«Γέννησε» ελπίδες η ΑΕΛ

*ΔΙΕΛΥΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ 4-2 ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ *ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 38' ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΛΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2018 22:20

Αυτή την εβδομάδα αρκετοί Δήμοι άναψαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των πόλεων με συνοδεία καλλιτεχνικών σχημάτων αλλά η ΑΕΛ χθες στο Ael Fc Arena άναψε το δικό της δέντρο, αυτό των ελπίδων της παραμονής στην κατηγορία αφού με ποδοσφαιριστές-«καλλιτέχνες» διέλυσε τον Πανιώνιο με 4-2 παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο.

Οι «βυσσινί» πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Νούνιτς (14', 64'), Μιλοσάβλιεβιτς (53') και Μπαργκάν (58'), ενώ ο Πανιώνιος είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 18ο λεπτό με τον Μασούρα και ο Ντουρμισάι διαμόρφωσε το σκορ στο τελικό 4-2 στις καθυστερήσεις.

Η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε διευρύνει τη νίκη της αφού δύο φορές οι παίκτες της (Νούνιτς 10' και Μπαργκάν 57) σημάδεψαν τα δοκάρια ενώ ήρωας της αναμέτρησης ήταν ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου Κότνικ. Πάντως από το 38ο λεπτό η ομάδα του Πανιωνίου αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λαρισαίου Τσιλούλη.

Η νίκη αυτή σημαίνει ήρεμα Χριστούγεννα για την ΑΕΛ αφού με τη λήξη του πρώτου γύρου θα βρίσκεται πάνω από τη γραμμή παραμονής και με λιγότερο άγχος στα τρία παιχνίδια που έρχονται με ΠΑΟΚ(εκτός), ΑΕΚ(εντός) και Ολυμπιακό(εκτός). Οποιαδήποτε βαθμολογική συγκομιδή σ’ αυτά τα παιχνίδια θα θεωρηθεί επιτυχία.

Πάντως ο χθεσινός αγώνας είχε πάλι από μια μερίδα οπαδών αποδοκιμασίες κατά του μεγαλομετόχου της ομάδας Αλέξη Κούγια αλλά με τους υπόλοιπους φιλάθλους να αποδοκιμάζουν τη συγκεκριμένη μερίδα οπαδών. Υπήρξαν και δύο πανό που έγραψαν «Νομίζεις πως είσαι αφεντικό στην πόλη, η πολιτεία άφαντη μα εμείς είμαστε εδώ» και «Κοντέ είσαι «χρυσό παιδί», όλα τα λαμόγια τα βγάζεις από τη στενή» ενώ ο κ. Κούγιας έκανε προσωπικές δηλώσεις.

Πάντως το τελικό 4-2 σε συνδυασμό με το πολύ καλό θέαμα και τη βαθμολογική αναρρίχηση στην 10η θέση, στο τέλος έφερε χειροκροτήματα από τον κόσμο για τους παίκτες της ΑΕΛ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα γνώριζε από την αρχή ότι το παιχνίδι αυτό ήταν καθοριστικό για την ομάδα του, γι’ αυτό και παρέταξε ένα επιθετικό σχήμα με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνά τους Καρανίκα(δεξιά), Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς(σέντερ μπακ), Χούμπτσεφ(αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Φατιόν, Κοέφ, Μιλοσάβλιεβιτς και στην επίθεση τους Ντέλετιτς(δεξιά), Νούνιτς, Μπαργκάν(αριστερά).

Από την αρχή η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπαθούσαν οι παίκτες να βρούνε από την αρχή το κεφάλι του Νούνιτς. Στην πρώτη κεφαλιά του ήταν άστοχος, στη δεύτερη σημάδεψε το δοκάρι και στην τρίτη τα δίχτυα.

Αλλά η χαρά κράτησε λίγο, καθώς από ολέθριο αμυντικό λάθος ο Μασούρας έκανε στο 18' το 1-1.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε αλλά ένα βίαιο μαρκάρισμα του Τσιλούλη πάνω στον Χούμπτσεφ στο 39' έφερε την αποβολή του Λαρισαίου παίκτη του Πανιωνίου και από εκείνο το λεπτό και μετά αρχίζει μια έντονη πίεση της ΑΕΛ που μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους περνάει χωρίς αποτέλεσμα.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους η πίεση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη και στο 53 ο Μιλοσάβλιεβιτς κάνει το 2-1.

Οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν πάρει φορά και δεν σταματούσαν… Στο 57' ο Μπαργκάν σημαδεύει το δοκάρι αλλά στο 58' τα δίχτυα και κάνει το 3-1.

Το 4-1 διαμορφώθηκε από το Νούνιτς ενώ οι «βυσσινί» ήθελα και ένα πέμπτο γκολ.

Τελικά ο επίλογος στο αποτέλεσμα γράφτηκε από τον Ντουρμισάι με ένα ωραίο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή( 4-2).

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ

8': Σέντρα από αριστερά του Χούμπτσεφ και ο Νούνιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

10': Σουτ του Μιλοσάβλιεβτις λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει σε κόρνερ ο Κότνικ. Το εκτελεί πλασαριστά ο Ντέλετιτς στον Καρανίκα, κάνει σέντρα από δεξιά ο Νούνιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πανιωνίου.

14': Σέντρα του Μπαργκάν από αριστερά και ο Νούνιτς με κεφαλιά κάνει το 1-0.

18': Σέντρα του Κούρντι και από ασυνεννοησία του Κρίστινσον με τον… Ζίζιτς παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Μασούρας μέσα στη μικρή περιοχή που το πρώτο σουτ αποκρούει ο Ισλανδός τερματοφύλακας της ΑΕΛ αλλά με το δεύτερο κάνει το 1-1.

23': Από μακριά ο Μπαργκάν εκτελεί φάουλ αλλά δεν βρήκαν την μπάλα Νούνιτς και Μιλοσάβλιεβιτς και αυτή κατέληξε άουτ.

36': Σέντρα από δεξιά του Κούρντι και σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής του Ντουμιρσάι με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

41': Σέντρα του Μιλοσάβλιεβιτς από δεξιά και ο Νούνιτς υπό πίεση του Ροντρίγκεζ πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει ο Κότνικ.

45': Σουτ του Μπαργκάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.

45+1': Ατομική προσπάθεια του Καρανίκα και σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

50': Σέντρα του Καρανίκα από δεξιά, η μπάλα φθάνει στον Ακόστα που μεταβιβάζει στον Μπαργκάν αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο Κότνικ.

53': Πάσα του Μπαργκάν στον Μιλοσάβλιεβιτς που με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 2-1.

57': Σουτ του Μπαργκαν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Πανιωνίου και φεύγει πλάγια.

57': Σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά αποκρούει ο Κότνικ.

58': Ατομική προσπάθεια του Ντέλετιτς που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Κότνικ, η μπάλα φθάνει στο Νούνιτς στο σημείο του πέναλτι, κάνει σουτ αλλά αποκρούει εκ νέου ο Κότνικ με την μπάλα να καταλήγει στον Μπαργκάν που με σουτ κάνει το 3-1.

64': Ατομική προσπάθεια του Ντέλετιτς που μεταβιβάζει στο Νούνιτς και αυτό κάνει το 4-1.

75' Σουτ του Πίτι από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Κότνικ.

89': Σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Κότνικ.

90+3': Ξαφνικό σουτ του Ντουρμισάι και γίνεται το τελικό 4-2.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαία η δεξιά πλευρά με τους Καρανίκα, Ντέλετιτς. Εκπληκτικό παιχνίδι και των δύο. Ο Μπαργκάν πολύ καλός πέτυχε γκολ, είχε δύο ασίστ και ένα δοκάρι όπως και ο Νούνιτς που θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα.

Ο Χούμπτσεφ καλός ενώ ο Μιλοσάβλιεβτς ήταν από τους κορυφαίους. Ο Κοέφ τραυματίστηκε και δεν φάνηκε, ενώ ο Ακόστα πήγε καλά.

Ο Φατιόν πολύ καλός ενώ ο Ζίζιτς με τον Κρίστινσον βαρύνονται για την ασυνεννοησία τους στη φάση του πρώτου γκολ του Πανιωνίου.

Θετικός ο Γκοΐκοβιτς ενώ Πίτι και Σαχίτι έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.

Από τον Πανιώνιο κορυφαίος (αλλά και του αγώνα) ήταν ο τερματοφύλακας Κότνικ και ακολούθησε ο Κούρντι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαδόπουλου(Μακεδονίας) που έδειξε κόκκινη κάρτα στον Τσιλούλη(38) και κίτρινες στους Ζίζιτς, Κούρντι, Μπανανά.

Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Χριστάκογλου(Χαλκιδικής), Νατσιόπουλος(Μακεδονίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Χούμπτσεφ, Ζίζιτς, Μπαργκάν (82' Σαχίτι), Φατιόν (68' Πίτι), Κοέφ (22' Ακόστα), Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς, Ντέλετιτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Κότσιτς(60 Παπαγεωργίου), Μπανανά, Ντομίνγκεζ, Οικονομίδης (67' Σαραμαντάς), Κεϊτά, Τσιλούλης, Μασούρας, Πίρις, Ντουρμισάι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Τζιανλούκα Φέστα(ΑΕΛ): «Είμαι ευχαριστημένος με την αντίδραση της ομάδας μου μετά το παιχνίδι της τελευταίας εβδομάδας. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον πρόεδρό μας κ. Κούγια και στους οπαδούς μας.

Θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι στη συνέχεια και στα επόμενα παιχνίδια.

Για τις μεταγραφές θα συζητήσω με τον πρόεδρο, αν και είναι ακόμα νωρίς».

Μπερνάντ Ροντρίγκεζ (βοηθός προπονητή Πανιωνίου): «Ουσιαστικά ήταν ένα παιχνίδι δύο όψεων. Στο πρώτο ημίχρονο και όσο το ματς παιζόταν 11 με 11, υπήρχε μια ισορροπία στον αγώνα. Από τη στιγμή που εμείς μείναμε με 10 παίκτες, η Λάρισα σκόραρε γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο το δεύτερο γκολ και έχοντας τέσσερις με πέντε παίκτες με καλή τεχνική κατάρτιση, κατάφερε και έκανε το δικό της παιχνίδι. Παράλληλα όμως και εμείς ήμασταν πάρα πολύ κακοί, ανεξαρτήτως αν μείναμε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα παιχνίδι, που είχε δύο πρόσωπα».

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ. Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass