Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νικηφόρο ξεκίνημα για Λάρισα 2012 και Αργυροπούλι

*Στα πλέι άουτ της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ *Επικράτησαν του Τυρνάβου με 2-1 και της Αμυγδαλέας με 5-0 αντίστοιχα

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2019 22:15

Νικηφόρο ξεκίνημα στα πλέι άουτ της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ πραγματοποίησαν Λάρισα 2012 και Δόξα Αργυροπουλίου. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος η Λάρισα 2012 επικράτησε του Τυρνάβου με 2-1 και πέρασε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας, ενώ η Δόξα Αργυροπουλίου έχοντας ένα εκρηκτικό β’ ημίχρονο δεν άφησε περιθώρια αντίστασης στον Αετό Αμυγδαλέας κερδίζοντας με το ευρύ 5-0.

Αναλυτικά:

Παίζοντας με αποφασιστικότητα και με παίκτη-κλειδί τον Μπόντε, η Λάρισα 2012 έκανε το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου της παραμονής μετά το 2-1 επί του Τυρνάβου. Ο αγώνας διεξήχθη στο «Γ. Μητσιμπόνας Α’» με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ στο 14’ όταν μετά από ωραία ενέργεια του Πεπκολάι και «σπάσιμο» της μπάλας στον Μπόντε ο τελευταίος με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0.

Η Λάρισα 2012 θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο γκολ ωστόσο ο Δ. Κίτσιος ήταν άστοχος σε τρία τετ α τετ που είχε.

Στη συνέχεια ο Τύρναβος αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πατσιωτού στο 28’. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Λιάκος από τον Κουκουτσέλο.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55’ ο Μπόντε ήταν και πάλι ο παίκτης που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, γράφοντας το 2-1. Η φάση ξεκίνησε από τον Τσιάγκο, ο οποίος σούταρε δυνατά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Μπόντε από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

Ο ίδιος παίκτης στο 60’ είχε δοκάρι, ενώ ο Πεπκολάι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να δώσει διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και είχαν κάποιες αξιόλογες στιγμές κυρίως με τον Τσεσμά αλλά το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τη Λάρισα 2012 να παίρνει μία σημαντική νίκη.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Κουκούλης με βοηθούς τους κ. Μάνο και Πατέτσιο.

ΛΑΡΙΣΑ 2012 (Ν. Αργυρούλης-Σπ. Μπέλτσιος): Παπαζήσης, Κουκουτσέλος, Κόκκινος, Δημόπουλος, Π. Κίτσιος, Μπόντε (88’ Ν. Φλώρος), Παν. Φλώρος, Τσιάγκος (85’ Πάσιος), Πεπκολάι (90’ Πρόντας), Σκέντζας (55’ Ευθυμίου), Δ. Κίτσιος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Ηλ. Σελιώνης): Χαλκιάς, Αυλογιάρης, Κόκκας, Δασκαλόπουλος (80’ Τσεζμά), Πατσής, Κατσαβός, Κατσαρός, Λιάκος, Μπάκος, Πατσιωτός (85’ Ιωαννίδης), Καρράς (89’ Γουγουλιάνας).

ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Ανεβάζοντας ρυθμούς στην επανάληψη η Δόξα Αργυροπουλίου όχι απλά πήρε τους τρεις πρώτους βαθμούς στη διαδικασία των πλέι άουτ αλλά έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της με το 5-0 επί της Αμυγδαλέας. Οι γηπεδούχοι μέσα σε πέντε λεπτά κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας καθώς στο 53’ ο Δίχρης άνοιξε το σκορ ενώ στο 58’ ο Α. Βογιατζής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 78’ και πάλι ο Δίχρης μετά από ωραία ενέργεια και κοντινό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0, στο 87’ ήταν η σειρά του Γκαραγκούνη να γράψει το 4-0, ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Καλόγηρος.

Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός ότι στο β’ ημίχρονο η Δόξα έχασε κι άλλες ευκαιρίες για τέρματα.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο μέρος, το κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι τρεις αμφισβητούμενες φάσεις που δημιούργησαν έντονες διαμαρτυρίες εκατέρωθεν. Συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό ο Παπαδάμου, κι ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ, ανετράπη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή από τον Κουρμπάτι με τον διαιτητή κ. Στάικο να δείχνει την κίτρινη και όχι την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Δόξας.

Στο 13’ ο Κουρμπάτι ανετράπη μέσα στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής έκρινε ότι δεν υπήρχε περίπτωση πέναλτι και συνέχισε το παιχνίδι, ενώ στο 22’ σημειώθηκε η τρίτη αμφισβητούμενη φάση (παρόμοια με αυτή του 4ου λεπτού) όταν ο Γκαραγκούνης κι ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ, ανετράπη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή από τον Παραφέστα. Και σ’ αυτήν την περίπτωση ο διαιτητής έδειξε την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό παίκτη του Αετού.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Στάικος με βοηθούς τους κ. Καρακώστα και Ακρίβο.

ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Ν. Βογιατζής): Μπαχτσιβάνος Σ/α, Χατζής, Μπαχτσιβάνος Σ/Χ, Κουρμπάτι, Σχοινάς (85’ Κόκκορας), Δίχρης (88’ Μάττος), Γκαραγκούνης, Φουρτούνας, Αετόπουλος, Ε. Βογιατζής, Α. Βογιατζής (77’ Καλόγηρος).

ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ (Μ. Αλεξούδης): Κωνσταντίνου, Καλαϊτζής, Ντάσκας, Περδίκης (80’ Μπέλτσιος), Παραφέστας, Μακρίδης, Ανδριανόπουλος, Παπαδάμου, Κουρούκας (73’ Γκαραβέλης), Ντάλλας, Πλης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αργυροπούλι- Αμυγδαλέα   5-0

Λάρισα 2012-Τύρναβος 2005         2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λάρισα 2012 2-1      4

Τύρναβος 2005         1-2      4

Αργυροπούλι 5-0      3

---------------------------------

Αμυγδαλέα     0-5      0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25/5, 18:00)

Τύρναβος 2005- Αργυροπούλι

Αμυγδαλέα-Λάρισα 2012    

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Gallery άρθρου