Τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΛ και Ευρώπη...

*ΘΕΛΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΓΚΟΡΝΤΑΝ ΠΕΤΡΙΤΣ *ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ 4-4-2 ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ *ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ, ΕΝΩ ΝΕΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΓΙΟΒΙΤΣ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 22:10

Ψηλά τοποθέτησε τον πήχη ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ Γκόρνταν Πέτριτς, κατά την επίσημη παρουσίασή του χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ, από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Αλέξη Κούγια και τον πρόεδρο Σωτήρη Μάρκου.

Ο Σέρβος προπονητής δεν έκρυψε την επιθυμία του να οδηγήσει την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου έφτασε πολύ κοντά τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και να τερματίσει σε μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Αναλυτικά :

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: «Καλωσορίζουμε τον Γκόρνταν Πέτριτς στην ομάδα μας. Συνεργάτης του θα είναι ο Αλεξάνταρ Γιόβιτς, πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα και κατά δύο χρόνια μικρότερός του. Το περσινό τιμ θα διατηρηθεί ως έχει μετά και τη σημερινή συνάντηση που είχε μαζί τους, ενώ κάποιες παρατηρήσεις που έκανε, θα ικανοποιηθούν. Η επιλογή προπονητή είναι δύσκολη και ευελπιστούμε πως τη νέα χρονιά θα πετύχουμε τους στόχους μας».

ΓΚΟΡΝΤΑΝ ΠΕΤΡΙΤΣ: «Θέλω να ευχαριστήσω το κλαμπ, που μου δίνει αυτή την ευκαιρία να δουλέψω σε ένα τέτοιο μεγάλο σωματείο όπως είναι η ΑΕΛ. Θέλω και πιστεύω να αντεπεξέλθω σε αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται. Πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε σε καλύτερη θέση από την τελευταία χρονιά. Προσωπικά ο στόχος μου, ως προπονητής είναι να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου, και να είμαστε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα μου, ο στόχος μου και θέλω να το περάσω αυτό το μήνυμα και στους ποδοσφαιριστές και στους οπαδούς μας. Και βέβαια παίρνω ρίσκο, τοποθετώντας αυτόν τον υψηλό στόχο, αλλά είμαι έτοιμος γι αυτό».

Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο κ.Πέτριτς τόνισε τα εξής:

-Για το αν έχει εικόνα για το υπάρχον έμψυχο υλικό , αν το έχει αξιολογήσει και αν έχει να κάνει προτάσεις: «Προφανώς είδα αρκετά παιχνίδια τις προηγούμενες ημέρες. Η ομάδα είναι και συμπαγής και πειθαρχημένη και γνωρίζω κάποιους παίκτες μέχρι τώρα. Χρειάζομαι την ελευθερία όμως να προσπαθήσω να γνωριστώ, να δουλέψω μαζί τους και μετά από λίγο καιρό, μετά από δύο βδομάδες και άμα χρειαστεί, πιθανόν να ζητήσω κάποια αλλαγή. Δεν είμαι τέτοιος τύπος, δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος που θα πιέσω καταστάσεις, θέλω να τους δω να τους νιώσω, να τους αξιολογήσω και αν χρειάζεται να ζητήσω κάποια πιθανή αλλαγή».

-Για τον τρόπο παιχνιδιού του: «Η φιλοσοφία μου είναι το 4-4-2, προσωπικά αυτό το σύστημα μου αρέσει, αλλά πρέπει να δω τους παίκτες και την ικανότητά τους πάνω σε αυτό το σύστημα, πώς μπορούν να το αφομοιώσουν. Περιμένουμε να μάθουμε την ακριβή ημερομηνία της έναρξης του πρωταθλήματος για να οριοθετήσουμε την προετοιμασία(σ.σ. στο σημείο αυτό ο Σωτήρης Μάρκου ανέφερε πως πιθανότερη ημερομηνία έναρξης είναι στις 24 Αυγούστου ή μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 17 Αυγούστου)».

Πόσες μεταγραφές χρειάζεται η ομάδα για να γίνει πιο δυνατή από πέρυσι:

« Θεωρώ ότι οι παίκτες που υπάρχουν, το υπάρχον δυναμικό, είναι ήδη αρκετό. Θα ξεκινήσουμε με αυτό και αν αποφασίσουμε και αξιολογήσουμε ότι χρειαζόμαστε κάτι άλλο θα το δούμε».

-Για το γεγονός πως παρουσιάζεται την ημέρα που η ΑΕΛ κλείνει 55 χρόνια ζωής και τι συναισθήματα του δημιουργούνται: «Είναι ένα σημάδι. Θέλω να είμαι εδώ την ίδια μέρα του χρόνου και πρέπει να έχουμε βελτιωθεί, το σωματείο και εγώ ως προπονητής. Πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε και να βελτιώσουμε την ομάδα μας και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και εκτός αγωνιστικών χώρων και όλοι μας να εξελιχτούμε και οι οπαδοί μας μαζί».

*Βοηθός του Πέτριτς θα είναι ο 47χρονος Αλεξάνταρ Γιόβιτς, που αποτελεί προσωπική επιλογή για την ένταξή του στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας (μαζί με τους Λαυδαριά, Φουσέκη, Παναγούλη που παραμένουν από πέρυσι), τους συνδέει δε φιλία χρόνων και αναμένεται και αυτός στη Λάρισα το προσεχές διάστημα(σ.σ.συνεργάζονται για πρώτη φορά).

Ο Γιόβιτς έχει εμπειρία από Ελλάδα καθώς για ένα εξάμηνο (1995-96) είχε περάσει από την ομάδα του ΠΑΟΚ ενώ ως παίκτης έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στον Ερυθρό Αστέρα, την Τσουκαρίτσκι (στην οποία διετέλεσε και προπονητής), Χάποελ Χάιφα και τις γερμανικές Κίκερς Οφενμπαχ και Χάνσα Ροστόκ, ενώ έκλεισε την καριέρα του στην Φερεντσβάρος.

Ως προπονητής δούλεψε στην Σιντέλιτς Βελιγραδίου και την Τσουκαρίτσκι, έχει περάσει από τα τμήματα Υποδομής της Κράσνονταρ, ενώ μέχρι προσφάτως βρισκόταν στον πάγκο της Ζβέζντα στη Βοσνία.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass