Κρίσιμο παιχνίδι για τον Ερμή Αγιάς

* ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΩ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ (15:00) * ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΟ, ΤΣΙΑΜΠΑΛΗ ΚΑΙ ΝΤΑΛΟ ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ»

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 22:51

Η ήττα-σοκ του Ερμή Αγιάς από τον Απόλλωνα έβαλε σε περιπέτειες του «κυανόλευκους» σχετικά με το αν θα διασφαλίσουν την 3η θέση, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Α2 Εθνικής ή ακόμα και για το αν θα καταφέρουν να κρατηθούν στην προνομιούχο πεντάδα (αυτό είναι το πιο δυσμενές σενάριο).

Η δήλωση του τεχνικού Γιάννη Λίβανου «πλέον δεν έχουμε εξασφαλίσει τίποτα» καταδεικνύει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε κομβικό σημείο. Ο Ερμής Αγιάς μεταβαίνει σήμερα στην Κω όπου αύριο (15:00) θα αντιμετωπίσει τον Ιπποκράτη στο πλαίσιο της 28ης εμβόλιμης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς οι γηπεδούχοι μαθηματικά τρέφουν ελπίδες για την είσοδό τους στα πλέι οφ, όπερ σημαίνει ότι η νίκη αποτελεί μονόδρομο και για τους δύο αντιπάλους. Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τον Ερμή Αγιάς, ο οποίος πρέπει πάση θυσία να καλύψει το βαθμολογικό κενό από την εντός έδρας ήττα του περασμένου Σαββάτου για να αποφύγει τις όποιες περιπέτειες. Η ουσία είναι ότι τα περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών έχουν στενέψει επικίνδυνα για τον Ερμή, υπό την έννοια ότι μετά την αυριανή αναμέτρηση στην Κω αντιμετωπίζει δύο ομάδες, οι οποίες επίσης διεκδικούν την είσοδό τους στα πλέι οφ, την Καστοριά (εντός) και τον Διαγόρα (εκτός). Ίσως και μία νίκη να αποδειχθεί μαθηματικά αρκετή για την ομάδα του Ερμή Αγιάς, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν υπάρχει η πολυτέλεια επιλογής ποιο παιχνίδι να κερδίσεις και ποιο να χάσεις. Κάθε νίκη είναι υπερπολύτιμη, όπως και οποιαδήποτε ήττα μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. Φυσικά όλα αυτά βρίσκονται σε συνάρτηση με το τι θα κάνουν και οι άλλες ομάδες. Το αυριανό ντέρμπι της Καρδίτσας με τον Χαρίλαο Τρικούπη θα κρίνει πολλά, όπως επίσης η αναμέτρηση του Διαγόρα με τον Ηρακλή, αλλά και το ματς του Απόλλωνα Π. με την Καστοριά.

ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

Τα νέα ωστόσο κάθε άλλο παρά ευχάριστα μπορεί να χαρακτηριστούν για τον Ερμή, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα (αεροπορικώς στις 10:30 από την Αθήνα) στην Κω με σημαντικές απουσίες. Πρώτη και κύρια αυτή του Νέστορα Κόμματου, ενώ παράλληλα εκτός αποστολής τέθηκαν ο Στέργιος Τσιαμπαλής και φυσικά ο μόνιμος απόντας των τελευταίων εβδομάδων Δημήτρης Νταλός. «Ακόμα είμαστε στην 3η θέση. Βάλαμε την ήττα από τον Απόλλωνα στην άκρη και συνεχίζουμε μπροστά. Ξεκάθαρος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την 3η θέση και θα το πετύχουμε. Όπως κάναμε το αρνητικό σερί, έτσι θα κάνουμε κι ένα θετικό σερί» είπε ο τεχνικός του Ερμή Αγιάς, Γιάννης Λίβανος και πρόσθεσε: «Παίζουμε ένα παιχνίδι με μία ομάδα που διεκδικεί την είσοδό της στα πλέι οφ. Ο Ιπποκράτης είναι πολύ δυνατός στην έδρα του, άλλωστε ελάχιστες ομάδες πέρασαν νικηφόρα από την Κω και σίγουρα στο μεταξύ μας παιχνίδι του δίνει βήμα για να πετύχει τον στόχο του. Εμείς παρά τα προβλήματα θα παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και πιστεύω ότι έχουμε την ποιότητα σαν ομάδα να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Οι διαιτητές που ορίστηκαν στα αυριανά παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής (17:00) είναι οι εξής: Μαρούσι- Πευκοχώρι: Διαμαντής-Κατραχούρας-Κοντίλης (Δούκας) Απόλλων Π.-Καστοριά: Ανδρικόπουλος-Μπίκας-Θεοδωρόπουλος (Πίγκας) Ιπποκράτης-Ερμής Αγιάς (15:00): Καλδίρης-Τσώνος-Γιακείμη (Βιντζηλαίος) Καρδίτσα-Χαρ. Τρικούπης: Παφίλης-Τζιοπάνος Ν.-Τζίμα (Μανάσης) Ψυχικό-Ιωνικός Ν.: Ζακεστίδης-Μηλαπίδης-Σκαλτσής (Σταύρου) Εθνικός-Καβάλα: Ζαχαρής-Νάστος-Δόλγυρας (Μουζάκης Στ.) Αμύντας-Κόροιβος: Παντελίδης-Κοτσίμπος-Πιτσίλκας (Ντίνος) Διαγόρας Δρ.-Ηρακλής: Παναγιώτου-Βαρδάλος-Tσιμπούρης (Ελευθεριάδης).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass