Θ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ»

Αθλητικό κέντρο στην Τούμπα

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 15:03
Πρότυπο αθλητικό κέντρο δημιουργείται στην Τούμπα  με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν ότι πρόκειται  για μια σημαντική παρέμβαση  για τη νεολαία της συνοικίας Πρότυπο αθλητικό κέντρο δημιουργείται στην Τούμπα με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση για τη νεολαία της συνοικίας

Σύγχρονο αθλητικό κέντρο δημιουργείται από τη Δημοτική Αρχή στη συνοικία της Τούμπας που θα δώσει σημαντική διέξοδο στα παιδιά της περιοχής, αφού θα έχουν ίσες ευκαιρίες για άθληση και παράλληλα για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται η προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων για δημιουργία αθλητικών υποδομών σε όλες τις συνοικίες δημιουργώντας πυρήνες αθλητικών δράσεων.


Το έργο έγινε δεκτό με θέρμη από τους κατοίκους της περιοχής κατά την ανακοίνωσή του από τον δήμαρχο Λαρισαίων (συνοδευόμενο από στελέχη της Δημοτικής Αρχής) Απόστολο Καλογιάννη στην πρόσφατη επίσκεψή του στη συνοικία και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της επιτροπής κατοίκων της συνοικίας Τούμπας, Φιλήμωνα Γεωργάκη, που τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μια παρέμβαση που η συνοικία τη ζητούσε για χρόνια καθώς θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος άθλησης για τα παιδιά μας. Ευελπιστούμε στην ταχύτερη δημοπράτηση του έργου και στην άμεση έναρξη των εργασιών». Το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο προϋπολογισμού 225.000 ευρώ περιλαμβάνει:
*Ανακατασκευή του υπάρχοντος γηπέδου μπάσκετ το οποίο μεγαλώνει τις διαστάσεις σύμφωνα με τα πρότυπα του αθλήματος. Το νέο γήπεδο θα έχει και τάπητα επαγγελματικών προδιαγραφών. Η κατασκευή ελαστικού ακρυλικού τάπητα γηπέδων επί του δαπέδου ασφαλτοσκυροδέματος, με υψηλό συντελεστή ελαστικότητας, ειδικά μελετημένου για την αυξημένη άνεση του χρήστη και την επίτευξη απομόνωσης κρούσεων, θα φέρει διεθνή πιστοποίηση μεσαίας κατηγορίας και άνω, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές.
* Νέο γήπεδο βόλεϊ με τάπητα και όλο τον εξοπλισμό του γηπέδου.
*Κατασκευή ενός πολυμορφικού μικρού γηπέδου διαστάσεων (12χ24) που θα χρησιμοποιείται και για μπάσκετ αλλά και για ποδόσφαιρο με συνθετικό τάπητα που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε άλλους δήμους.
Στο υπάρχον έργο θα υπάρχει ενιαία περίφραξη, φωτισμός αλλά και δημιουργία πεζοδρομίων που θα διευκολύνει την πρόσβαση στους πολίτες.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, η εξωτερική περίφραξη θα έχει συνολικό ύψος 4,00μ. και κατασκευάζεται από πλέγμα γαλβανισμένο στερεωμένο πάνω σε γαλβανισμένους σιδηροσωλήνες των 2’’, οι οποίοι εγκιβωτίζονται σε βάση (που κατασκευάζεται σε όλη την περίμετρο του έργου) οπλισμένου σκυροδέματος κατηγορίας C16/20 διαστάσεων 0,25Χ0,50μ. Η περίφραξη περιλαμβάνει δύο ανθρωποθυρίδες και δύο μεγάλες διπλές θύρες για την είσοδο οχημάτων. Η περίφραξη θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αντίστοιχες προδιαγραφές της Γ.Γ.Α.

ADAMOPOULOS AUANASIOS

Σχετικά με το έργο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος μάς είπε: «Δημιουργούμε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στη συνοικία της Τούμπας. Μια περιοχή που αναπτύσσεται συνεχώς και δεν υπάρχει σήμερα κάποιος αθλητικός χώρος στην περιοχή. Ως δημοτική αρχή δίνουμε έμφαση στον αθλητισμό με τη δημιουργία αθλητικών υποδομών αλλά και με τη βελτίωση των υπαρχόντων. Εκτιμούμε πως ο νέος χώρος που θα δημιουργηθεί θα αποτελέσει πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή και θα δώσει μια σημαντική διέξοδο στα παιδιά για αθλητισμό, παιχνίδι αλλά και διαφορές δραστηριότητες. Είναι ένα έργο αξίας 225.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass