Γύρισε τούμπα από μια φάση

Η ΑΕΛ προηγήθηκε με 1-0 αλλά έχασε τελικά από τον ΠΑΟΚ με 2-1. Όλα κρίθηκαν στο τέλος του πρώτου μέρους στο πέναλτι του Καρανίκα στον Πρίγιοβιτς που έφερε και την αποβολή του παίκτη της λαρισινής ομάδας

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2018 22:20

Η ΑΕΛ μπορούσε να πάρει βαθμό ή βαθμούς στην Τούμπα αλλά τελικά έχασε από τον ΠΑΟΚ με 2-1.

Η λαρισινή ομάδα προηγήθηκε με κεφαλιά του Νούνιτς στο 36’ αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και πέτυχαν πλήρη ανατροπή στο 69’ με προβολή του Ακπομ, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.
Όλα κρίθηκαν για τη λαρισινή ομάδα στο τέλος του πρώτου μέρους αφού στο σημείο αυτό όχι μόνο κέρδισε πέναλτι ο ΠΑΟΚ που έκανε ο Καρανίκας στον Πρίγιοβιτς, αλλά ο αρχηγός της ΑΕΛ αποβλήθηκε αφού ήταν η δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την πρώτη την είχε δεχθεί άδικα μόλις στο 5’ σε ένα μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια.
Η ΑΕΛ παρατάχθηκε έξυπνα στον αγωνιστικό χώρο από τον τεχνικό Τζιανλούκα Φέστα απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του βαθμολογικού πίνακα και με άρωμα πρωταθλήτριας αφού ήδη είναι αρκετά μπροστά (επτά βαθμούς από τον δεύτερο Ατρόμητο) έχοντας μια τακτική 4-1-4-1, ενώ στο δεύτερο μέρος έπαιξε με ένα 5-3-1 με στόχο την καλή αμυντική παρουσία αλλά και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.
Πράγματι η ΑΕΛ πέτυχε το πρώτο γκολ στην Τούμπα μετά από έντεκα χρόνια (από το 2007 είχε να σκοράρει στο γήπεδο αυτό) αλλά τελικά αυτό δεν έφθασε για να πάρει έστω και ένα βαθμό.
Πάντως η ΑΕΛ παρέμεινε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με τα δύο ερχόμενα παιχνίδια να είναι πάλι δύσκολα αφού αντιμετωπίζει την ΑΕΚ εντός έδρας και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.
Αυτό που σίγουρα ικανοποίησε στον χθεσινό αγώνα είναι ότι η ομάδα έχει αποκτήσει συνοχή, ο Νούνιτς αναδεικνύεται σε ικανό σκόρερ(για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πετυχαίνει γκολ) ενώ ετοιμάζονται και προσθήκες.
Το βασικό πρόβλημα της ΑΕΛ δυστυχώς είναι η διαιτησία που και χθες είχε διάθεση να βοηθήσει τους γηπεδούχους…

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Καρανίκα (δεξιά), Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς (σεντερ μπακ), Χούμπτσεφ (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Φατιόν πιο μπροστά στη μεσαία γραμμή Ντέλετιτς (δεξιά), Ακόστα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (αριστερά) και στην επίθεση τον Νούνιτς.
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Λουτσέσκου ξεκίνησε με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Πασχαλάκη, στην άμυνα τους: Μάτος (δεξιά), Βαρέλα, Κρέσπο (σέντερ μπακ), Βιεϊρίνια (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, πιο μπροστά τους: Λημνιό (δεξιά), Ελ Καντουρί, Ουάρντα (αριστερά), Πρίγιοβιτς.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και επέβαλαν αμέσως τον ρυθμό τους με πλαγιοκοπήσεις από δεξιά και αριστερά κυρίως με Μάτος και Βιεϊρίνια.
Ο Κρίστινσον έδειχνε σε πολύ καλή μέρα και αυτό έδωσε καλή ψυχολογία στους παίκτες της ΑΕΛ που στη μια ουσιαστική φάση που έκαναν σε όλο τον αγώνα πέτυχαν γκολ με τον Νούνιτς ύστερα από υπέροχη σέντρα του Καρανίκα (36’).
Και τελικά ενώ όλα έδειχναν ότι η ΑΕΛ θα πήγαινε στα αποδυτήρια με 0-1, ένα πέναλτι του Καρανίκα στον Πρίγιοβιτς έφερε κόκκινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΛ και ισοφάριση από τον παθόντα.
Στο δεύτερο μέρος ο Φέστα έβαλε τον Γκόλια αντί του Μπαργκάν και έπαιξε με πέντε παίκτες στην άμυνα (τρία σέντερ μπακ Γκόλια, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, δεξιά τον Ακόστα και αριστερά τον Χούμπετσφ) τρεις στη μεσαία γραμμή και έναν στην επίθεση μόνο τον Νούνιτς.
Η άμυνα κρατούσε σθεναρά μέχρι το 69’ εκεί όπου ο Σάκχοφ τροφοδότησε τον Ακπόμ που βρέθηκε ανάμεσα από Ζίζιτς και Γκόλια, σούταρε και έκανε το 2-1. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ διαχειρίσθηκε έχοντας και παίκτη παραπάνω πολύ καλά το 2-1 παρά την είσοδο του Πίτι με στόχο η ΑΕΛ σε μια αντεπίθεση να πάρει την ισοπαλία.

 

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
18’: Σουτ του Ουάρντα από πλάγια έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Κρίστινσον.
20’: Ο Λημνιός από δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει ο Κρίστινσον.
22’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Βιεϊρίνια, ο Κρέσπο πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά αποκρούει ο Κρίστινσον.
25’: Σέντρα από δεξιά του Λημνιού, ο Ουάρντα πιάνει κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά πλάγια και αυτή καταλήγει άουτ.
36’: Ο Ντέλετιτς μεταβιβάζει στον Καρανίκα που από δεξιά κάνει υπέροχη σέντρα και ο Νούνιτς με κεφαλιά κάνει το 0-1.
41’: Σουτ του Μαουρίσιο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει σε κόρνερ ο Κρίστινσον.
45’: Πάσα του Μαουρίσιο προς τον Πρίγιοβιτς και ο Καρανίκας διεκδικώντας την μπάλα τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή. Ο Δραμινός ρέφερι καταλογίζει πέναλτι και δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καρανίκα, που φεύγει από το παιχνίδι.
45’+2:Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Πρίγιοβιτς ισοφαρίζοντας σε 1-1.
60’: Μπαλιά του Βαρέλα στον Μάτος που κάτω από την πίεση του Ζίζιτς μόνος προ του Κρίστινσον σουτάρει άουτ.
62’: Σουτ του Ουάρντα με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ.
65’: Ο Λημνιός σεντράρει από δεξιά και ο Ελ Καντουρί πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Κρίστινσον μπλοκάρει.
69’: Μπαλιά του Σάκχοφ στον Ακπομ που βρέθηκε ανάμεσα από Ζίζιτς και Γκόλια μέσα στη μικρή περιοχή και κάνει το 2-1.
70’: Σουτ του Μαουρίσιο αποκρούει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
88’: Φάουλ του Μαουρίσιο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Κρίστινσον.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Κρίστινσον και ακολούθησε ο υπέροχος Μιλοσάβλιεβιτς. Καρανίκας και Χούμπτσεφ είχαν δύσκολο έργο στα πλευρά ενώ ο Γκοΐκοβιτς ήταν πολύ καλός. Επίσης ο Ζίζιτς με τον Γκόλια με εξαίρεση τη φάση του δευτέρου τέρματος.
Ο Φατιόν πολύ καλός ενώ ο Ντέλετιτς είχε διάθεση για μια ακόμα φορά. Ο Μπαργκάν πάλεψε όσο έπαιξε ενώ ο Ακόστα σταθερή αξία. Τέλος ο Νούνιτς έδειξε σπουδαίος φορ στη φάση του τέρματος.
Από τον ΠΑΟΚ καλύτεροι οι: Βιεϊρίνια, Μάτος, Ουάρντα και Λημνιός. Επίσης καλό παιχνίδι έκανε ο Μαουρίσιο.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Κωνσταντίνος Κοτσάνης (ΕΠΣ Δράμας) ήταν εύκολος στα σφυρίγματα και στις κάρτες για την ΑΕΛ αλλά όχι για τον ΠΑΟΚ. Αυστηρή η πρώτη κίτρινη κάρτα στον Καρανίκα που έφερε την αποβολή του, δεν έδωσε κίτρινες σε Κρέσπο για χτύπημα στον Μιλοσάβλιεβιτς και Μαουρίσιο για χτύπημα στον Ντέλετιτς. Και όλα τα αμφισβητούμενα ήταν υπέρ των γηπεδούχων. Κίτρινες είδαν οι: Καρανίκας (δύο, μία στο 5’ και μία στο 45’ όπου αποβλήθηκε) και ο Ακόστα.
Με πολλά λάθη στις υποδείξεις ο βοηθός Ηλίας Κωνσταντίνου (ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας), αντίθετα σωστός ο Ανδρέας Φωτόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ: (Λουτσέσκου) Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ (66’ Σάκχοφ), Ουάρντα, Λημνιός (81’ Ζαμπά), Καντουρί (66’ Ακπομ) και Πρίγιοβιτς.
ΑΕΛ: (Φέστα) Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ, Ντέλετιτς, Ακόστα (87’ Πίτι), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (46’ Γκόλιας), Νούνιτς.

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

 

 

Καρανίκας: Η μπάλα αρχικά βρίσκει στο χέρι του Πρίγιοβιτς και δεν το έχει δει κανένας

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τη διαιτησία και την κάρτα που δέχθηκε εξέφρασε ο αμυντικός της ΑΕΛ Καρανίκας, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, μπήκαμε καλά, σκοράραμε και αν δεν μέναμε με δέκα παίκτες όχι απλά δεν θα χάναμε με τον ΠΑΟΚ αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει κιόλας. Δείξαμε ότι η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα, το σήμα που φοράμε και η φανέλα έχουν τεράστια δύναμη. Δέχομαι μια κάρτα που είναι πολύ αυστηρή, ενώ στους παίκτες του ΠΑΟΚ δεν δόθηκε τίποτα. Μια κίτρινη κάρτα μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι, όπως και έγινε με εμένα. Ξέρω ότι ήρθαμε να παίξουμε με μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα, όμως και εμείς ιδρώνουμε και παλεύουμε για τα συμβόλαιά μας. Ίσως να μην έχω κάνει πέναλτι. Δεν ξέρω. Αλλά η μπάλα αρχικά βρίσκει στο χέρι του Πρίγιοβιτς και δεν το έχει δει ούτε ο διαιτητής ούτε ο βοηθός. Ο Κρέσπο έδωσε τρία χτυπήματα στο πρόσωπο του Μπαργκάν και δεν τιμωρήθηκε και εγώ δέχτηκα κίτρινη κάρτα.
Δείτε τι κάρτα παίρνω, για εμένα δεν είναι καν φάουλ. Η άποψή μου βασίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα, όπου πάει ο ΠΑΟΚ κερδίζει. Εμείς προηγηθήκαμε και δείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα, αλλά στο τέλος ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Μπροστά μας έχουμε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα πάμε να το κερδίσουμε».

 

Μπαργκάν: Η κόκκινη κάρτα άλλαξε τις ισορροπίες

Στην αποβολή του Καρανίκα στάθηκε από την πλευρά του ο Μπαργκάν. Όπως είπε: «Το παιχνίδι κρίθηκε στα σημεία. Ήρθαμε σε μια δύσκολη έδρα, καταφέραμε να προηγηθούμε αλλά αυτό δεν μας έφτασε, γιατί δεχθήκαμε την κόκκινη κάρτα και δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πίεση από τον ΠΑΟΚ. Κρατήσαμε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η κόκκινη κάρτα άλλαξε τις ισορροπίες».

 

Δεν κατεβαίνει με ΑΕΚ

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Κούγια

Σύμφωνα με προσωπική δήλωση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια δεν πρόκειται να παίξει στον αγώνα με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή και θα καταθέσει τα δελτία στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το είχα δηλώσει ότι θα το κάνω μετά το παιχνίδι στην Ξάνθη και τη χυδαία διαιτησία του Λάμπρου και του Γιαννίκου».
Παράλληλα καταγγέλλει ότι Λουτσέσκου έβρισε τον Κρίστινσον.ΠΕΝΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Πέντε ανακοινώσεις εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ αναφέροντας φάσεις που κάνει λάθη ο διαιτητής Κοτσάνης και ο βοηθός Κωνσταντίνου, για τη συμπεριφορά του προπονητή του ΠΑΟΚ Λουτσέσκου αλλά και για το τηλεοπτικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα των αγώνων για το πέναλτι κατά της ΑΕΛ που δεν έδειξε πολλά ριπλέι. Χαρακτηριστικό απόσπασμα ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΛ:
«Εάν αυτό που κάνουν οι Κοτσάνης και Κωνσταντίνου σε κάθε φάση, που δίνουν όλα τα φάουλ ανάποδα και την μπάλα συνεχώς στον ΠΑΟΚ, εάν δεν αποβάλλεται ρε Κοτσάνη ο Κρέσπο, που μπροστά σου δίνει αγκωνιά στο στομάχι του Γκοΐκοβιτς και μετά τραυματίζει μπροστά στα μάτια σου τον Μπαργκάν με καρατιά χωρίς να πάρει ούτε κίτρινη, εάν ο Κωνσταντίνου από την Πρέβεζα είναι επόπτης Super League κι έχει δώσει 5 ανάποδες υποδείξεις στα 2 μέτρα μπροστά του, τότε να πουλήσει και ο κ. Κούγιας τις μετοχές του κρυφά για να δούμε άσπρη μέρα.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε κάθε φάση με την ανοχή σου Κοτσάνη κάνουν εγκληματικά φάουλ και δεν παίρνουν ούτε κάρτα και πήραν 2 ανύπαρκτες κάρτες, την πρώτη ο Καρανίκας και την άλλη ο Ακόστα, κι έτσι αποβλήθηκε ο Καρανίκας και θα παίξουμε για άλλο ένα παιχνίδι με παίκτη λιγότερο για τουλάχιστον ένα ημίχρονο».

 

 

Φέστα: Καθοριστική η αποβολή του Καρανίκα

Λουτσέσκου: Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε σύμφωνα με τον Τζιανλούκα Φέστα η αποβολή του Καρανίκα. Όπως επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΛ, «ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, γιατί ξέραμε ότι ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολο. Η κόκκινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο το έκανε ακόμα πιο δύσκολο. Οι παίκτες μας δούλεψαν πολύ σκληρά για να μείνουν στο παιχνίδι».
Για τη συνέχεια τόνισε: «Δεν μπορώ να πω πολλά στους παίκτες μας, παρά μόνο να συγκεντρωθούμε για το επόμενο δύσκολο παιχνίδι την επόμενη αγωνιστική. Θέλουμε βαθμούς για να ανεβούμε στη βαθμολογία, αλλά σήμερα δεν το καταφέραμε».
Σχετικά με τις ανακοινώσεις της διοίκησης της ΑΕΛ για τη διαιτησία την ώρα του αγώνα σχολίασε:
«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον διαιτητή. Ήταν άσχημο για εμάς η κόκκινη κάρτα, αλλά ο διαιτητής κάνει τη δουλειά του και εγώ τη δίκη μου».
* * *
Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Θεωρώ πως το πρώτο μέρος ήταν πολύ καλό για εμάς. Θα έπρεπε να σκοράρουμε 2 γκολ. Αλλά θα πρέπει να φυλάμε και τα νώτα μας. Η Λάρισα πέρασε μία φορά τα τελευταία 30 μέτρα του γηπέδου και σκόραρε.
Τρέξαμε πάρα πολύ, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και στο πρώτο μέρος, είχαμε πάνω από 4 μεγάλες φάσεις για να σκοράρουμε. Μετά, στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε μεγαλύτερη υπομονή για να σκοράρουμε. Όπως είπα και μετά το ματς στη Λαμία, υπάρχουν πολλοί τρόποι να κερδίσεις μία ομάδα. Μπορείς να κερδίσεις με καλό ποδόσφαιρο, παλεύοντας, πηγαίνοντας πίσω και κάνοντας άμυνα με ταπεινότητα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις».

 

 

Νούνιτς: Αποσυντονιστήκαμε μετά το γκολ της ισοφάρισης

Στο γκολ της ισοφάρισης επικεντρώθηκε ο Νούνιτς, σχολιάζοντας τα εξής: «Ξεκινήσαμε καλά. Μπήκαμε αμυντικά και καταφέραμε να σκοράρουμε πρώτοι. Από κει και πέρα στο τελευταίο λεπτό, που σκόραρε ο αντίπαλος, αποσυντονιστήκαμε. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, θα πάμε και θα παίξουμε στο μάξιμουμ. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τίποτα για τους διαιτητές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass