Τα τηλεοπτικά «καίνε» τη Super League 2

* ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ Ν. ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ * ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΜΕ ΔΙΠΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ-ΣΤΙΣ 15/9 Η ΣΕΝΤΡΑ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2019 22:09

Το Δ.Σ. της υπό σύσταση Super League 2, μετά από ομόφωνη απόφαση των 12 ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, ζητάει έως αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου κοινή συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Ιωάννη Δρόσο, προκειμένου να υπογραφεί άμεσα το συμβόλαιο παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων της SL2, όπως ρητά ορίστηκε στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης και διατυπώθηκε με σαφήνεια στα προσύμφωνα που έχει υπογράψει η ΕΡΤ Α.Ε.

Για τον λόγο αυτό συστάθηκε επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Διοργανώτριας Αρχής κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο και τους κ.κ. Χριστοβασίλη, Μονεμβασιώτη, Κολοκυθά, Οταμπασίδη, Αμανατίδη και Λυχναρά που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση.

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡ ΦΟΥΣΕΚ

Ύστερα από έντονη πίεση του προέδρου της Λίγκας Λεωνίδα Λεουτσάκου, στο χθεσινό Δ.Σ. παρευρέθη ο Πετρ Φούσεκ, ο οποίος δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει εκ νέου συνεδριάσεις της Λίγκας. Μίλησε για τον ρόλο του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο που επέμεινε για αυτή την άμεση επαφή του με τους παράγοντες της SL2 και στη συνέχεια ενημέρωσε για τον ρόλο των FIFA και UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φυσικά άκουσε τους εκπροσώπους των ομάδων που του ζήτησαν να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν και είναι φυσικά το οικονομικό που προκύπτει από τη μη υπογραφή της σύμβασης των τηλεοπτικών.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως το θέμα συζητείται συνεχώς και με τον κο Γραμμένο αλλά και τον κο Βασιλειάδη και θα επιλυθεί άμεσα. Πρόσθεσε δε πως το ορθότερο είναι το πλάνο να είναι 3ετές ή 5ετές, ώστε να μην βρίσκονται οι ομάδες μετέωρες λίγο πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων τους.

Ακολούθως, άκουσε τις επισημάνσεις των ομάδων και τις παρατηρήσεις αυτών και ανέφερε: «Πάντα μαθαίνω και κάτι παραπάνω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαι ευγνώμων που με κάλεσε ο κος Λεουτσάκος και θα χαρώ να είμαι παρών και σε επόμενα συμβούλια για να λύνουμε άμεσα προβλήματα που προκύπτουν».

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Επιπλέον αποφασίστηκε το πρωτάθλημα της Super League 2 να διεξαχθεί σε 2 φάσεις: κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ με διπλούς αγώνες.

Μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 1 έως και 6 θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ, και οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 7 έως και 12 στα πλέι άουτ διατηρώντας (και στις δύο περιπτώσεις) το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν κατά την κανονική περίοδο. Θα διεξαχθούν σε δέκα (10) αγωνιστικές ημέρες, δηλαδή σε δύο (2) γύρους των πέντε (5) αγωνιστικών ημερών.

Πιθανή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος είναι η 15η Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass