Αθλητικές επισκέψεις στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Ξεν. Σπηλιώτης: «Θα δώσουμε βάρος στον αθλητισμό»

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2018 18:57

Την ευκαιρία να αθληθούν αλλά και να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας είχαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων δημοτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας στο Αθλητικό κέντρο –Γυμναστήριο του ΤΕΙ Θεσσαλίας.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του δημοτικού σχολείου επίσης οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας (προβατοστάσιο -βουστάσιο) και στα θερμοκήπια όπου και ενημερώθηκαν για τα φυτά που καλλιεργούνται.
Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει ένα πρότυπο καινοτόμο πρόγραμμα υποδοχής δημοτικών σχολείων, το οποίο περιλαμβάνει αθλητικές/ενημερωτικές, και ψυχαγωγικές δράσεις. Επίσης υπάρχει συνδυασμός αθλητικών δράσεων με επισκέψεις σε άλλα τμήματα (όπως θερμοκήπια ,νέες τεχνολογίες, αγρόκτημα, βιβλιοθήκη). Η υποδοχή των σχολείων γίνεται στο Αθλητικό Κέντρο –Γυμναστήριο του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα θα προσφέρεται κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής.
Για την πρωτοβουλία αυτή ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης είπε ότι το εκπαιδευτικό ίδρυμα θα αρχίσει να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον αθλητισμό τόσο στην άθληση με τις πολύ καλές αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και με επιστημονικό έργο».
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν και να γνωρίσουν τα αθλήματα καθώς και μια διάλεξη σχετικά με τη σωστή διατροφή.
• Η τελευταία ώρα του προγράμματος (12.00 - 13.00) περιλαμβάνει ελεύθερο παιχνίδι σε συγκεκριμένους χώρους της εγκατάστασης.
• Σε περίπτωση αντίξοων καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα τροποποιείται και διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
• Ο μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορεί να υποδεχτεί το πρόγραμμα σε μια μέρα είναι 40-50.
Οι αθλητικές δραστηριότητες που θα μυηθούν οι μαθητές είναι: 1.Ποδόσφαιρο-(badminton). 2.Μπάσκετ. 3.Βόλει. 4.Αντισφαίριση. 5.Επιτραπέζια Αντισφαίριση. 6. Αντιπτέριση. 7.Τοξοβολία. 8.Επίδειξη πολεμικών τεχνών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass