«Αλωσε» το Μόναχο η Λίβερπουλ

ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΛΙΟΝ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 15:33

Πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League προκρίθηκαν χθες Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας στους επαναληπτικούς, Μπάγερν Μονάχου (3-1) και Λιόν (5-1), αντίστοιχα.

Ομάδα που και φέτος είναι δομημένη για να φτάσει μέχρι το τέλος απέδειξε ότι είναι η Λίβερπουλ. Το 0-0 στο «Άνφιλντ» δεν εμπόδισε το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ να περάσει από το Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν με το εμφατικό 3-1 : (39' Ματίπ (αυτ.) / 26', 84' Μανέ, 69' Φαν Ντάικ).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Σίλε, Χούμελς, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ριμπερί (61' Κομάν), Χάβι Μαρτίνεθ (72' Γκορέτσκα), Λεβαντόφσκι, Ροντρίγκες (79' Σάντσες), Ραφίνια, Γκνάμπρι, Αλάμπα

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ (87' Λαλάνα), Φιρμίνο (83' Οριγκί), Μανέ, Σαλάχ, Χέντερσον (13' λ.τρ. Φαμπίνιο), Ρόμπερτσον, Ματίπ, Αλεξάντερ-Αρντολντ

*Τριάντα ένα λεπτά χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα για πάρει σκορ πρόκρισης απέναντι στη Λιόν και με το εντυπωσιακό

5-1 (17' πεν., 78' Μέσι, 31' Κουτίνιο, 81' Πικέ, 86’ Ντεμπελέ/58' Τουσάρ).

Η γαλλική ομάδα «επέζησε» στο πρώτο ματς των «16», διατηρώντας ανέπαφη την εστία της, αλλά το «Καμπ Νόου» αποδείχθηκε άκρως... κατηφορικό γι' αυτήν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κουτίνιο (70' Ντεμπελέ), Αρτούρ (74' Βιδάλ), Λουίς Σουάρες, Μέσι, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο (83' Σεμέδο)

ΛΙΟΝ (Μπρούνο Ζενεσιό): Αντονι Λόπες (34' Γκορζελέν), Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Ντεμπελέ, Ντεπάι (73' Τραορέ), Ντουμπουά, Φεκίρ, Μαρτσάλ, Μεντί (77' Κορνέ), Ντομπελέ, Τουσάρ

ΑΓΓΛΙΚΗ... ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ «8»

Σε αγγλική υπόθεση εξελίσσεται το Champions League, καθώς μετά την ολοκλήρωση της φάσης των νοκ άουτ αγώνων, από τις 8 ομάδες που συνθέτουν το παζλ των προημιτελικών, οι μισές προέρχονται από την Premier League. Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ θα μπουν στην αυριανή κλήρωση, ενώ οι υπόλοιπες είναι οι Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Άγιαξ (Ολλανδία), Γιουβέντους (Ιταλία), Πόρτο (Πορτογαλία).

Η κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο «αρχηγείο» της UEFA, στην ελβετική πόλη Νιόν, αύριο το μεσημέρι με ώρα έναρξης (Ελλάδας) στις 13:00. Στη διαδικασία δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, οπότε δεν είναι απίθανος ο αγγλικός «εμφύλιος».

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ EUROPA LEAGUE

Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα για τις ρεβάνς των «16» του Europa League. Από αυτά ξεχωρίζει η συνάντηση του Λονδίνου με την Αρσεναλ να υποδέχεται τη Ρεν και θέλει ν' ανατρέψει την ήττα με 3-1 στο πρώτο ματς στη Γαλλία. Σημαντικό είναι και το ματς στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, με την Μπενφίκα να υποδέχεται την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς της κροατικής πρωτεύουσας με 1-0. Συνοπτικά το πρόγραμμα των ρεβάνς και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των «16» του Europa League:

Ίντερ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης      0-0

Μπενφίκα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ       0-0

Σλάβια Πράγας-Σεβίλη       2-2

Άρσεναλ-Ρεν 1-3

Βιγιαρεάλ-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης        3-1

Ντιναμό Κιέβου-Τσέλσι       0-3

Σάλτσμπουργκ-Νάπολι       0-3

Κράσνονταρ-Βαλένθια        1-2

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass