«Σκόνταψε» στη Φιλιππούπολη ο Απόλλων Λάρισας

Παραχώρησε λευκή ισοπαλία στη Δόξα Δράμας Εξέφρασε και παράπονα για τη διαιτησία

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2018 22:22

Φιλότιμα προσπάθησαν χθες οι παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας να… ζεστάνουν τον κόσμο που βρέθηκε στη Φιλιππούπολη, όμως δεν τα κατάφεραν στον βαθμό που ίσως θα ήθελαν, καθώς η αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας ολοκληρώθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα.

Παρά το 0-0 οι «κυανόλευκοι» παρέμειναν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League, όμως νιώθουν πλέον πιο κοντά την… ανάσα του Ν.Π.Σ.Βόλου, που βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πιο πίσω από την κορυφή.

Το χθεσινό παιχνίδι στη Φιλιππούπολη δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τον Απόλλωνα να έχει διάθεση να παίξει επιθετικά, όμως η ομάδα της Δράμας, όπως φάνηκε, ήρθε πρώτα για να πάρει την ισοπαλία και μετά, αν μπορέσει επιθετικά, να αναζητήσει ένα γκολ.

Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο ημίχρονο ήταν μέτρια ποιοτικά, δεν έγιναν οι μεγάλες φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, με αποτέλεσμα να μην αναδειχτεί νικητής, στην 8η αγωνιστική της Football League.

Από την πλευρά του Απόλλωνα εκφράστηκαν παράπονα για τη διαιτησία του κ. Περράκη (Αθηνών), γιατί ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενουμένων, θα μπορούσε να καταλογίσει ένα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο υπέρ του Απόλλωνα, ενώ δίστασε να δείξει περισσότερες κίτρινες που προβλεπόταν από τον κανονισμό.

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Απόλλωνα ο τεχνικός του Μαρσέλο Τροΐζι. Κάτω από τα δοκάρια ο Μαντζάρης, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, σέντερ μπακ ο Κοντοές με τον Σουλιώτη, αμυντικά χαφ ο Λούκας Ράμος με τον Χατζή, στις πτέρυγες ο Τασιούλης αριστερά, ο Πολλέτο δεξιά, δεκάρι ο Μαρκολίνο και σέντερ φορ ο Λουκάο.

Από την πλευρά του ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε το σύστημα 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Μένκα, στην άμυνα οι Ρουγκαλάς, Μακρής, Καψάλης, στα χαφ από δεξιά προς αριστερά οι Μπαϊκαρά, Πατράλης, Ριζογιάννης (αμυντικό χαφ), Ροζέριο Μάρτινς (πίσω από τους δύο επιθετικούς), Πεταυράκης και στην επίθεση δίδυμο ο Πέρεθ με τον Κουσκουνά.

ΜΕΤΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μέτριο ήταν το πρώτο ημίχρονο, όπου έγινε παιχνίδι ισορροπιών, με λίγες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 7' ο Πολλέτο εκτέλεσε φάουλ αριστερά και πλάγια έξω από την περιοχή, ο Μένκα πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Πολλέτο και από την πλευρά των κυανόλευκων υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι, υποστηρίζοντας πως ο Χατζής βρέθηκε στο έδαφος από αντικανονικό μαρκάρισμα αμυντικού της Δράμας.

Από πάσα του Λούκας Ράμος στο 27' ο Δημήτρης Τασιούλης ελίχθηκε όμορφα στην περιοχή και στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε στον Μακρή και κατέληξε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ωραίο ένα δύο έγινε στο 33' ανάμεσα στον Τασιούλη και στον Πολλέτο, με τον Βραζιλιάνο να επιχειρεί το σουτ και την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαρκολίνο στο 38', ο γκολκίπερ της Δόξας μπλόκαρε την μπάλα, ενώ αδύναμο σουτ επιχείρησε στο 41' ο Ροζέριο Μαρτίνς και δεν ανησύχησε ο Μαντζάρης που είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ.

ΙΔΙΟ ΤΕΜΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Και στην επανάληψη στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε ο αγώνας και στο 63', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πολλέτο, ο Χατζής κέρδισε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα αδύναμα κατέληξε άουτ.

Στο 68' ο Λουκάο άφησε την μπάλα στον Λούκας Ράμος, αυτός από το ύψος της περιοχής επιχείρησε το συρτό δυνατό σουτ και ο Μένκα έπεσε στη δεξιά του γωνία, αποκρούοντας την μπάλα, στην καλύτερη στιγμή της λαρισινής ομάδας.

Καλή στιγμή και για τους φιλοξενούμενους στο 73', όταν από αριστερά ο Ροζέριο Μάρτινς βρήκε δεξιά στην περιοχή τον Πέρεθ, που μάλλον αιφνιδιάστηκε και καθώς έκανε κακό κοντρόλ, απώλεσε την ευκαιρία που του δόθηκε.

Στα τελευταία λεπτά δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών) έκανε λάθη και δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες από την πλευρά του Απόλλωνα. Αντίθετα καλύτεροι ήταν οι συνεργάτες του Νικόλαος Τσιλίκας (Αιτ/νίας), Άγγελος Κολιάκος (Αθηνών), ενώ χρέη 4ου έκανε ο Δημήτρης Θεοχάρης (Θεσσαλίας).

Κίτρινες: Λουκάο(56') / Ριζογιάννης(26'), Ροζέριο Μάρτινς (43')

Στο 31' έγινε ένα σκληρό τάκλιν του Ροζέριο Μάρτινς πάνω στον Λούκας Ράμος, όμως ο διαιτητής αρκέστηκε απλά να κάνει υποδείξεις στον μέσο της Δόξας Δράμας, ενώ θα μπορούσε ακόμη και να τον αποβάλει.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρας, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Πολλέτο, Μαρκολίνο(73' Δημήτρης Λίταινας), Λούκας Ράμος, Τασιούλης (87' Απόστολος Γαρυφαλλόπουλος), Σουλιώτης, Λουκάο.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Μένκα, Πεταυράκης (74' Τάσος Κρητικός λ.τ. 82' Βαγγέλης Ανδρέου), Ριζογιάννης, Ροζέριο Μάρτινς, Κουσκουνάς, Καψάλης, Πέρεθ (75' Δημήτρης Σιώπης), Μπαϊκαρά, Ρουγκάλας, Μακρής, Πατράλης.

*Παρών στο γήπεδο της Φιλιππούπολης ήταν και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που «έκλεψε» λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του και παρακολούθησε την αναμέτρηση από τα δημοσιογραφικά θεωρεία, παρέα με τον πρόεδρο των «κυανόλευκων» Παναγιώτη Μαντζανά, τον διοικητικό της ΠΑΕ Απόλλων Γιώργο Βέβη και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της ΑΕΛ, Ζήση Ντελόπουλο.

*Την ομάδα της Δράμας ακολούθησαν στη θεσσαλική πρωτεύουσα και 20 περίπου φίλοι της Δόξας, που χειροκρότησαν στο τέλος τους ποδοσφαιριστές για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass