Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Έφυγε" ο Βαγγέλης Βουρούκος

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 15:00

Άνιση μάχη με τον καρκίνο έδωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Βαγγέλης Βουρούκος, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 64 ετών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν.

Είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ, την οποία υπηρέτησε και ως προπονητής, της Νίκης Βόλου, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του και του Ολυμπιακού. Επίσης εργάστηκε και ως προπονητής σε πολλές ομάδες.

«Πέταξες πολύ ψηλότερα από εκείνο το απίστευτο άλμα σου και το εκπληκτικό σου γκολ με τον Πανιώνιο πριν από 4 δεκαετίες.

Τίμησες όσο λίγοι τη δοξασμένη «βυσσινί» φανέλα, προσέφερες και την ψυχή σου σε δύσκολες εποχές ως προπονητής της αγαπημένης σου ΑΕΛ, γκρέμισες τον μύθο της δήθεν κοινωνικής αντιπαλότητας Λάρισας - Βόλου και σήμερα μας συγκλόνισες για πολλοστή φορά, τώρα όμως με την ξαφνική αποδημία σου.

Βιάστηκες κι εσύ να φύγεις νωρίς Βαγγέλη Βουρούκο. Η θέση σου στη «βυσσινί» 11άδα του Παραδείσου είναι δεδομένη. Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ !!!», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, ενώ οι βετεράνοι της ομάδας αναφέρουν: «Σαν βόμβα έπεσε στους ποδοσφαιρικούς κύκλους η είδηση για τον χαμό του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Βαγγέλη Βουρούκου. Ο «Βαγγέλας» νικήθηκε από την επάρατη νόσο σε ηλικία 64 χρονών σκορπίζοντας θλίψη στους οικείους του, στους συμπαίκτες του και σε όλους του φιλάθλους της Λάρισας και του Βόλου, μιας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Καλό ταξίδι φίλε, κουράγιο στους συγγενείς και χαιρετίσματα και στα άλλα παιδιά...θα σε θυμόμαστε πάντα καλοκάγαθε γίγαντα…».

Και η ερασιτεχνική ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Υπήρξε εκλεκτό μέλος της βυσσινί οικογένειας καθώς αγωνίστηκε με τη φανέλα της ομάδας μας επί σειρά ετών στην Α΄ Εθνική από το 1978 έως το 1982, βοηθώντας στην καθιέρωση της ΑΕΛ, αλλά την υπηρέτησε με ζήλο και ως προπονητής το 2001, σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της, γι' αυτό και θα του είμαστε ευγνώμονες. Ήταν αγαπητός στην κοινωνία και τους φιλάθλους της Λάρισας και του Βόλου για το ήθος, την ευγένεια και την προσφορά του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Δεν θα σε ξεχάσουμε, καλό ταξίδι».

*Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης, η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη», ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μαγνησίας και η Δήμητρα Ευξεινούπολης.

*Η κηδεία του θα γίνει σήμερα και ώρα 15:30 στον ι.ν. Ευαγγελιστρίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου.

Gallery άρθρου