ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ:

«Ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα»

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2015 10:57

 

«Καταρχάς θέλω να πω ότι ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα και γνωρίζω πολλά πράγματα για την ΑΕΛ. Είναι τιμή για όποιον θα προπονήσει μια τέτοια μεγάλη ομάδα. Ήρθα για να δουλέψω σοβαρά και να επαναφέρουμε την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία» ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού Ράτκο Ντόστανιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και την οποία συντόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής Σωτήρης Μάρκου.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου ο κ. Ντόστανιτς επισήμανε τα εξής:

* Έχετε εντοπίσει τους μεταγραφικούς στόχους;

«Εδώ και τέσσερις ημέρες είδα όλους τους παίκτες της ομάδας μέσα από πάρα πολλά παιχνίδια που παρακολούθησα και ξέρω τι παίκτες χρειαζόμαστε. Έχουμε κι άλλες εναλλακτικές λύσεις για να δούμε κι άλλους παίκτες. Κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια, μια καινούργια ομάδα και ουσιαστικά ξεκινάμε από το μηδέν. Αυτό είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα και δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Πρέπει να δούμε τους παίκτες που έχουμε τι ακριβώς μπορούν να κάνουν και εκείνους που ψάχνουμε να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ξέρω ότι η ομάδα έχει πολλούς και ένθερμους οπαδούς που την αγαπούν πάρα πολύ. Γι' αυτό χρειαζόμαστε χρόνο, δεν πρέπει να βιαστούμε και να κάνουμε λάθος».

* Ποιους ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα θα θέλατε να διατηρήσετε φέτος;

«Έχω μια εικόνα, αλλά δεν μπορώ να αναφερθώ σε ονόματα».

* Με πόσους παίκτες θέλετε να δουλέψετε;

«Μ’ αρέσει να δουλεύω με μικρό αριθμό παικτών για να υπάρχει αποτέλεσμα. Θέλω να δουλεύω με νέους παίκτες στους οποίους να δίνονται ευκαιρίες».

* Για τον χαρακτήρα των παικτών;

«Οι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να είναι έτοιμοι και ψυχικά και να δίνουν τα πάντα για την ομάδα. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Ο χαρακτήρας παίζει ρόλο αλλά όλοι πρέπει να δίνουν τα πάντα για την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο για να είναι νικητές. Μπορεί να είναι κάποιος πολύ καλός παίκτης αλλά πρέπει να ταιριάζει με τη φιλοσοφία της ομάδας».

* Πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία και πού θα γίνει;

«Αν είμαστε έτοιμοι θα ξεκινήσουμε στις 23 του μηνός, ειδάλλως στις 26. Πιστεύω ότι θα έχουμε 7-8 εβδομάδες για την προετοιμασία. Έχουμε δύο πλάνα για την προετοιμασία. Θα αποφασίσουμε σήμερα για το πού θα γίνει η προετοιμασία».

* Από τη μελέτη των DVD της περσινής χρονιάς πιστεύετε ότι μπορούσε η ομάδα με τους παίκτες που είχε να είναι σήμερα στην πρώτη κατηγορία;

«Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που παίζουν ρόλο».

* Θιασώτης ποιου συστήματος είστε και τι θα δούμε από τη νέα ομάδα;

«Μ’ αρέσει το επιθετικό και πιεστικό ποδόσφαιρο με 4-3-3 ή 4-4-2. Όταν έχουμε 15.000 κόσμο στο γήπεδο δεν μπορούμε να κλεινόμαστε πίσω. Θέλω να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας και να πιέζουμε τον αντίπαλο γιατί ο κόσμος που πληρώνει για να έρχεται στο γήπεδο πρέπει να βλέπει καλό ποδόσφαιρο. Θα υπάρξουν ωστόσο και παιχνίδια που θα παίξουμε για το αποτέλεσμα».

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ Ρ. ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Ζ. ΤΣΙΜΠΑΜΠΑ

Ο συνεργάτης του κ. Κούγια, Θωμάς Κυπαρίσσης έκανε την παρουσίαση των ανθρώπων που στελεχώνουν το προπονητικό τιμ αλλά και του πρώτου μεταγραφικού αποκτήματος του γνώριμου στο λαρισινό κοινό Ζοέλ Τσιμπάμπα.

Ο κ. Κυπαρίσσης τόνισε ότι ξεκινάει μία χρονιά με πάρα πολλά όνειρα για την ομάδα, υπομονή και πίστη και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία της ικανότητας και της εντοπιότητας ήταν αυτά που καθόρισαν την επιλογή των συνεργατών του κ. Ντόστανιτς. Έδωσε παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της ομάδας Νέων λέγοντας ότι βασική προτεραιότητα είναι να προσεχθούν όχι απλά τα «δικά μας παιδιά αλλά τα ικανά παιδιά».

Βοηθός του κ. Ντόστανιτς είναι ο Κώστας Κατσάρας ως άμεσος συνεργάτης του, μαζί με τον γυμναστή Κώστα Μαντζιώκα. Προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Βαγγέλης Τσότσας, ενώ στην ομάδα Νέων με πολύ σημαντικό ρόλο θα είναι ο Κώστας Κολομητρούσης.

Τέλος για τον παλιό γνώριμο Ζοέλ Τσιμπάμπα με την παρουσίαση του οποίους ολοκληρώθηκε η χθεσινή ημέρα στα γραφεία της ΠΕΛ ΑΕΛ, ο Θωμάς Κυπαρίσσης επισήμανε ότι «έρχεται πραγματικά με πολύ μεγάλη πίστη για να συμπληρώσει και να τελειώσει αυτό που άφησε στη μέση από το προηγούμενο πέρασμα στην ομάδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass