Αντίστροφη μέτρηση για το Θεσσαλικό ντέρμπι

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2018 22:16

Η αντίστροφη μέτρηση για το Θεσσαλικό ντέρμπι της Α2 Εθνικής του μπάσκετ άρχισε.

Ο Ερμής Αγιάς δοκιμάζεται αύριο στην Καρδίτσα (17:00) κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, σ’ ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία, καθώς οι δύο ομάδες θέλουν να διατηρηθούν σε τροχιά πλέι οφ, αλλά και έντονο Λαρισινό άρωμα, αφού στις τάξεις των γηπεδούχων εκτός από τον Λαρισαίο τεχνικό Γιάννη Τζήμα, βρίσκονται αρκετοί παίκτες που κατάγονται από τη Θεσσαλική πρωτεύουσα ή έχουν αγωνιστεί σε ομάδες της Λάρισας κατά το παρελθόν, όπως οι Σαριμπαλίδης, Καλλές, Γράβας, Παπαχρήστος, Κακλαμάνος κ.ά.
Η τελευταία εμφάνιση του Ερμή δεν άφησε θετικές εντυπώσεις παρά το νικηφόρο αποτέλεσμα, γεγονός που ανάγκασε τον τεχνικό Γιώργο Σκαραφίγκα να δουλέψει περισσότερο πάνω σε κάποιες αδυναμίες και λάθη που παρατηρήθηκαν στο ματς με την Καβάλα, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και το ριμπάουντ. Παράλληλα ο τεχνικός των «κυανολεύκων» προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα να αποφορτίσει τους παίκτες από το άγχος και να τονώσει την ψυχολογία τους, λόγω της ιδιαιτερότητας της αυριανής αναμέτρησης, καθώς η νίκη είναι εξίσου σημαντική και για τους δύο αντιπάλους. Στα θετικά για τον Ερμή Αγιάς καταγράφεται το γεγονός ότι αυτήν την εβδομάδα (σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες) δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα τραυματισμών και ως εκ τούτου συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα των προπονήσεων όλοι οι παίκτες.
«Είναι ένα Θεσσαλικό ντέρμπι, ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες και νομίζω ότι ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η κάθε ομάδα, θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες» σχολίασε ο Γιώργος Σκαραφίγκας και πρόσθεσε:
«Η Καρδίτσα έχει αφενός το αβαντάζ της έδρας και αφετέρου πιστεύω ότι επειδή προέρχεται από δύο σερί ήττες «εντός των τειχών» με Αμύντα και Ψυχικό θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για να αποτρέψει ένα νέο αρνητικό αποτέλεσμα.
Αυτό σημαίνει ότι ο αντίπαλός μας θα μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι, θα μας πιέσει από τα πρώτα λεπτά και αν εμείς από την πλευρά μας καταφέρουμε να κρατηθούμε όρθιοι στην αρχή, αυτό θα τους γεμίσει άγχος στη συνέχεια».
Η προετοιμασία του Ερμή Αγιάς θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα με την προγραμματισμένη προπόνηση, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες θα παρακολουθήσουν σε βίντεο τον αυριανό τους αντίπαλο και θα αναλύσουν θέματα τακτικής.
Σε ό,τι αφορά στην ομάδα της Καρδίτσας, τα προβλήματα τραυματισμών δεν λείπουν και το σίγουρο είναι ότι ο Λαρισαίος τεχνικός Γιάννης Τζήμας, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον πλέι μέικερ Γιώργο Μαυρογιάννη. Από κει και πέρα η παρουσία του κόσμου, που αναμένεται να είναι μεγάλη, θα είναι ένα ακόμα στοιχείο που θα δώσει ιδιαίτερο χρώμα στο αυριανό θεσσαλικό ντέρμπι.

 

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Οι διαιτητές και οι κομισάριοι που ορίστηκαν στα αυριανά (17:00) παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών έχουν ως εξής:
Διαγόρας Δρ.-Πευκοχώρι: Διαμαντής-Δημόπουλος-Σταθόπουλος (Σταύρου)
Αμύντας-Καστοριά: Παντελίδης-Κατραχούρας-Καρπάνος (Δούκας)
Εθνικός-Απόλλων Π.: Μαλαμάς-Παγώνης-Πιτσίλκας (Άκελ)
Καρδίτσα-Ερμής Αγιάς: Σταματόπουλος-Ζαχαρής-Σιμητόπουλος (Τσοπουρίδης)
Ιπποκράτης-Χαρίλαος Τρικούπης (15:00): Θεονάς-Τσαχάκης-Τσολάκος (Βιτζηλαίος)
Κόροιβος-Καβάλα: Μπίκας-Παπαθανασίου-Ραχιώτης (Θεοδωρόπουλος)
Ψυχικό-Μαρούσι (12/12)
Ηρακλής-Ιωνικός Ν. (12/12)

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass