Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με καλή ψυχολογία στα Γιάννενα

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΑΕΛ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 22:18

Έξι αγωνιστικές μένουν ακόμη για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Super League και η ΑΕΛ μετά τη σημαντική νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0, είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Οι «βυσσινί» θα αγωνιστούν μεθαύριο Σάββατο 16 Μαρτίου στα Γιάννενα με ανεβασμένη ψυχολογία και θα επιδιώξουν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που «καίγεται» για βαθμούς.

Η ΑΕΛ ακόμη και ένα βαθμό εάν πάρει, σχεδόν θα βρεθεί αγκαλιά με τη σωτηρία, ενώ εάν κερδίσει τότε κατά 99% και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει παραμείνει στην κατηγορία και θα αρχίσει να κάνει τα σχέδιά της, για την καινούργια σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, οι παίκτες της ΑΕΛ δεν εφησυχάζουν γνωρίζοντας πως πάνε να αγωνιστούν σε έναν... τελικό και σίγουρα το μεγαλύτερο άγχος θα έχουν οι γηπεδούχοι.

Το ευχάριστο για τον Ιταλό τεχνικό Τζιανλούκα Φέστα είναι πως όλοι οι παίκτες δείχνουν μεγάλη διάθεση στις προπονήσεις, ακούνε προσεκτικά τις οδηγίες του και συνειδητοποιούν πως βρίσκονται κοντά στη σωτηρία, χωρίς όμως να χαλαρώνουν, γιατί και μαθηματικά πρέπει να έχει σωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ομάδα.

Χθες το πρόγραμμα περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις τακτικής και σήμερα λογικά θα γίνει οικογενειακό δίτερμα, όπου ο προπονητής θα δείξει την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στην Πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Για τον μεθαυριανό αγώνα δεν υπολογίζονται ο Ντέλετιτς με τον Φατιόν, ο οποίος εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του, ενώ διαθέσιμοι θα είναι ο Γκόλιας ο οποίος εξέτισε την ποινή του αλλά και ο Ζίζιτς που αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό του.

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης στον αγώνα με τους «βυσσινί» δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τζημόπουλο, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Επίσης, ο Σιόντης παραμένει εκτός και δεν υπολογίζεται, ενώ ατομικό έκαναν οι Κριζμάν (ταλαιπωρείται από μία σύσπαση στον τετρακέφαλο), Σεργκελασβίλι, Μάνος, Ξύδας και Κάστρο. Όλοι τους, όμως, θα προσπαθήσουν να ανεβάσουν στροφές τις δύο επόμενες ημέρες. Εκείνος που γύρισε στις προπονήσεις είναι ο Παμλίδης. Ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και υπολογίζεται για το ματς με την ΑΕΛ, όπως και ο Μιχαήλ που εξέτισε την ποινή του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο 39χρονος ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος από την Ένωση Δωδεκανήσου, αστυνομικός στο επάγγελμα, κλήθηκε να διαιτητεύσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που θα γίνει μεθαύριο Σάββατο (16/03) στις 19:30 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει πρόσφατα την ΑΕΛ, τη σεζόν 2018-2019, στην εκτός έδρας ήττα για το Κύπελλο Ελλάδας από τον Αστέρα Τρίπολης 5-3 (23/01/2019). Επίσης, τη σεζόν 2017-2018 στην εντός έδρας νίκη με 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, για το πρωτάθλημα της Superleague, που είχε γίνει (18/11/2017) στο AEL FC Arena και τη σεζόν 2016-2017 στην εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 με τη Βέροια (18/01/2017) για τη Superleague. Συνεργάτες του θα είναι ο Πολυχρόνης Κωστάρας από την Ένωση Αιτωλοακαρνανίας και ο Λάζαρος Δημητριάδης από την Ένωση Μακεδονίας, 4ος ο Ευάγγελος Μανούχος από την Ένωση Αργολίδας και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Νίκος Φαντόπουλος από την Ε.Π.Σ. Πειραιά.

Του Χρήστου Αρχοντούλη