Τρίποντο με… σούπερ ανατροπή για τον Απόλλωνα

* Έχανε 0-2 και κέρδισε τον Αιγινιακό στη Φιλιππούπολη 3-2 - Πρωταγωνιστής ο Χατζής που πέτυχε δύο γκολ ενώ σκόραρε και ο Κοντοές

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2019 22:22

Συνεχίζει να… τρελαίνει κόσμο ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος με σούπερ ανατροπή υπέταξε χθες το απόγευμα στη Φιλιππούπολη τον ουραγό Αιγινιακό 3-2 και βρίσκεται σταθερά στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League.

Οι «κυανόλευκοι» που είχαν να κερδίσουν στο σπίτι τους από τις 25 Νοεμβρίου τον Αήττητο Σπάτων (2-0), παρουσίασαν δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έκαναν… πάρτι και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον ακόμη ένα τέρμα, ενώ στην επανάληψη στο πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Πρωταγωνιστής για τον Απόλλωνα σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Χατζής που πέτυχε το γκολ της νίκης στο 61' όπως και το πέναλτι (47'), ενώ είχε σημαντική συμμετοχή και ο Κοντοές (γκολ 51' και ασίστ στο 61').

Με τα δύο γκολ του απέναντι στον Αιγινιακό ο Χατζής πέτυχε ρεκόρ καριέρας καθώς έφτασε ήδη τα 6 τέρματα (3 με Αιγινιακό εντός και εκτός έδρας, 2 με την Κέρκυρα εντός και εκτός έδρας και 1 με τον Καραϊσκάκη εκτός έδρας).

Αξίζει να αναφέρουμε πως η λαρισινή ομάδα αγωνίστηκε χωρίς πέντε βασικά της στελέχη, τους τιμωρημένους Λουκάο, Κουρτεσιώτη, Πολλέτο και τους Λούκας Ράμος, Μαρκολίνο, όμως η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου έδειξε πως υπάρχει βάθος στην ομάδα και παιδιά που έχουν φιλότιμο, για να βοηθήσουν στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται την φετινή σεζόν.

Ο Άριαν Μπελά παρέταξε τον Απόλλωνα με σύστημα 4-3-3 . Κάτω από τα δοκάρια ο Μαντζάρης, από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα οι Καμπέρης, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Σκούπρας, στον άξονα οι Λίταινας, Χατζής, Μπιμάι και στην επίθεση οι Τασιούλης (αριστερά), Μπραμπίγια (δεξιά) και σέντερ φορ ο Γκουντρουμπής.

Από την πλευρά του ο Τζεμ Καρατζά επέλεξε το σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Καραγκιόζης, δεξιά στην άμυνα ο Γιαλαμούδης και αριστερά ο Προσκυνητόπουλος, σέντερ μπακ οι Στάνιτς, Ζήσης, στα χαφ οι Βελκόσκι, Πολύζος, Παπαδόπουλος, Τσολακλίδης και επιθετικό δίδυμο ο Σοφιάνης με τον Βλαχομήτρο.

ΠΡΩΤΟ ΣΟΥΤ ΣΤΟ 27'

Κακός ήταν ο ρυθμός στα πρώτα 25' της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν απλά να παίξουν ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να ανησυχήσουν οι δύο τερματοφύλακες, καθώς δεν υπήρχε υποψία ευκαιρίας.

Το πρώτο ουσιαστικά καλό σουτ και η πρώτη τελική προσπάθεια έγινε στο 27', όταν ο Παπαδόπουλος επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Μαντζάρης που έλεγχε την μπάλα, την είδε να περνά μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

ΣΤΟ 32’ ΤΟ 0-1…

Ο Αιγινιακός που πίεζε, στο 32' άνοιξε το σκορ. Ο Σοφιάνης ο οποίος και προηγουμένως στο 31' δεν μπόρεσε να νικήσει με πλασέ τον Μαντζάρη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου, με κεφαλιά αυτή τη φορά από σέντρα του Παπαδόπουλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα στο 34' ο Σοφιάνης έκανε τη σέντρα και ο Βλαχομήτρος από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ και στο 41' ο Γιαλαμούδης με σουτ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

…ΚΑΙ ΣΤΟ 44' 0-2

Και στο 44' έγινε το 0-2, όταν ο Βλαχομήτρος ανενόχλητος βγήκε τέτ-α-τετ μετά από κάθετη μπαλιά του Παπαδόπουλου και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

1-2 ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 47'

Ο Απόλλωνας μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 47' κέρδισε πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του πεσμένου Παπαδόπουλου. Ο αρχηγός Κώστας Χατζής από τα έντεκα μέτρα ευστόχησε και μείωσε σε 1-2.

2-2 ΣΤΟ 51'

Το παιχνίδι έφεραν στα ίσια οι "κυανόλευκοι" στο 51'. Ο Χατζής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Καμπέρης γύρισε την μπάλα και ο Παναγιώτης Κοντοές με κοντινό σουτ, ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 57' σε σουτ του Γκουντρουμπή από πάσα του Μπραμπίγια, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ 61'ΚΑΙ 3-2

Και στο 61' είχαμε την ολική ανατροπή. Ο Μπραμπίγια εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κοντοές γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Χατζής με κοντινή προβολή στην κενή εστία έκανε το 3-2.

Από κει και πέρα ο Απόλλων έλεγξε τον ρυθμό και δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Στο 63', από πάσα του Τασιούλη ο Γκουντρουμπής βγήκε τετ-α- τετ, όμως ο τερματοφύλακας που έπεσε στα πόδια του απέτρεψε το 4-2.

Ευκαιρία είχε ο Απόλλωνας και στο 78' πάλι με τον Γκουντρουμπή, που σούταρε και η μπάλα πέρασε παράλληλα από την γραμμή του τέρματος, καταλήγοντας άουτ.

Μετά τη μεγάλη ανατροπή στο Καυταντζόγλειο όπου επικράτησε του Ηρακλή με 4-3 ενώ έχανε 3-1, ο Απόλλωνας πέτυχε χθες μια ακόμη ανατροπή, δείχνοντας πως είναι ομάδα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και δεν συμβιβάζεται εύκολα με την ήττα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του Μιχάλη Ματσούκα (Αιτ/νιας), ενώ το ίδιο καλοί ήταν και οι συνεργάτες του Θεόδωρος Αϊναλής (Μακεδονίας), Μιχάλης Χατζημανώλης (Δωδεκανήσου) και 4ος διαιτητής ήταν ο Ματθαίος Βουρνέλης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: Καμπέρης (86') / Παπαδόπουλος (47'), Τοπαλίδης (81'), Βελκόσκι (85')

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Μαντζάρης, Καμπέρης, Σκούπρας, Σουλιώτης (17' λ.τ. Κοντοές), Καρατάσιος, Χατζής, Μπιμάι (46' Γαρυφαλλόπουλος), Μπραμπίγια, Τασιούλης (77' Βαγενάς), Λίταινας, Γκουντρουμπής.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Τζεμ Καρατζά): Καραγκιόζης, Προσκυνητόπουλος (56' Τοπαλίδης), Γιαλαμούδης, Στάνιτς, Ζήσης, Βελκόσκι, Σοφιάνης (76' Εππας), Πολύζος, Παπαδόπουλος, Βλαχομήτρος (46' Πιαστόπουλος), Τσολακίδης.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass