Της Λαρίσης το "ποτάμι"

*Ρεκόρ αγώνα στα 5 χλμ. από τον Λαμιώτη Μάριο Αναγνώστου και συμμετοχών καθώς οι συμμετέχοντες έφθασαν τους 4.918 *Πρωτιά στα 10 χιλιόμετρα των ανδρών από τον Τυρναβίτη Νίκο Τσικούρα

Δημοσίευση: 01 Απρ 2019 23:00

Της Λαρίσης το «ποτάμι» χθες δεν ήταν μόνο υδάτινο αλλά και ανθρώπινο και το έλεγαν Run Greece, καθώς 4.918 άτομα πήραν μέρος στη διοργάνωση στα 5.000 μέτρα (3700), στα 10 χιλιόμετρα(700), στους παίδες(περίπου 500) και στα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο πρώτος αγώνας της σειράς που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων με μεγάλο χορηγό την Exalco έκανε ρεκόρ συμμετοχών, αφού ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε ανάλογο παράδειγμα αναγκάζοντας τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Αθανάσιο Ράπτη να δηλώσει ότι έμεινε έκπληκτος από τη διοργάνωση ενώ το μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Χαχάμης είπε ότι η Λάρισα έστειλε ένα αθλητικό ηχηρό μήνυμα.

Η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το κυριότερο ήταν ότι πολλοί συμμετέχοντες έστειλαν μηνύματα μέσα από τη συμμετοχή τους. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Βαγγέλης Μόρας μίλησε για το Save Moras, ο Σύλλογος Τριτέκνων για το δημογραφικό πρόβλημα, οι γυμναστές για την ανάγκη της άθλησης και διάφοροι άλλοι σύλλογοι έστειλα το δικό τους αθλητικό σύνθημα.

Επώνυμοι και ανώνυμοι κάτοικοι όχι μόνο της περιοχής της Λάρισας(συμμετέχοντες υπήρξαν από τη Μύκονο, την Κρήτη και από πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας) κάθε ηλικίας(υπήρξε και 81χρονος από την Καβάλα) έτρεξαν στο κέντρο της πόλης περνώντας από ιστορικές και όμορφες γωνιές όπως είχαν σχεδιάσει οι διοργανωτές αφού άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος, εκτός της αγωνιστικής συμμετοχής, η γνωριμία ώστε να αναδειχθεί η Λάρισα και ως τουριστικός προορισμός(ο αγώνας μεταδόθηκε από το κρατικό κανάλι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και δορυφορικά σε όλο τον κόσμο).

Η Θεσσαλία είχε αγωνιστικά την τιμητική της, καθώς ο Τυρναβίτης Νίκος Τσικούρας πήρε την πρώτη θέση στα 10 χλμ. των ανδρών, η Χριστίνα Κατζουράκη από τον Βόλο τη δεύτερη θέση στα 10 χιλιόμετρα γυναικών, ενώ στα 5 χιλιόμετρα των ανδρών και των γυναικών υπήρξε Τρικαλινή κυριαρχία. Στους άνδρες δεύτερος ήρθε ο Θόδωρος Κατσιόπης ενώ στις γυναίκες δεύτερη η Μόκα Άρτεμη και τρίτη η Νικολιά Καρανάσσου. Όλοι οι αθλητές του ΓΣ Τρικάλων στις δηλώσεις τους αποθέωσαν τον προπονητή τους Δημήτρη Σούλα.

ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ

Στον αγώνα είχαμε και ένα αγωνιστικό ρεκόρ από το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού στίβου στα 10 χιλιόμετρα, τον Μάριο Αναγνώστου από τη Λαμία που στα 5 χιλιόμετρα έκανε χρόνο 15.03 και κατέρριψε το ρεκόρ αγώνα που είχε ο Χρήστος Καλλίας από το 2017 στα Γιάννενα αλλά και το ρεκόρ διαδρομής που είχε ο Λαρισαίος Δημοσθένης Δουίκας από το 2016.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα των αγώνων:

10 χλμ. ΑΝΔΡΕΣ

1.Νίκος Τσικούρας (Exalco)          33.21

2. Κώστας Ιατρόπουλος (Α.Σ. Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς) 33.24

3. Γεώργιος Αυγερινός(Oxygen Health Club)      34.12

10 χλμ. ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1. Τσέκινη Σόνια (Φιλαθλητικός Άργους Ορεστικού)      36.20

2. Χριστίνα Κατζουράκη (Σύλλογος Δρομέων Βόλου)    39.07

3. Μελίνα Φίνου ( Marathon Club) 47.12

5 χλμ. ΑΝΔΡΕΣ

1. Μάριος Αναγνώστου (Metro Running Team)  15.03

2. Θόδωρος Κατσιόπης ( ΓΣ Τρικάλων)  16.31

3. Γιώργος Πουρνάρας (ΓΣ Δεσκάτης)    16.48

5 χλμ. ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1.Κατερίνα Δελή(Σέρρες ’93)        18.44

2. Άρτεμις Μόκα(ΓΣ Τρικάλων)     19.06

3. Νικολιά Καρανάσσου      19.52

 

ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Την εκκίνηση στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που δήλωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τις αθλητικές διοργανώσεις και χάρηκε που είδε τα χαμόγελα αυτών που συμμετείχαν στον αγώνα, που σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες έφερε πολύ κόσμο στη Λάρισα όχι μόνο από την πόλη αλλά και από όμορους νομούς κάνοντας το Run Greece κορυφαίο δρομικό αγώνα της Θεσσαλίας.

Στα 10 χιλιόμετρα την εκκίνηση έδωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος και δήλωσε ότι ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει τις διοργανώσεις που φέρνουν τη Λάρισα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Είδαμε ακόμα τους αντιπεριφερειάρχες Νίκο Λιούπα, Βασίλη Πινακά, τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Παιδή, τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους Μιχάλη Αναστασίου, Κοσμά Γιαννακόπουλο, τον σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού Γιάννη Αλεξούλη(μαζί με την κόρη του, πρωταθλήτρια του μήκους Λίλη Αλεξούλη), τον διευθυντή της «Ε» Γιώργο Μιχαλόπουλο, τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Οικονόμου, Κώστα Σαμουρέλη, τον υπεύθυνο τμήματος αθλητισμού Σταύρο Χατζηλάκο, τον διοικητή της Τροχαίας Σεραφείμ Καφετζή και άλλους.

Στο τέλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν αλλά κυρίως τις εθελοντικές ομάδες που δούλεψαν για να έχει εντυπωσιακή επιτυχία η διοργάνωση.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΚΟΥΡΑΣ:

Πρώτη μου νίκη

Ο θριαμβευτής του αγώνα των 10 χιλιομέτρων στους άνδρες Νίκος Τσικούρας δήλωσε ότι ήταν ο πρώτος αγώνας που έκανε μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε κι έμεινε ευχαριστημένος από τη νίκη του πρώτη σε αυτή την απόσταση στη Λάρισα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της χορηγού εταιρείας του Exalco και της οικογένειας Καντώνια που πάντα βοηθάει τον αθλητισμό.

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ:

Ορεκτικό για διακρίσεις

Ο Λαμιώτης Μάριος Αναγνώστου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με ρεκόρ διαδρομής και σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα είπε ότι ετοιμάζεται για νέες διακρίσεις σύντομα, χάρη στον προπονητή του κ. Κουμπούρα ενώ για το ρεκόρ βοήθησε η πολύ καλή διαδρομή και οι άριστες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα είπε ότι υπήρξαν φίλαθλοι που έδιναν παλμό στους αθλητές σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

ΣΟΝΙΑ ΤΣΕΚΙΝΗ:

Πήραμε μαθήματα

Η νικήτρια των 10 χιλιομέτρων γυναικών Σόνια Τσέκινη είπε ότι πήρε μια νίκη που την ήθελε αλλά και μάθημα για τη διοργάνωση που ελπίζει να είναι το ίδιο πετυχημένη και στην Καστοριά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΕΛΗ:

Από τις Σέρρες με αγάπη

Η Κατερίνα Δελή, νικήτρια στα 5 χιλιόμετρα γυναικών, φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ στις Σέρρες, πανηγύρισε τη νίκη λέγοντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πέτυχε έναν καλό χρόνο και κέρδισε ένα δύσκολο αγώνα με τις δύο Τρικαλινές αντιπάλους της ν' ακολουθούν.

 

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Κέλλας

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass