ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μοναχικός στη ζωή, με φίλους στο αντίο

Γ. ΣΤΟΥΚΟΓΕΩΡΓΟΣ: «ΕΜΑΘΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ»

Δημοσίευση: 30 Νοε 2018 22:06
Ο Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης γνώρισε πολλές φορές την αποθέωση ως αθλητής  στον τερματισμό (εδώ πρώτος σε αγώνα δρόμου στη Λάρισα) αλλά και στον...  τερματισμό της ζωής του. Οι φίλοι του φρόντισαν για το μεγάλο ταξίδι… Ο Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης γνώρισε πολλές φορές την αποθέωση ως αθλητής στον τερματισμό (εδώ πρώτος σε αγώνα δρόμου στη Λάρισα) αλλά και στον... τερματισμό της ζωής του. Οι φίλοι του φρόντισαν για το μεγάλο ταξίδι…

«Μοναχικός καβαλάρης» στη ζωή ο Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης (πρωταθλητής στο μπόντι μπίλντινγκ, στον μαραθώνιο και στην ποδηλασία) έχασε προχθές τη ζωή του σε ηλικία 65 ετών.

Τον εκλιπόντα βρήκε ένας φίλος του που γυμνάζονταν μαζί στο γυμναστήριο που είχε μετατρέψει το μισό φτωχικό του σπίτι για να μπορεί να απολαμβάνει την αγάπη που είχε για τον αθλητισμό παρότι δεν είχε θέρμανση και η σίτισή του ήταν ελλιπέστατη.
Ο Δημήτρης ζούσε μόνος όλα τα χρόνια με τα ελάχιστα χρήματα που έβγαζε κάνοντας δουλειές του «ποδαριού» ή συμμετέχοντας σε κάποιες εκδηλώσεις αθλητικές που γίνονταν και το έκανε με πολλή αγάπη και μεράκι. Ο μεγάλος αυτός αθλητής στη νιότη του δεν καταδεχόταν ούτε καφέ να κερασθεί από κάποιον…
Χθες έγινε η κηδεία του, προσφορά από γραφείο τελετών ενώ πολλά φρόντισαν οι ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Χαραλάμπους που πραγματικά του φέρθηκαν σαν τα αδέλφια που δεν είχε.
Κοντά του όμως ήταν όλοι οι φίλοι του με πρώτους τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων που κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη του. Είδαμε τον παλαίμαχο παράγοντα του ΓΣΛ Μίμη Παπουλιάκο να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον υπεραθλητή όπως έλεγε, το χαμογελαστό παιδί του ΓΣΛ.
Ο Δημήτρης έζησε μόνος του αλλά έφυγε πλούσιος σε φίλους που ήταν όλοι χθες στην εξόδιο ακολουθία και όπως είπε στον επικήδειο ο Λαρισαίος δάσκαλος των πολεμικών τεχνών Γιώργος Στουκογεώργος «έφυγε ο άνθρωπος που έμαθε στους Λαρισαίους τι σημαίνει γυμναστήριο πριν 35 χρόνια… και το πιο σημαντικό καθαρό γυμναστήριο».
Κληρονομιά θα μείνουν τα μετάλλιά του με τα οποία κοιμόταν συντροφιά και ας ελπίσουμε ότι δεν θα πάνε χαμένα… Το αθλητικό μουσείο της Λάρισας έχει μείνει σαν σχέδιο επί χάρτου… Κρίμα για την πόλη που κάποια στιγμή θα σβήσει την αθλητική της ιστορία…
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass