Ματσάρα...

*Ο Απόλλων Λάρισας ισοφάρισε στο 90' τον Εργοτέλη που προηγήθηκε δύο φορές 2-2 *Πριν το 1-2 δεν καταλογίστηκε φάουλ υπέρ του Σκούπρα και υπήρξαν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες *700 φίλαθλοι στη Φιλιππούπολη ...γύρισαν το ματς

Δημοσίευση: 08 Απρ 2019 22:09

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε δει φέτος στη Φιλιππούπολη διεξήχθη χθες το απόγευμα για την 26η αγωνιστική της Football League, όπου Απόλλων Λάρισας και Εργοτέλης αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.

Δεν γνωρίζουμε αν μία από τις δύο ομάδες τερματίσει τελικά στη 2η θέση και διεκδικήσει μέσα από αγώνα μπαράζ την άνοδό της στην Super League, όμως στη χθεσινή αναμέτρηση ήταν ένα παιχνίδι ανώτερης κατηγορίας και αποζημίωσε τους 700 περίπου φιλάθλους, που έδειξαν πως στηρίζουν και αγαπούν τη δεύτερη ομάδα της πόλης.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τη νίκη του Πλατανιά απέναντι στην Κέρκυρα με 2-0, φέρνει τον Απόλλωνα στην τρίτη θέση με 45 βαθμούς, έναντι 46 της κρητικής ομάδας, ενώ στο -3 είναι πλέον ο Εργοτέλης από τη δεύτερη θέση, καθώς έφτασε τους 43 με τη χθεσινή ισοπαλία.

Ο Απόλλωνας μπορούμε να πούμε πως κρατά σε μεγάλο βαθμό τη 2η θέση στα χέρια του, καθώς θα αντιμετωπίσει εντός έδρας Τρίκαλα, Πλατανιά και εκτός έδρας Ν.Π.Σ.Βόλου, Ηρόδοτο.

Δύσκολα παιχνίδια μεν, όχι όμως ακατόρθωτο να συγκεντρώσει τουλάχιστον δέκα βαθμούς...

Ο Εργοτέλης προηγήθηκε αρχικά στο 10' με γκολ του Μανουσάκη, ο Μπραμπίγια στο 39' έφερε το παιχνίδι στα ίσια(1-1), στο 78' ο Τσέλιος έκανε το 1-2 και τη λύτρωση έφερε στο 90' ο Χατζής με κεφαλιά.

Μόλις στο 3' ο Πολλέτο επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής και απέκρουσε ο Κατσιμήτρος την μπάλα.

Επτά λεπτά αργότερα στο 10' , ο Εργοτέλης προηγήθηκε 0-1, όταν ο Ιατρούδης τροφοδότησε τον Τσέλιο, αυτός έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Μανουσάκη και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μαντζάρη.

Εν συνεχεία σε σουτ του Μπρους στο 21' η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, στο 28' σε σουτ του Λίταινα επίσης η μπάλα έφυγε άουτ και στο 32' σε σουτ του Μπουρσέλη, ο Μαντζάρης απέκρουσε την μπάλα.

Στο 34' οι του Απόλλωνα ζήτησαν πέναλτι υποστηρίζοντας πως η μπάλα βρήκε το χέρι του πεσμένου Μπρους, ενώ στο 38' σε σέντρα του Κουρτεσιώτη, ο Μαρκολίνο έπιασε το σουτ και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Αμέσως μετά στο 39' ο Λούκας Μπραμπίγια, μόνιμος σκόρερ στα τελευταία ματς, με ωραία ατομική προσπάθεια και ξεφεύγοντας από δύο αντιπάλους του, με αριστερό διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 41' ο Κουατένγκ ξέφυγε στο σπριντ τον Σουλιώτη, βγήκε απέναντι από τον Μαντζάρη και ο γκολκίπερ του Απόλλωνα απέτρεψε το 1-2.

Με υπόδειξη του κ. Μωυσιάδη ακυρώθηκε ως οφσάιντ-σωστά- γκολ που πέτυχε ο Μανουσάκης στο 43' του αγώνα.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Και στην επανάληψη το παιχνίδι είχε ρυθμό, γκολ, φάσεις, ένταση και εκπληκτικό φινάλε.

Αρχικά στο 54' οι Κρητικοί απείλησαν με καλό σουτ του Μπουρσέλη και τον Μαντζάρη να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια, ενώ στο 58' το ωραίο σουτ του Σκούπρα πέρασε μόλις άουτ, μετά από όμορφη ενέργεια του Μπραμπίγια και τακουνάκι του Πολέτο.

Τελικά στο 68' ο Εργοτέλης έφτασε στο 1-2 όταν ο Τσέλιος, δέχτηκε την πάσα από τον Ροβίθη και αφού απέφυγε και τον Μαντζάρη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στη φάση αυτή οι του Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα, καθώς προηγουμένως ο Μανουσάκης σήκωσε στον...αέρα τον Σκούπρα, καθαρό φάουλ που δεν δόθηκε και έτσι είχαμε μια μικρή διακοπή στο ματς προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις.

Από τον πάγκο του Απόλλωνα απομακρύνθηκαν δύο παράγοντες, ενώ τα...άκουσε για τα καλά και ο 4ος διαιτητής κ.Πανυτσίδης (Κοζάνης).

Εν συνεχεία ο κόσμος έδωσε ώθηση στους παίκτες του Απόλλωνα για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως μεγάλες ευκαιρίες έχασαν και οι φιλοξενούμενοι για να πετύχουν ένα τρίτο τέρμα.

Στο 72' ο Μανουσάκης από πάσα του Τσέλιου βγήκε απέναντι από τον Μαντζάρη που μπλόκαρε την μπάλα, στο 73' από πάσα του Ροβίθη ο Ιατρούδης σούταρε άουτ και στο 82' ο Ροβίθης μόνος του από πάσα του Μπουρσέλη, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαντζάρη.

Σε σουτ του Μπραμπίγια στο 82' ο Κατσιμήτρος μπλόκαρε την μπάλα και στο 88' ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 όταν στο σουτ του Λίταινα μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Σουλιώτη και με εξουδετερωμένο τον Κατσιμήτρο, η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από τα δοκάρια.

Αμέσως μετά στο 89' ο Εργοτέλης έχασε σημαντική ευκαιρία να κάνει το 1-3 και να «σφραγίσει» τη νίκη, όταν ο Ροβίθης-μοιραίος παίκτης των Κρητικών- βγήκε τετ-α-τετ με τον Μαντζάρη όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα που ήταν ο πολυτιμότερος χθες παίκτης του απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα.

Τελικά στο 90' έγινε το 2-2 όταν ο Λούκας Μπραμπίγια εκτέλεσε φάουλ και ο αρχηγός του Απόλλωνα Κώστας Χατζής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων ήταν συναρπαστικά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το τέρμα της νίκης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς στο 90’ +2 σε σουτ του Μπουρσέλη, ο Μαντζάρης απέκρουσε στη δεξιά του γωνία την μπάλα.

Ο Απόλλων μπορεί να μην κέρδισε, όμως και ο βαθμός της ισοπαλίας είναι ένα καλό αποτέλεσμα, καθώς οι ελπίδες για να τερματίσει η λαρισινή ομάδα στην 2η θέση, είναι πολλές.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Με λάθη η διαιτησία του κ. Γκάμαρη (Αθηνών), ενώ λάθη έκανε και ο πρώτος επόπτης κ. Μωυσιάδης (Γρεβενών). Αντίθετα, καλός ήταν ο δεύτερος επόπτης κ. Φαλτάκας (Γρεβενών).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Απόλλωνα ο Λίταινας (74') και από τον Εργοτέλη οι Μπάχανακ(33'), Μπάτζιος(52') και ο αναπληρωματικός Προβυδάκης (90’).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Aριαν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρας, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Μπραμπίγια, Λουκάο, Λίταινας (88' Λούκας Ράμος), Μαρκολίνο (84' Γκουντρουμπής), Πολέτο (79' Τασιούλης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπαχανάκ, Μπουρσέλης (90'+4 Μπουτσάκης), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Μπρους, Τσέλιος, Οικονόμου, Μανουσάκης (84' Καπνίδης), Ιατρούδης, Κουάτενγκ (58' Ροβίθης).

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass