 

ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 85’ ΤΟ 1-1
Η Σπάρτη στο 85’ ισοφάρισε σε 1-1. Σε κεφαλιά του Ματζίρη η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κοντοέ και καταλογίσθηκε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Στογιάνοβιτς και έφερε το ματς στα ίσια.

 

ΤΡΙΠΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ 90’ +5
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90’ +5 , ο Απόλλωνας έχασε τριπλή ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Λίταινας βγήκε απέναντι από τον Σταματόπουλο, αυτός απέκρουσε την μπάλα, σε νέο σουτ Λίταινα πάνω στη γραμμή ο Φραγκούλης με αυτοθυσία κράτησε το 1-1 και εν συνεχεία ο Αγιώτης από πολύ κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και εκεί έμεινε το τελικό αποτέλεσμα(1-1), καθώς ο διαιτητής λίγο μετά σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης.
Ο Σκούπρας ξεχώρισε από την ομάδα του Απόλλωνα ενώ ο Σταματόπουλος με τις αποκρούσεις του ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενουμένων. Επίσης, καλές εντυπώσεις άφησε στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Καλούσης της Σπάρτης, που πέρυσι ήταν αρχηγός στην Κ19 της ΑΕΛ.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Σε γενικές γραμμές και αν αναλογιστούμε πως διεξήχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες το παιχνίδι, ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) και οι συνεργάτες του Αθανάσιος Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Παναγιώτης Σακκάς(Θεσσαλίας), είχαν θετική παρουσία.
Με κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) αποβλήθηκε στο 90’+3 ο Βλάχος της Σπάρτης, ο οποίος την πρώτη είχε δεχτεί στο 60’.
Κίτρινες αντίκρισαν και οι: Λούκας Ράμος (30’), Λίταινας (76’), Κουρτεσιώτης (89’), Λουκάο (84’), Κολτσίδας (11’), Φραγκούλης (15’), Βλάχος (60’), Στογιάνοβιτς (90’+1).
Αξίζει να αναφέρουμε πως στο 18’ ο Απόλλων πέτυχε γκολ με τον Σουλιώτη, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ με υπόδειξη του κ. Μαλανδρή, που είχε σηκωμένη τη σημαία του.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρας, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Πολλέτο, Μαρκολίνο (79’Καμπέρης), Λούκας Ράμος (70’Αγιώτης), Τασιούλης (74’Λίταινας), Σουλιώτης, Λουκάο.
ΣΠΑΡΤΗ (Αντρέι Τσερνίσοφ): Σταματόπουλος, Κοζάκης, Κολτσίδας, Βλάχος, Φραγκούλης,Τιεντσέ, Στογιάνοβιτς, Καψάσκης (90’+2 Αρώνης), Καινούργιος (75’ Ρούμπος), Κωνσταντινόπουλος (64’Καλούσης), Μαντζίρης.

 

ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Ο Εργοτέλης απολαμβάνει από χθες τη... μοναξιά της κορυφής στη Football League, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που έχει τέσσερις νίκες, σε ισάριθμους αγώνες.
Νικήτρια αναδείχτηκε η Παναχαϊκή στο ντέρμπι με τον Ηρακλή, ενώ στην έκπληξη της 4ης αγωνιστικής, ο Καραϊσκάκης κέρδισε εκτός έδρας την Κέρκυρα, με 1-0!

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ
(4η αγωνιστική)
*Εργοτέλης – Τρίκαλα    3-0
(37’ πεν. Κοζορώνης, 53’ Μπουτσάκης, 76’ Ιατρούδης)
*ΑΟΧ Κισσαμικός – Βόλος    1-2
(35’ Σιμόν / 3’ Δημόπουλος, 12’ Καμπαγέρο)
*Δόξα Δράμας – Ηρόδοτος    2-3
(10’ Κουσκουνάς, 34’ Κρητικός / 23’ Φραγκουλάκης, 31’ Σμυρλής, 45’+2’ Γιαλούσης)
*Απόλλων Πόντου – Πλατανιάς    0-1
(43’ Νίλι)
*Απόλλων Λ. – Σπάρτη    1-1
(55’ πεν. Μαρκολίνο / 85’ πεν. Στογιάνοβιτς)
*Παναχαϊκή – Ηρακλής    1-0 (10’ Ελευθεριάδης)
*Αιγινιακός – Αήττητος Σπάτων    1-2
(67’ Παπαδόπουλος / 64’, 70’ Μαρουκάκης)
*Κέρκυρα – Καραϊσκάκης    0-1
(74’ Λίτσκας)


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)
1. Εργοτέλης    9-1    12
2. Απόλλων Λάρισας    8-1    10
3. Πλατανιάς    4-1    10
4. Ν.Π.Σ. Βόλος    12-3    9
5. Ηρόδοτος    6-3    9
6. Δόξα Δράμας    7-6    7
7. Παναχαϊκή    4-3    7
8. Αήττητος Σπάτων    3-4    4
9. Ηρακλής    2-3    4
10. Κέρκυρα    1-3    4
11. Τρίκαλα    4-7    3
12. Απόλλων Πόντου    1-5    3
13. Καραϊσκάκης Άρτας    1-10    3
14. Σπάρτη    2-5    2
15. Αιγινιακός    4-9    2
16. Κισσαμικός    3-7    1

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11, 15:00)
Σπάρτη – Τρίκαλα
Ν.Π.Σ. Βόλος – Εργοτέλης
Αήττητος Σπάτων – Παναχαϊκή
Πλατανιάς – ΑΟΧ Κισσαμικός
Καραϊσκάκης – Αιγινιακός
Ηρόδοτος – Απόλλων Πόντου
Κέρκυρα – Δόξα Δράμας (ΕΡΤ3)

(ΠΕΜΠΤΗ 22/11, 15:00)
Ηρακλής – Απόλλων Λ. (ΕΡΤ3)

 

 

ΜΑΡΣΕΛΟ ΤΡΟΪΖΙ:
Πολύ δύσκολη η Football League

Τσερνίσοφ: «Σημαντικός ο βαθμός που πήραμε»

Αν και έχασε τον πρώτο του βαθμό ο Απόλλων Λάρισας ο τεχνικός του Μαρσέλο Τροΐζι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια των παικτών του, σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο και τόνισε χαρακτηριστικά πως «Είμαι ευχαριστημένος όταν βλέπω τους αντιπάλους να πανηγυρίζουν για τον βαθμό που πήραν», ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της Football League.
Από την άλλη πλευρά και ο προπονητής της Σπάρτης Αντρέι Τσερνίσοφ αναφέρθηκε στις κακές καιρικές συνθήκες όπου έγινε το παιχνίδι, δίνοντας συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για την αντίδραση που έβγαλαν μετά το 1-0 και πήραν στο τέλος έναν σημαντικό βαθμό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:

 

Μαρσέλο Τροΐζι (Απόλλων Λάρισας):
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους σ’αυτό το γήπεδο. Είδα μία ομάδα να προσπαθεί να παίξει μπάλα και την άλλη να αμύνεται. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι πάρα πολύ δύσκολο και μερικές φορές έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυνατά ματς από ομάδες που δεν φαίνονται τόσο ισχυρές. Περίμενα να το συναντήσουμε αυτό σήμερα, όπως αντίστοιχα και η Σπάρτη περίμενε εμάς.
Εμείς μπορούσαμε να κρατήσουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα μέχρι το τέλος, αλλά ήρθε αυτό το πέναλτι. Πρέπει τώρα να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να συνεχίσουμε. Είμαι ευχαριστημένος βλέποντας μάλιστα μία ομάδα που ήρθε στην έδρα μας και πανηγυρίζει, μόνο επειδή πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.
Με δουλειά θα πάμε ακόμα πιο μπροστά. Την Πέμπτη έχουμε τον Ηρακλή και πιστεύω πως θα τα πάμε καλά. Σιγά-σιγά θα φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά».
-Για την εντολή στο πρώτο πέναλτι: « Ήταν δική μου εντολή να το χτυπήσει ο Κουρτεσιώτης. Έκανε προπόνηση και ήταν από τους τρεις-τέσσερις καλύτερους. Εγώ είδα τη διάθεσή του και στην προπόνηση και τον επέλεξα. Είναι από τους καλύτερους παίκτες μου στο γήπεδο κι από τους πιο έμπειρους».

 

Αντρέι Τσερνίσοφ (Σπάρτη):
«Αυτό το παιχνίδι δεν έχει να κάνει με ποιότητα σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο με κακό καιρό. Ήταν πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες, με πολλές μονομαχίες και φάουλ.
Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου γιατί πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν σταμάτησαν μετά το πέναλτι και το 1-0, αλλά συνέχισαν να τρέχουν και να μάχονται και με το πέναλτι που κερδίσαμε πήραμε τον βαθμό.
Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στον Απόλλωνα. Όλοι προσπαθήσαμε για το καλύτερο.
Ήταν για εμάς πολύ σημαντικός ο βαθμός που πήραμε. Είμαστε μία νέα και νεανική ομάδα κι έτσι κερδίζουμε εμπειρίες».

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Κώστας Κουρτεσιώτης (Απόλλων Λάρισας):
«Σήμερα είδαμε ένα δυνατό ματς σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο που δεν μας βοήθησε στο παιχνίδι μας. Κάναμε όμως αρκετές ευκαιρίες που δυστυχώς δεν έγιναν γκολ. Έτσι είναι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να επιστρέψουμε στις νίκες με πρώτο ματς μπροστά μας αυτό της Πέμπτης, κόντρα στον Ηρακλή».

 

Σπύρος Βλάχος (Σπάρτη):
«Σήμερα δεν ήταν ένα παιχνίδι με ποιότητα, αλλά ένα ματς που πήγε στη δύναμη. Και οι δύο ομάδες όμως προσπαθήσαμε σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο και κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Για εμάς ήρθε ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα σε μία ομάδα που φαίνεται κι από τα αποτελέσματά της ότι είναι καλή. Συνεχίζουμε και θα παλέψουμε με τα δύο δύσκολα ματς που έρχονται.
Για σήμερα δεν ξέρω τι να πω, αλλά σε τέσσερα παιχνίδια δίνουν εις βάρος μας τέσσερα πέναλτι. Δεν είναι σωστό να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά δεν υπάρχουν. Ακόμα και σήμερα θεωρώ πως όποιος δει τις φάσεις στο βίντεο, θα δει πως δεν υπάρχει κάτι».

 

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass