Δάκρυα χαράς για τον Γιάννη – Και επίσημα είναι MVP στο ΝΒA (video)

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2019 12:22 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Ιουν 2019 12:27

O Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να γράφει ιστορία, καθώς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του και… μακριά, τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ.

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ σε όλο τον κόσμο για τη φετινή σεζόν σκορπώντας συγκίνηση, όντας ο πρώτος έλληνας παίκτης και ο 2ος Ευρωπαίος, που φτάνει σε αυτή την επιτυχία. Ο «Greek Freak» ήταν εμφανώς συγκινημένος, αφού στο λόγο του δε σταμάτησε στιγμή να δακρύζει. Ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες και τον Θεό. Ο έλληνας σούπερ σταρ έκανε το ΝΒΑ να υποκλιθεί μπροστά του και τον «ψυχρό» κομισάριο, Άνταμ Σίλβερ, να κλάψει μαζί του.

 

Να αναφέρουμε ότι από τους 101 δημοσιογράφους που ψήφισαν και κλήθηκαν να δώσουν πέντε επιλογές, οι 78 έδωσαν την πρώτη θέση στον Έλληνα σούπερ σταρ, και οι άλλοι 23 την δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα ο Giannis να συγκεντρώσει ποσοστό 77%. Όπως είναι γνωστό, οι δημοσιογράφοι καλούνται να δώσουν πέντε επιλογές. Η 1η επιλογή αξίζει 10 βαθμούς, η δεύτερη επτά, η τρίτη πέντε, η τέταρτη τρεις και η πέμπτη έναν βαθμό. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε 941 βαθμούς, έναντι 776 του δεύτερου Τζέιμς Χάρντεν (που είχε 23 ψήφους για 1η θέση και 78 για την δεύτερη) και 356 βαθμούς του τρίτου, Πολ Τζορτζ. 

Ο «Greek Freak» είχε 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.5 κοψίματα μέσο όρο σε 32.8 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Ο Ρούντι Γκομπέρ των Γιούτα Τζαζ ήταν ο νικητής στο έτερο βραβείο που διεκδικούσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αυτό του καλύτερου αμυντικού στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τον τίτλο του MVP, που κέρδισε ο έλληνας σούπερ σταρ, οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν ακόμα δύο επιτυχίες, αφού ο Μάικ Μπουντενχόλζερ αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς και ο Τζον Χορστ, παράγοντας της χρονιάς.

«Ευχαριστώ την Ελλάδα και τους Έλληνες, ευχαριστώ τον πατέρα μου, δεν μπορεί να είναι εδώ»

Συγκλόνισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και στις δηλώσεις του, όταν ανακοινώθηκε ότι είναι ο MVP της σεζόν. Ο αστέρας του NBA ευχαρίστησε, ακόμα, τον Θεό, την οικογένειά του, τους Έλληνες, τους Νιγηριανούς, τους Μπακς και όλους όσους τον πίστεψαν και τον βοήθησαν.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο, για να είμαι στη θέση που βρίσκομαι σήμερα. Θέλω να τον ευχαριστήσω που με έβαλε σε αυτή τη θέση. Όλα τα κάνω μέσω αυτού, είμαι απίστευτα ευλογημένος. Την ομάδα μου, κυρίως τους συμπαίκτες μου. Θέλει πάνω από έναν παίκτη για να έχεις πάνω από 60 και τους ευχαριστώ που ήταν μαζί μου στον πόλεμο. Θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο, που μας έμαθε όλα όσα έπρεπε να ξέρουμε. Τη διοίκηση, που πίστεψε. Ήμουν 18 ετών στην Ελλάδα και με πίστεψαν. Ευχαριστώ το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί και μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα.

Πριν από δυο χρόνια είχα ένα στόχο, να γίνω MVP. Ευχαριστώ τον πατέρα μου, αν και δεν μπορεί να είναι εδώ μαζί μου. Πάντοτε, όταν βρίσκομαι στο παρκέ, θυμάμαι τον πατέρα μου, που μου έλεγε να παίζω πιο σκληρά, ακόμη κι όταν πονούσα. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς αδελφούς μου. Σας ευχαριστώ, είστε τα πρότυπά μου, σας ευχαριστώ για όσα κάνετε για μένα.

Ευχαριστώ την απίθανη μητέρα μου. Είναι η ηρωίδα μου από μικρός. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και δεν μπορείς να πιστέψεις, αν δεν έχεις έναν γονιό. Ευχαριστώ και τους ατζέντηδες, που με πίστεψαν και έδιναν κίνητρο. Αυτό σήμερα είναι μονο η αρχή, θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Όπως μου είχε πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις περισσότερα, όμως να μην είσαι άπληστος», ήταν τα λόγια του.

Ο έλληνας άσος έχει καταφέρει τα τελευταία έξι χρόνια να είναι στους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη και, σύντομα, θα είναι ο ηγέτης της Εθνικής, που θα παρουσιαστεί στην Κίνα για την παγκόσμια διάκριση.

Τα δάκρυα επί σκηνής μετά τον θρίαμβό του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζει, λοιπόν, μοναδικές στιγμές, βλέποντας τους κόπους να αποδίδουν. Έζησε το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής του και είναι δικός του ο τίτλος που έχει δοθεί σε πολύ μεγάλους σταρ του ΝΒΑ όπως ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Λάρι Μπερντ, ο Μάικλ Τζόρνταν και πολλοί ακόμη.

Ο Αντετοκούνμπο, μαζί με την οικογένειά του, η οποία πάτησε στο κόκκινο χαλί, δεν άντεξε και φανερά συγκινημένος δάκρυσε την ώρα που κλήθηκε να μιλήσει για τη μεγάλη επιτυχία του. Τόσο η οικογένειά του, αλλά και οι συμπαίκτες και αντίπαλοί του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Πηγή: altsantiri.gr 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=RxvA3ZEsrU8
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass