ΑΝ ΚΑΙ… ΓΛΙΣΤΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ *ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ (22/11) ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ

Βλέπει μπροστά ο Απόλλωνας

Δημοσίευση: 20 Νοε 2018 22:31

Δύο βαθμούς άφησε προχθές στη Φιλιππούπολη ο Απόλλων Λάρισας με αντίπαλο τη Σπάρτη, μέσα σε έναν αγωνιστικό χώρο που είχε πολλή λάσπη από τη βροχή που έπεφτε και… γλίστρησε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Football League.


Όμως σε καμία περίπτωση δεν χάλασε η καλή εικόνα των τριών προηγούμενων αγωνιστικών, απλά αυτή τη φορά η λαρισινή ομάδα δέχτηκε το πρώτο της γκολ και υποχρεώθηκε στην πρώτη της ισοπαλία (1-1), ενώ με λίγη τύχη θα μπορούσε να αναδειχτεί νικήτρια, κάτι που άλλωστε το άξιζε.
Αυτό λοιπόν το αποτέλεσμα μπορεί να στεναχώρησε κάπως τους 100 περίπου φιλάθλους που με τις ομπρέλες τους προσπαθούσαν να προφυλαχτούν από τη βροχή στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αποτυχία.
Έχει τη δύναμη να αντιδράσει δυναμικά με τους ποιοτικούς παίκτες της, που μπορούν και πάλι να οδηγήσουν την ομάδα στα νικηφόρα αποτελέσματα.
Οι «κυανόλευκοι» έχουν την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 8 γκολ (σ.σ. 12 πέτυχε ο Ν.Π.Σ.Βόλος και 9 ο Εργοτέλης), ενώ διαθέτουν και την καλύτερη άμυνα, καθώς μαζί με τον πρωτοπόρο Εργοτέλη και τον Πλατανιά, που ακολουθεί, είδαν μόνο μία φορά να παραβιάζεται η εστία τους.
Από κει και πέρα, όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως η Football League είναι πρωτάθλημα των εκπλήξεων και ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους θέση, πολλές φορές δεν είναι βέβαιο πως τα φαβορί θα επικρατήσουν.
Εκτός λοιπόν από το 1-1 που παραχώρησε ο Απόλλωνας στην προτελευταία της βαθμολογίας Σπάρτη, είχαμε και άλλες εκπλήξεις, με μεγαλύτερη αυτή στο νησί των «Φαιάκων», όπου ο ουραγός μέχρι προχθές Καραϊσκάκης Άρτας κέρδισε την Κέρκυρα 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό γκολ και την πρώτη νίκη του.
Έκπληξη σημειώθηκε και στη Δράμα, καθώς η φιλόδοξη Δόξα ηττήθηκε από τον Ηρόδοτο με 3-2, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο.
Γενικά, όπως επισήμανε και στις δηλώσεις του ο τεχνικός του Απόλλωνα Μαρσέλο Τροΐζι, η Football League είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και η διαφορά των φαβορί με τα αουτσάιντερ είναι πολύ μικρή. Γι’αυτό χρειάζεται διαρκής προσπάθεια, βήμα-βήμα η ομάδα να προχωράει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και να αντιδρά ψύχραιμα, όταν τα αποτελέσματα δεν είναι άκρως ικανοποιητικά.
Το ευχάριστο για τον Απόλλωνα είναι πως στο παιχνίδι με τη Σπάρτη, παρότι δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 85’, προσπάθησε μέχρι το φινάλε και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δύο φορές ο Δημήτρης Λίταινας βρέθηκε κοντά στο γκολ, όμως την πρώτη φορά απέκρουσε την μπάλα ο γκολκίπερ Σταματόπουλος και τη δεύτερη πάνω στη γραμμή αποσόβησε το βέβαιο γκολ ο Φραγκούλης.  Ο Λίταινας είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Δημήτρη Τασιούλη, δύο ταλαντούχοι παίκτες που δουλεύουν σκληρά και έχουν το μέλλον μπροστά τους.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΗΡΑΚΛΗ
Εν τω μεταξύ μεθαύριο Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 15.00, στην εμβόλιμη 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Απόλλωνας θα αγωνιστεί στο Καυταντζόγλειο Στάδιο με τον Ηρακλή, παιχνίδι στο οποίο η λαρισινή ομάδα θα επιδιώξει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.
Κάτι που θεωρείται μεν δύσκολο, αλλά και όχι και ακατόρθωτο αν αναλογιστούμε πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων, αρκεί φυσικά να είναι αντικειμενική και η διαιτησία.
*Χθες όσοι παίκτες αγωνίστηκαν κόντρα στη Σπάρτη έκαναν ένα ελαφρύ ξεμούδιασμα και σήμερα θα προπονηθούν κανονικά, ενόψει της μεθαυριανής αναμέτρησης.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ
Με μια πρωινή προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Λώλα ξεκίνησε χθες η προετοιμασία του Ηρακλή για την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League, με αντίπαλο τον Απόλλωνα.
Ιμπέρε Λινάρες Ταϊανάν (Τάι) και Κώστας Καζναφέρης επανήλθαν στις προπονήσεις ακολουθώντας το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας, γεγονός που σημαίνει ότι υπολογίζονται κανονικά.
Αντίθετα, ο Πέτρος Κανακούδης συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα, τους διαιτητές και τους βοηθούς για τα παιχνίδια της εμβόλιμης 5ης αγωνιστικής στη Football League, που έχουν ως εξής:
ΤΕΤΑΡΤΗ(21/11-15:00)
*Σπάρτη – Τρίκαλα: Γιουματζίδης (Πέλλας), Δ. Βεργέτης, Κύριος (Αρκαδίας), 4ος Χ. Βεργέτης (Αρκαδίας), παρ. Γρηγόριος Πάνου (Αιτ/νίας)
*Ν.Π.Σ. Βόλος – Εργοτέλης: Βουρνέλης (Μακεδονίας) Φράγιος (Μακεδονίας), Γούτας (Χαλκιδικής), 4ος Τεβεκέλης (Μακεδονίας), παρ. Ιωακείμ Ευθυμιάδης(Δράμας)
*Αήττητος Σπάτων – Παναχαϊκή: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής) Πετρίδης (Χίου), Πλάκας (Δυτ. Αττικής), 4ος Περράκης (Αθήνας), παρ. Ευάγγελος Κατσιδώνης(Δωδεκανήσου)
*Πλατανιάς – ΑΟΧ Κισσαμικός: Μαλούτας, Παρασίου, Παπαδάκης (Ημαθίας), 4ος Γκάμαρης (Αθήνας), παρ. Χαράλαμπος Μοιραδωράκης(Πειραιά)
*Καραϊσκάκης – Αιγινιακός: Πολυχρόνης (Πιερίας) Βογιατζής (Καρδίτσας), Βρούζος (Πιερίας), 4ος Ανδριανός (Αχαΐας), παρ. Στυλιανός Κυριακίδης (Ηλείας)
*Ηρόδοτος – Απόλλων Πόντου: Ματσούκας, Τσιλίκας (Αιτ/νίας), Καρβούνης (Μεσσηνίας), 4ος Τσαγκαράκης (Χανίων), παρ. Σαράντης Ζερβός(Αθηνών)
*Κέρκυρα – Δόξα Δράμας: Δραγούσης, Κωτούλας (Κιλκίς), Δέλλιος (Πέλλας), 4ος Πανυτσίδης (Κοζάνης), παρ. Περίανδρος Πετρόπουλος(Μακεδονίας)
ΠΕΜΠΤΗ(22/11-15:00)
*Ηρακλής – Απόλλων Λ.: Σπυρίδων Ζαμπαλάς, Αθανάσιος Θανασιάς (Ηπείρου), Μάριος Γκιόση (Θράκης), 4ος Παναγιώτης Τσοπουλίδης (Ξάνθης), παρ. Ευάγγελος Σηπάκης(Πέλλας)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 6ης ΗΜΕΡΑΣ
Η Football League ανακοίνωσε και το πρόγραμμα της 6ης ημέρας, που έχει ως ακολούθως:
ΣΑΒΒΑΤΟ(24/11-15.00)    
Α.Ο. Χανιά Κισσαμικός- Ηρόδοτος
ΚΥΡΙΑΚΗ(25/11-15.00)
Αιγινιακός-Δόξα Δράμας
Απόλλων Λ.-Αήττητος Σπάτων
Απόλλων Πόντου-Κέρκυρα
Εργοτέλης-Πλατανιάς
Ηρακλής- Σπάρτη
Παναχαΐκή- Καραϊσκάκης
Τρίκαλα- Ν.Π.Σ. Βόλος

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
4 γκολ: Μάντζης (ΝΠΣ Βόλος)
3 γκολ: Λουκάο (Απόλλων Λάρισας)
2 γκολ: Χατζής (Απόλλων Λάρισας), Ηλιόπουλος (ΝΠΣ Βόλος), Τσέλιος (Εργοτέλης), Κουσκουνάς (Δόξα Δράμας), Μαρουκάκης (Αήττητος Σπάτων).

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass