Ανίκητος «βασιλιάς» στο Παρίσι ο Ναδάλ

Κέρδισε στον τελικό του Roland Garros τον Τιμ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2019 15:55

Το Roland Garros του ανήκει και αυτό επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά. Ο Βασιλιάς της χωμάτινης περιόδου, Ραφαέλ Ναδάλ, επικράτησε με 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 επί του "πρίγκιπα" Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε το Roland Garros για 12η φορά και έφτασε τους 18 τίτλους Grand Slam στην καριέρα του.

Ο «Ράφα» επιβεβαίωσε την παράδοση που τον θέλει κάθε φορά που περνά στα ημιτελικά να κατακτά τον τίτλο.

Για την ακρίβεια ο Ισπανός έχει το απόλυτο 12/12. Την ίδια ώρα μεγάλωσε το ρεκόρ του στο Roland Garros έχοντας το εντυπωσιακό 93-2 σε σύνολο 95 αγώνων στο γαλλικό όπεν. Από την άλλη ο Τιμ απέτυχε να πάρει το πρώτο του Grand Slam, αλλά για δεύτερη διαδοχική χρονιά βρέθηκε στον τελικό.

Ο Τιμ μπήκε εξαιρετικά στον τελικό απέναντι στον Ναδάλ και κατάφερε μόλις στο πέμπτο game του σετ να κάνει το break και να προηγηθεί με 3-2. Ο Ισπανός απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο σερβίς του Αυστριακού και στη συνέχεια ήταν καταιγιστικός. Κατακτώντας τα επόμενα τρία games έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ είχαμε μία τρομερή μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες. Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς παίζοντας κυριαρχικό τένις. Τα πάντα κρίθηκαν στο δωδέκατο game. Σε εκείνο το σημείο ο Ναδάλ έκανε πολλά λάθη τα οποία και εκμεταλλεύτηκε ο Τιμ κάνοντας το μοναδικό break του σετ το οποίο και κατέκτησε με 7-5.

Αυτό που είδαμε στο τρίτο σετ ήταν τρομακτικό. Η απόδοση του Ναδάλ ειδικά στα πρώτα τέσσερα game του σετ ήταν εξωπραγματική. Ο Ισπανός ήταν ασταμάτητος, έβγαζε πόντους ακόμα κι όταν ο Τιμ τον είχε στριμώξει και ανάγκασε τον αντίπαλό του πολλές φορές να τον χειροκροτήσει. Τελικά ο Ναδάλ έφτασε στην κατάκτηση του σετ σε μόλις 24 λεπτά με 6-1.

Ο Ναδάλ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο τέταρτο σετ. Με γρήγορο break ο "Ράφα" προηγήθηκε με 3-0 και στη συνέχεια απλά έκανε διαχείριση του αγώνα. Ο Ισπανός έκανε ένα ακόμα break στο έκτο game και στη συνέχεια σέρβιρε για να κατακτήσει το ματς και το 12ο Roland Garros της καριέρας του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass