Η ΕΠΣΛ αποκτά το δικό της γήπεδο!

*Ο Δήμος Λαρισαίων παραχωρεί οικόπεδο με σύμβαση χρησιδανείου *Στο φως της δημοσιότητας όλη η σύμβαση και τι προβλέπεται για τις εργασίες της, την ολοκλήρωσή τους αλλά και τη χρήση από τους δημότες της Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2019 22:31

Το όνειρο δεκάδων ερασιτεχνικών σωματείων αλλά και χιλιάδων παιδιών που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γίνεται πραγματικότητα, καθώς ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε την παραχώρηση οικοπέδου για να γίνει το γήπεδο της ΕΠΣΛ αλλά και η στέγαση των γραφείων της.

Ένα αίτημα δεκαετιών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Λάρισας γίνεται πραγματικότητα καθώς αναμένεται να εγκριθεί οριστικά με απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης.

Το οικόπεδο που θα παραχωρηθεί είναι στη Νέα Πολιτεία, δίπλα από το δημοτικό κολυμβητήριο και σίγουρα με την κατασκευή και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων (γήπεδα τένις, μπιτς βόλεϊ) θα αποτελέσει έναν αθλητικό Πυρήνα ξεχωριστό για την πόλη της Λάρισας.

Η σύμβαση που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «ΕτΔ» μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της ΕΠΣΛ αναφέρει: «Το ακίνητο παραχωρείται αποκλειστικά και μόνο για την κατασκευή (και μετέπειτα χρήση) αθλητικών εγκαταστάσεων και γραφείων της ΕΠΣΛ. Συγκεκριμένα στην υπο παραχώρηση έκταση θα κατασκευαστεί ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο “τέταρτης γενιάς” με κερκίδα θεατών και αποδυτήρια, θα κατασκευαστεί κτίριο για τη στέγαση των γραφείων της ΕΠΣΛ και θέσεις στάθμευσης. Το ως άνω ακίνητο ο χρησάμενος θα χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων για την τέλεση αγώνων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, διοργάνωση τουρνουά, στέγαση ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων με έδρα στον Δήμο Λαρισαίων. Απαγορεύεται κάθε μεταβολή της χρήσης των μερών του χρησιδανεισθέντος ακινήτου, όπως επίσης απαγορεύεται η παραχώρηση της χρήσης του ή μέρους του σε τρίτους, μερικά ή ολικά, με ή χωρίς αντάλλαγμα, για οποιονδήποτε λόγο, άνευ της σύμφωνης γνώμης του Δήμου Λαρισαίων. Ειδικώς απαγορεύεται η λειτουργία κυλικείου εντός του υπό παραχώρηση ακινήτου».

Ο Δήμος Λαρισαίων δεν θα κάνει καμία άλλη δαπάνη εκτός της παραχώρησης του οικοπέδου, ενώ η ΕΠΣΛ πρέπει να βρει χρηματοδότηση και να αρχίσει εργασίες κατασκευής εντός τριών ετών.

Επίσης πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του έργου εντός επταετίας.

Ο Δήμος Λαρισαίων φρόντισε και για τους δημότες, καθώς το συγκεκριμένο οφείλει η ΕΠΣΛ να δίνει για ελεύθερη χρήση των δημοτών τουλάχιστον για 30 ώρες την εβδομάδα.

Αναλυτικά οι ειδικοί όροι παραχώρησης:

«Η εν λόγω παραχώρηση της χρήσης τής ως άνω έκτασης πραγματοποιείται με τους εξής όρους:

Α. Ουδεμία χρηματική αποζημίωση ή οικονομική δαπάνη θα καταβληθεί από μέρους του Δήμου για την κατασκευή των ως άνω αθλητικών εγκαταστάσεων και κτιρίων.

Β. Ο Δήμος δύναται να κάνει σε συνεννόηση με την ΕΠΣΛ χρήση του γηπέδου για την τέλεση αθλητικών διοργανώσεων τοπικής ή πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το πρωτάθλημα εργαζομένων και κάθε άλλη αθλητική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων. Ομοίως ο χρησάμενος υποχρεούται να επιτρέπει τη χρήση του γηπέδου σε σωματείο της οικείας συνοικίας ως έδρας και αγωνιστικού χώρου.

Γ. Ο χρησάμενος υποχρεούται να διαθέτει τις αθλητικές εγκαταστάσεις για ελεύθερη χρήση των δημοτών τουλάχιστον 30 ώρες την εβδομάδα.

Δ. Η μελέτη και η κατασκευή των κάθε είδους κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων από πλευράς της ΕΠΣΛ θα γίνεται μόνο κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων.

Ε . Η ΕΠΣΛ υποχρεούται να κάνει έναρξη κατασκευής των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο θα πληρεί τις προϋποθέσεις για την τέλεση επισήμων ποδοσφαιρικών αγώνων εντός τριών ετών από την υπογραφή του παρόντος.

ΣΤ . Μετά τη λήξη της παραχώρησης ή και την ανάκληση/καταγγελία της η έκταση και οι διαμορφωμένες εγκαταστάσεις θα παραμείνουν στον Δήμο Λαρισαίων άνευ ανταλλάγματος.

Ζ. Ο Δήμος Λαρισαίων διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε ανάκληση/καταγγελία της απόφασης παραχώρησης σε περίπτωση δεν γίνει έναρξη των αναγκαίων εργασιών εντός τριετίας από την παραχώρηση και σε κάθε περίπτωση αν δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες εντός επταετίας από την έκδοση της απόφασης παραχώρησης και σε κάθε περίπτωση αν δεν εκπληρωθεί να αλλάξει ο σκοπός της παραχώρησης, χωρίς τη συναίνεση του Δήμου».

Η διοίκηση της ΕΠΣΛ άρχισε να κάνει και επαφές με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου με στόχο ομόφωνα να ψηφιστεί η παραχώρηση του οικοπέδου για να γίνει πραγματικότητα το «σπίτι» της ΕΠΣΛ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Το μεγάλο βήμα για το γήπεδο της ΕΠΣΛ έγινε με τη παραχώρηση του οικοπέδου και τώρα αρχίζει ένας μεγάλος αγώνας από τη διοίκηση της ΕΠΣΛ για τη χρηματοδότηση των εργασιών κατασκευής και την ολοκλήρωση του έργου.

Του Σωτ. Κέλλα

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ικανοποιούμε αίτημα ετών…

Πρότυπο αθλητικό κέντρο η Νέα Πολιτεία

«Ένα αίτημα ετών γίνεται πραγματικότητα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο» ήταν τα πρώτα λόγια του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη σχετικά με την απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει οικόπεδο για να γίνει το γήπεδο της ΕΠΣΛ αλλά και να στεγαστούν όσες εγκαταστάσεις χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία της.

Ο κ. Καλογιάννης συμπλήρωσε: «Με το έργο αυτό δίνουμε χαρά στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές αλλά και στους πολίτες της Λάρισας καθώς θα διατίθεται ορισμένες ώρες και για το κοινό. Με το γήπεδο και τις ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις της ΕΠΣΛ, το δημοτικό κολυμβητήριο, τις εγκαταστάσεις του μπιτς βόλεϊ και του τένις θα ολοκληρωθεί ένα αθλητικό κέντρο πρότυπο για τη χώρα όπου στόχος είναι να έρχονται οι Λαρισαίοι και να απολαμβάνουν το αγώνισμα της προτίμησής τους. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτη και το Διοικητικό Συμβούλιο το χαρακτηρίζω άψογο προς όφελος της αθλούμενης νεολαίας της πόλης».

Δ. Μπουχλαριώτης:

«Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη»

Αναφερόμενος στην κατασκευή του Ενωσιακού γηπέδου ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Δ. Μπουχλαριώτης ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, καθώς επίσης και όλες τις δημοτικές παρατάξεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι σίγουρος πως όλοι θα στηρίξουν ένα τέτοιο έργο και τόνισε ότι ο αγώνας τώρα ξεκινάει καθώς θα πρέπει να βρεθεί η χρηματοδότηση.

Αναλυτικά:

«Οι προσπάθειες της νέας διοίκησης της ΕΠΣΛ για την κατασκευή του σπιτιού του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου του νομού ξεκίνησαν από την πρώτη σχεδόν ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη δημοτική αρχή της Λάρισας και ιδιαίτερα τον δήμαρχο κ. Απ. Καλογιάννη καθώς από την πρώτη στιγμή είδε θετικά ένα τέτοιο εγχείρημα. Προκαταβολικά ακόμη θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλες τις δημοτικές παρατάξεις, γιατί είμαστε σίγουροι ότι και αυτοί από τη μεριά τους θα στηρίξουν ένα τέτοιο έργο, που αποτελούσε διακαή πόθο όλων των ποδοσφαιρόφιλων του νομού και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες ποδοσφαιρόφιλες γενιές της πόλης μας και γενικότερα του νομού μας.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έχει γίνει. Τώρα ξεκινάει ο αγώνας για την εύρεση χρηματοδότησης. Πιστεύουμε ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά».

Αδαμόπουλος-Κωσταρόπουλος:

Το μεγάλο βήμα έγινε…

Για την παραχώρηση του οικοπέδου από τον Δήμο Λαρισαίων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος επί αθλητικών θεμάτων Γιώργος Κωσταρόπουλος έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση: « Ένα αίτημα δεκάδων σωματείων έγινε πραγματικότητα καθώς το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η ΕΠΣΛ τον δικό της χώρο έγινε πραγματικότητα. Μετά από συζητήσεις για αρκετό χρονικό διάστημα με τους ανθρώπους της ΕΠΣΛ πιστεύουμε ότι βρέθηκε η καλύτερη λύση ώστε ο ποδοσφαιρικός ερασιτεχνικός αθλητισμός να έχει ακόμα καλύτερες μέρες στην πόλη της Λάρισας αλλά και σε όλον τον νομό με επίκεντρο τη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass