Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς τρεις παίκτες στον τελικό του Αιγάλεω ο Ερμής Αγιάς

* ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΣΙΑΜΠΑΛΗ-ΝΤΑΛΟ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΟΣ * «ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ - ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2019 22:39

Το προσεχές Σάββατο πέφτει η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, με τον Ερμή Αγιάς να δίνει τη "μητέρα" των μαχών στο Αιγάλεω κόντρα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Ένα παιχνίδι - τελικός για τους «κυανόλευκους», που θέλουν πάση θυσία τη νίκη προκειμένου να τερματίσουν στην τρίτη θέση και να οδηγηθούν στη διαδικασία των πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας. Στην αντίθετη περίπτωση η ομάδα του Αβραάμ Παπαδόπουλου κινδυνεύει άμεσα να μείνει εκτός πεντάδας, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία της στη φετινή Α2 Εθνική. Το κλίμα στις τάξεις του Ερμή Αγιάς αν μη τι άλλο είναι διαταραγμένο, κυρίως λόγω των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την Καστοριά, που υποχρέωσαν την ομάδα στην τέταρτη σερί ήττα. Στις δύο απουσίες των τελευταίων αγωνιστικών, δηλαδή του Στέργιου Τσιαμπαλή που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την ομάδα (έπαιξε για τελευταία φορά στο ματς με τον Ηρακλή) και του Δημήτρη Νταλού που παρουσιάστηκε για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, θα προστεθεί μία ακόμα, ιδιαίτερα σημαντική. Απών λοιπόν θα είναι και ο φυσικός ηγέτης των «κυανολεύκων» Νέστορας Κόμματος, το δελτίου του οποίου κρατήθηκε, εξαιτίας των όσων συνέβησαν στο ματς με την Καστοριά. Όπως επισημαίνουν κύκλοι της ομάδας, η υπόθεση θα οδηγηθεί στον αθλητικό δικαστή την ερχόμενη Τρίτη και αναμένεται η ποινή που θα επιβληθεί στον παίκτη. Το σίγουρα είναι ότι δεν θα αγωνιστεί στο Αιγάλεω, ενώ δεν αποκλείεται –επειδή το Φ.Α. είναι επιβαρυντικό- να χάσει κι άλλο ή άλλα παιχνίδια, εάν η ομάδα παίξει τελικά στα πλέι οφ. «Για μας είναι το ματς της χρονιάς. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για συμμετοχή στα πλέι οφ. Περιμένουμε φυσικά και την απόφαση για τον Νέστορα Κόμματο» σχολίασε ο πρόεδρος του Ερμή Αγιάς, Θεόδωρος Ριζούλης. Ο Νέστορας Κόμματος δεν είναι μόνο η σημαία του Ερμή Αγιάς, αλλά και ένας εκ των κορυφαίων της φετινής Α2 Εθνικής παρά τα 42 χρόνια του. Κι αυτό επιβεβαιώνεται κάθε εβδομάδα, αφού βρίσκεται σταθερά στην κορυφαία πεντάδα της κατηγορίας στα ριμπάουντ, αλλά και στα κλεψίματα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μετά από 29 αγωνιστικές οι πρώτοι πέντε στα ριμπάουντ είναι οι Ρατκάουσκας (Ηρακλής) 262, Παπανικολάου (Ψυχικό) 243, Χείλαρης (Κόροιβος) 214, Μαγκούνης (Καρδίτσα) 202 και Κόμματος (Ερμής Αγιάς) 197. Η αντίστοιχη πεντάδα στα κλεψίματα έχει ως εξής: Παασόγια (Ψυχικό) 46, Τοπαλί (Αμύντας) 45, Μάντζαρης (Ψυχικό) 44, Κουκουνιάς (Αμύντας) 44 και Κόμματος (Ερμής Αγιάς) 42.

«ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ»

Στο στρατόπεδο του Ερμή Αγιάς το ζητούμενο είναι να επέλθει η ηρεμία και να μπει ξανά η ομάδα σε ομαλούς ρυθμούς. Οι απουσίες και ιδιαίτερα του Νέστορα Κόμματου δημιουργούν έντονο πονοκέφαλο στον τεχνικό Αβραάμ Παπαδόπουλο, ωστόσο όλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερβάλουν εαυτούς προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. «Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε για να μπορέσουμε να τα δώσουμε όλα στο ματς του Σαββάτου. Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και να κερδίσουμε για να επιβραβευθούν οι κόποι των παικτών» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ερμή και πρόσθεσε: «Λόγω των απουσιών ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Μείναμε λιγότεροι. Θα πρέπει οι παίκτες να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να καλυφθούν τα κενά. Έχουμε, πιστεύω, τη δυνατότητα ως ομάδα να το πράξουμε. Αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού θα υπάρξουν, αλλά όχι μεγάλες αλλαγές. Άλλωστε στο σημείο που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Πάμε για τη νίκη. Μόνο αυτό μας ενδιαφέρει» κατέληξε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ

Την απόφασή του να μην αγωνιστεί στην 30ή και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α2 Ανδρών, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Πευκοχώρι. H ομάδα της Χαλκιδικής θα δοκιμαζόταν το προσεχές Σάββατο στην έδρα της Καστοριάς και μετά τις χθεσινές εξελίξεις, η αναμέτρηση κατοχυρώνεται στους γηπεδούχους άνευ αγώνα (20-0), ενώ την είσοδό τους στα πλέι άουτ κερδίζουν το Μαρούσι και η Καβάλα.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Gallery άρθρου