Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι συνεργασίες φέρνουν αποτελέσματα...

*ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ *ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΟ 1ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ «3on3» ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΒΟΛΕΪ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 22:07

Μία κοινή προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή και σημείο αναφοράς τον αθλητισμό στην παιδική ηλικία αναπτύσσουν Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Λαρισαίων και Επιμελητήριο.

Η αρχή γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο με τη διεξαγωγή του 1ου παιδικού τουρνουά μπάσκετ «3on3» και μίνι βόλεϊ στον Πολυχώρο Θεσσαλία. Σήμερα από τις 17:00 έως τις 20:00 θα διεξαχθεί το τουρνουά μπάσκετ «3on3» και αντίστοιχα αύριο από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 το τουρνουά μίνι βόλεϊ. Παράλληλα στο πλαίσιο της διοργάνωσης σήμερα στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση-σεμινάριο με θέμα «Αποτελεσματική διδασκαλία καλαθοσφαιρικών δεξιοτήτων-Κανόνες για σωστή επικοινωνία σε μικρούς αθλητές» με ομιλητή τον κ. Στέφανο Πέρκο.

Με αφορμή τη συνεργασία των τριών μεγάλων φορέων δόθηκε χθες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας συνέντευξη Τύπου, στην οποία τονίστηκαν τα εξής:

Δ. Παπαλέξης (α’ αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας): «Στην προσπάθεια για τη λειτουργία του Πολυχώρου Θεσσαλία αλλά και σε μία πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας του Δήμου Λαρισαίων και του Επιμελητηρίου Λάρισας, ξεκινάμε μία σειρά δράσεων αρχίζοντας από μία αθλητική διοργάνωση σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Πρόκειται για το πρώτο μαθητικό τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 1η Δημοτικού έως και 3η Γυμνασίου και το οποίο θα λάβει χώρα στον εξωτερικό χώρο του Πολυχώρου Θεσσαλία. Το Σάββατο (σ.σ. σήμερα) το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 20:00 θα διεξαχθεί το τουρνουά «3on3» μπάσκετ και αντίστοιχα την Κυριακή (σ.σ. αύριο) από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 το τουρνουά βόλεϊ.

Είναι μία προσπάθεια που γίνεται από τους τρεις μεγάλους φορείς, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εμπλέξουμε τη νεολαία με τον αθλητισμό. Κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη των υποδομών έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αντίστοιχα ο Δήμος Λαρισαίων και προσπαθούμε να αναπτύξουμε τον αθλητισμό στην ευρύτερη περιοχή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού κ. Λιούπα και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Νταή για την άριστη συνεργασία που έχουμε και να τους ευχηθώ προσωπική επιτυχία στις εκλογές και στους συνδυασμούς τους».

Ν. Λιούπας (αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Δια βίου Μάθησης Περιφέρεια Θεσσαλίας): «Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε βάλει σε πρώτη γραμμή τον αθλητισμό και είμαστε χαρούμενοι που για άλλη μια φορά συνεργαζόμαστε με το Επιμελητήριο και τον Δήμο Λαρισαίων για μία αθλητική δράση, το 1ο τουρνουά μαθητικού μπάσκετ και βόλεϊ. Θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά της Λάρισας να παίξουν και να διασκεδάσουν σ’ αυτόν τον πολύ ωραίο χώρο, τον Πολυχώρο Θεσσαλία. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είμαστε κοντά και στη συνέχεια με άλλες ποικίλες δράσεις».

Π. Νταής (δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων): «Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος από την άποψη ότι τα αποτελέσματα μιας μεγάλης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, σιγά-σιγά αναδεικνύουν την πόλη. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό και βέβαια ευχή και θέληση όλων είναι αυτό να συνεχιστεί. Ένα πράγμα θα τονίσω, δεν ξέρω εάν το προσέξατε στην περιφορά της εικόνας του Αγ. Αχιλλείου. Ο Μητροπολίτης αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε πως «εδώ στη Λάρισα να ξέρεις ότι υπάρχουν συνεργασίες μεταξύ των φορέων». Ξεκινήσαμε την τουριστική προβολή, φέραμε τα Σερβικά Μέσα Ενημέρωσης, διοργανώθηκε το Greek Weekend στο Βελιγράδι κ.ά. Υπάρχουν δηλαδή τουριστικές συνεργασίες και θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα φέτος το καλοκαίρι. Ήδη αυτές τις ημέρες φιλοξενούμε τη Σερβική αποστολή στη Λάρισα. Πλέον υπάρχουν αποτελέσματα».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σχετικά Άρθρα