Κρίμα για την ΑΕΛ

*Καλύτερη από την Ξάνθη, αλλά δεν κέρδισε (1-1) *Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Μάρκο Νούνιτς

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2019 22:25

Η ΑΕΛ πήρε έναν βαθμό και ανέβηκε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά τον χθεσινό αγώνα κόντρα στην Ξάνθη στο Ael Fc Arena αλλά το τελικό 1-1 αδικεί τη λαρισινή ομάδα που ήταν σαφώς καλύτερη απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν ο χειρότερος που πέρασε φέτος από τη Λάρισα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με τον Νούνιτς, ενώ η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Αλμέιδα στο 21'. Ο Νούνιτς, που ήταν ο καλύτερος χθες παίκτης των «βυσσινί», είχε και δοκάρι στο 59'.

Ο βαθμός αυτός σίγουρα πίκρανε τους φίλους της ΑΕΛ με βάση την εικόνα της ομάδας αλλά παράλληλα βαθμολογικά ναι μεν βελτιώθηκε η θέση της ομάδας αλλά αν το δούμε σε «βάθος» εννέα αγωνιστικών (που τελειώνει το πρωτάθλημα, μάλλον δεν θεωρείται επιτυχία αφού θα έπρεπε να κερδηθεί ο συγκεκριμένος αντίπαλος).

Ο Φέστα πάντως άφησε «παράθυρο αισιοδοξίας» στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι η ομάδα προπονείται για να είναι καλύτερη στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στα αξιοσημείωτα ήταν ότι ο Ιταλός τεχνικός αρχίζει και υπολογίζει περισσότερους παίκτες (είδαμε χθες Ζίφκοβιτς και Νούσιο) αλλά όμως θα έχει και σημαντική φθορά από τις κίτρινες κάρτες. Συμπλήρωσε δέκα ο Φατιόν χθες…

Για μια ακόμα φορά, συνήθεια πλέον, η διαιτησία, ειδικά στο πρώτο μέρος, ήταν σε βάρος των «βυσσινί» καθώς ο διαιτητής Σκουλάς έδειξε διαφορετική μεταχείριση στις δύο ομάδες στον πειθαρχικό έλεγχο. Δυστυχώς θυμόμαστε τι έκανε στον τελικό της ΕΠΣ Θεσσαλίας οπότε αυτά τα θεωρούμε πταίσματα… Απορούμε πώς με τέτοιες αποδόσεις είναι στον πίνακα των διαιτητών της μεγάλης κατηγορίας.

Η ΑΕΛ συνεχίζει να διεκδικεί την παραμονή με καλύτερους βαθμολογικούς όρους από τους αντιπάλους της αλλά αν θέλει να πετύχει τους στόχους της θα πρέπει να κάνει μια μεγάλη νίκης στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με Λαμία και ΟΦΗ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Για μία ακόμα φορά ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα άλλαξε την τακτική καθώς παρέταξε την ομάδα με 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Καρανίκα (δεξιά), Γκόλια, Ζίζιτς (σέντερ μπακ), Γιακιμόφσκι (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς και στα πλάγια Ντέλετιτς (δεξιά) και Μπαργκάν (αριστερά) ενώ στην επίθεση τους Νούνιτς και Σικάφκα. Έκπληξη ήταν η συμμετοχή του Σικάφκα στο αρχικό σχήμα στην επίθεση.

Ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα οι «βυσσινί» και μόλις στο 8' ο Μάρκο Νούνιτς έκανε το 1-0. Από κει και πέρα η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά από μια φάση τυχερή οι αντίπαλοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Αλμέιδα στο 21'.

Λίγο έλειψε να κάνουν και το 1-2 στο 25' αλλά το σουτ του Ντίρεσταμ έστειλε την μπάλα άουτ.

Από το λεπτό αυτό και μετά υπήρχε μόνο μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΛ . Ο Φέστα άρχισε να κάνει αλλαγές και συγκεκριμένα στο β' μέρος μετέτρεψε το σύστημα σε 4-1-4-1 (αμυντικό χαφ ο Σετσέροβις) αφού ο Σικάφκα δεν τον δικαίωσε στην επίθεση.

Η ΑΕΛ έφθασε κοντά σε ένα γκολ αλλά το σουτ του Νούνιτς κατέληξε στο δοκάρι στο 59'.

Μη έχοντας επιθετικούς στον πάγκο ο Φέστα έβαλε στον αγώνα τον νεαρό Νούσιο αντί του Μπαργκάν ενώ άλλαξε στην αριστερή πλευρά ακόμα και το μπακ βάζοντας τον Ζίφκοβιτς αντί του Γιακιμόφσκι.

Η ΑΕΛ πίεζε αλλά τελικά η Ξάνθη πήρε το 1-1 με τον τεχνικό της ακριτικής ομάδας Μίλαν Ράσταβατς να έχει ξεκινήσει βασικό τον 17χρονο, Γιάννη Φάκη, στην κορυφή της επίθεσης, καθώς έλειπε ο Έρικ Γέντρισεκ.

ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ

7': Εκτέλεση φάουλ από τον Γιακιμόφσκι μπλοκάρει ο Ζίφκοβιτς.

8': Σουτ του Φατιόν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αποκρούει ο Ζίφκοβιτς αλλά ο Νούνιτς μπαίνει στη φάση και με σουτ κάνει το 1-0.

10': Εκτέλεση φάουλ από τον Ντέλετιτς μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

21': Από αριστερά εκτελεί φάουλ ο Σαρπόνγκ, ο Αλμέιδα πιάνει γυριστή κεφαλιά και καταλήγει στα δίχτυα του Κρίστινσον και γίνεται το 1-1.

25': Σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ντίρεσταμ, η μπάλα καταλήγει άουτ.

28': Ο Νούνιτς κάνει σέντρα από τα δεξιά, ο Μπαργκάν δεν μπορεί να τελειώσει τη φάση αλλά ούτε ο Σικάφκα που ακολουθούσε.

31': Σουτ του Σικάφκα μέσα από τη μεγάλη περιοχή και διαγώνια αλλά μπλοκάρει ο Ζίφκοβιτς.

48': Ο Νούνιτς από τα δεξιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή τροφοδοτεί τον Φατιόν που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζίφκοβιτς.

55': Σουτ του Μπαργκάν από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.

59': Καταπληκτική μπαλιά του Ντέλετιτς που βγάζει εξαιρετική κάθετη στον Νούνιτς που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίφκοβιτς. Στη συνέχεια η μπάλα φθάνει εκ νέου στον Νούνιτς που μεταβιβάζει στον Μπαργκάν αλλά την τελευταία στιγμή κόβει ο Αλμέιδα.

77': Ο Μπαργκάν από αριστερά μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά ο Αλμέιδα βάζει το πόδι του τελευταία στιγμή και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Καλύτερος από την ΑΕΛ ήταν ο Μάρκο Νούνιτς και τον ακολούθησε ο Φατιόν με τον Καρανίκα του δεύτερου μέρους. Ο Κρίστινσον στο γκολ που δέχθηκε αιφνιδιάστηκε γιατί από κει και πέρα ήταν... θεατής. Ο Γιακιμόφσκι δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ενώ ο Ζίφκοβιτς προσπάθησε. Ο Ζίζιτς με τον Γκόλια έχασαν μια εναέρια μάχη στη μεγάλη περιοχή αλλά στοίχισε δύο βαθμούς.

Ο Μιλοσάβλιεβιτς πολύ καλός, όχι ο όμως ο Σετσέροβιτς. Ο Ντέλετιτς ήταν εγκλωβισμένος και με εξαίρεση μια πάσα στον Νούνιτς σημάδεψε το δοκάρι) δεν έκανε σπουδαία πράγματα. Ο Μπαργκάν μέσα στις φάσεις αλλά πρέπει να πετυχαίνει και γκολ.

Ο Σικάφκα δεν δικαίωσε τον Φέστα ενώ ο Νούσιας όσο έπαιξε ήταν καλός.

Από την Ξάνθη καλύτεροι ήταν οι: Λισγάρας, Αλμέιδα και Καμαρά. Σταθερός ο Ζίφκοβιτς.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Για τον διαιτητή Εμμανουήλ Σκουλά (Θεσσαλίας) τα γράφαμε στην αρχή. Απέτυχε στον πειθαρχικό έλεγχο. Κανένα πρόβλημα δεν είχαν οι δύο βοηθοί: Δημήτριος Σαμοΐλης, Νίκος Πάγκαλος.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Καρανίκας, Γκόλιας, Φατιόν, Αλμέιδα, Σαρπόνγκ, Ντε Αμορίμ, Κοβάτσεβιτς

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπαργκάν (83' Νούσιος), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόβφσκι (54' Στέφαν Ζίφκοβιτς), Γκόλιας, Ζίζιτς, Σικάβκα (46' Σετσέροβιτς), Καρανίκας, Νούνιτς, Φατιόν.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκο Ζίφκοβιτς, Ντίρεσταμ, Μπαριέντος (76' Σιλά), Αλμέιδα, Σαρπόνγκ (57' Ντε Αμορίμ), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Φάκης (64' Μελιόπουλος), Λισγάρας, Κασάδο.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Φέστα: Μεγάλη ευκαιρία

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής:

«Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να κερδίσουμε το παιχνίδι σήμερα. Είχαμε πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Είχαν μόνον μια ευκαιρία και κατάφεραν να σκοράρουν. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα από σήμερα ακόμη και αν είχαμε τις ευκαιρίες μας σήμερα, ο καθένας έτρεξε πολύ. Χρειάζεται να είμαστε πιο έξυπνοι σε κάποιες καταστάσεις. Θα πρέπει να βρούμε την ενέργειά μας καθώς έχουμε δύο εκτός έδρας παιχνίδια και έχουμε κάποιους τιμωρημένους παίκτες. Αλλά έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ και θεωρώ πως οι παίκτες που θα τους αντικαταστήσουν θα τα δώσουν όλα».

Ράσταβατς: «Προβλήματα με το γήπεδο»

«Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε εδώ ήταν να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του γηπέδου. Γνωρίζαμε ότι το γήπεδο βρισκόταν σ' αυτή την κατάσταση. Είναι ένα από τα πιο δύσκολα από άποψη κατάστασης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Και φυσικά αυτό το γήπεδο σε οδηγεί να παίξεις ένα ποδόσφαιρο που δεν σου αρέσει, να παίξεις με μεγάλες μπαλιές, μέσα από στημένα, μέσα από στατικές φάσεις και γενικά να μην ακολουθείς το σχέδιο και το πλάνο που έχεις από πριν. Οι παίκτες της ΑΕΛ έχουν προσαρμοσθεί σ’ αυτό το γήπεδο γιατί έχουν παίξει πολλές φορές και φυσικό είναι να έχουν μια καλύτερη γνώση του χώρου από τις υπόλοιπες ομάδες».

Οι ενοχλήσεις του Λεοζίνιο

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «ΕτΔ» υπάρχει δυσαρέσκεια στην ΑΕΛ για τον Λεοζίνιο. Ο παίκτης είχε συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή, ήταν να αγωνισθεί στην αρχική ενδεκάδα παίρνοντας τη θέση του Μπαργκάν αλλά τελευταία στιγμή δεν μπόρεσε να παίξει λέγοντας ότι αισθάνεται ενοχλήσεις.

Δυσαρεστημένος ο Νούνιτς

«Είμαι δυσαρεστημένος γιατί έπρεπε να είχαμε κερδίσει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΛ με την Ξάνθη ο Μάρκο Νούνιτς.

Αναλυτικά τόνισε:

«Είμαι δυσαρεστημένος γιατί έπρεπε να είχαμε κερδίσει, παίζουμε πάντα για τους τρεις πόντους. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, είχαμε και δοκάρι και συνεχίζουμε για να πάρουμε τους πόντους που χρειαζόμαστε στα επόμενα παιχνίδια».

Στεναχωρήθηκες με το δοκάρι;

«Είμαι δυσαρεστημένος όχι μόνο για μένα, αλλά και για την ομάδα. Γιατί αξίζαμε τη νίκη σήμερα».

Για τη συνέχεια και τα επόμενα παιχνίδια:

«Θέλουμε νίκες, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πάρουμε νίκες στα επόμενα παιχνίδια».

 

Δεκάρι στις κάρτες ο Αντονι Φατιόν

ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τρεις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση με την Ξάνθη. Κίτρινη κάρτα είδε ο Φατιόν Άντονι που έφτασε τις δέκα και έτσι θα απουσιάσει σε δύο από τους επόμενους τέσσερις αγώνες των «βυσσινί». Επίσης είδαν οι Νίκος Καρανίκας και Νίκος Γκόλιας. Στο όριο συνεχίζουν να βρίσκονται με τρεις, ο Νίκολα Ζίζιτς, ο Άντναν Σετσέροβιτς, ο Νοέ Ακόστα και ο Νίκολα Γιακιμόφσκι, που αν δεχθούν ακόμα μία κίτρινη κάρτα θα χάσουν ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στη Superleague τη σεζόν 2018-2019:

Φατιόν Άντονι 10, Νίκος Καρανίκας 8 (θα εκτίσει με ΟΦΗ), Νίκος Γκόλιας 5 (θα εκτίσει με Λεβαδειακό), Μίλος Ντέλετιτς, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς 4, Νίκολα Ζίζιτς, Άντναν Σετσέροβιτς, Νοέ Ακόστα, Νίκολα Γιακιμόφσκι 3, Πέταρ Κούνιτς, Λεοζίνιο, Βαγγέλης Μόρας, Έγκμουντουρ Κρίστινσον 2, Αλεξάνταρ Γκοΐκοβιτς, Χρίστοφερ Χούμπτσεφ, Χρήστος Γρομητσάρης, Παναγιώτης Μπάλλας, Μάρκο Νούνιτς, Εβγκένι Σικάφκα 1.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass