«Θερμή» η πρώτη της ΑΕΛ

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ…

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2019 22:03

Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να ήταν πιο δροσερές σε σχέση με αυτές των περασμένων ημερών, αλλά στην ΑΕΛ το θερμόμετρο ανέβηκε χθες στο Ael Fc Arena με εκατοντάδες φιλάθλους να παρακολουθούν την πρώτη της ομάδας αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει και μερίδα οπαδών με συνθήματα κατά του μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια.


Όσο για την αντίδραση του παραβρισκόμενου Κούγια, απόλυτα ήρεμη… «Η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν εξαιρετική. Χιλιάδες οπαδοί στηρίζουν την προσπάθειά μας και εκτιμούν ότι η ομάδα πέρυσι παρέμεινε σε μια πολύ δύσκολη χρονιά κόντρα σε όλους στη μεγάλη κατηγορία. Εγώ έδωσα εντολή να μπουν αυτοί που έχουν διαφωνία μαζί μου στο γήπεδο. Τους καλώ να έρχονται κάθε φορά και να γεμίζουν το πέταλο. Μάλιστα τα εισιτήρια διαρκείας κάνουν μόλις 100 ευρώ, που είναι 3 ευρώ ανά παιχνίδι. Και ας με βρίζουν μερικές φορές δεν έχω πρόβλημα. Λόγω της ηλικίας τους με βλέπουν σαν τον Βαρδινογιάννη ή τον Κόκκαλη.
Το γεγονός ότι μας βρίζουν 50-100 άτομα είναι ιδίωμα των μεγάλων ομάδων. Εμείς δεν έχουμε 150-200 άτομα στο γήπεδο αλλά πολύ κόσμο και είναι φυσιολογικό κάποιοι να έχουν αντίθετη άποψη από μας. Με ενδιαφέρει όμως να είναι παρόντες στο γήπεδο και να ενθαρρύνουν τους ποδοσφαιριστές.
Πιστεύω ότι μετά από χρόνια θα καταλάβουν το λάθος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η οικογένειά μου και ο κόσμος ξέρουν τι έχω κάνει στη ζωή μου και στην πορεία μου».
Η παρουσία του κόσμου ήτα εντυπωσιακή για να δει το νέο τεχνικό Γκόρνταν Πέτριτς και τα νέα αποκτήματα της ομάδας που ήταν οι: Αμπιόλα Ντάουντα(Γκιρένσουσπορ), Νίκολα Στάνκοβιτς (Ραντνίσκι Νις), Αλέξης Μιχαήλ (ΠΑΣ Γιάννινα), Μίλος Φιλίποβιτς (Ζρίνσκι Μόσταρ), Μποριβόγιε Ρίστιτς (Ραντνίσκι Νις), Ευριπίδης Γιάκος (ΠΑΣ Γιάννινα), Μπρούνο Χαλκιαδάκης (ελεύθερος). Ο τελευταίος δεν ήταν χθες στην πρώτη, και ο μεγαλομέτοχος, σχολίασε την απουσία του ως εξής: «Εμείς έχουμε ενεργοποιήσει το συμβόλαιο του Χαλκιαδάκη. Μας είπε ότι τραυματίστηκε σε αγώνα ποδοβόλεϊ, στην πατρίδα του, τη Βραζιλία. Εμείς αμφιβάλλουμε. Αν θέλει να φύγει από εμάς, μπορεί να μας φέρει χρήματα. Όπως πληρώνουμε εμείς τους παίκτες που δεν θέλουμε για να φύγουν, έτσι να πληρώσουν και αυτοί που θέλουν να φύγουν».
Η παρουσίαση ξεκίνησε με την είσοδο αρχικά του τεχνικού τιμ και στη συνέχεια των παικτών στο γήπεδο κάτω από χειροκροτήματα, ενώ ακολούθησε ο αγιασμός από τον π. Κώστα Μαραγκόζη της ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.
Κατόπιν ο Πέτριτς έκανε ορισμένες δηλώσεις λέγοντας: «Μέχρι τώρα έχουμε κάνει τρεις προπονήσεις με τους παίκτες και σήμερα είναι η τέταρτη. Είμαι ικανοποιημένος μέχρι τώρα. Από Δευτέρα θα πάμε στο Καρπενήσι και εκεί δεν θα κάνουμε τρέξιμο, όπως μέχρι τώρα,  θα κάνουμε άλλα πράγματα.
Χαίρομαι για την ατμόσφαιρα που υπήρχε σήμερα στο γήπεδο και ελπίζω οι φίλαθλοι να γεμίζουν το γήπεδό μας σε κάθε παιχνίδι που θα δίνει η ομάδα. Έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ αλλά χρειάζομαι χρόνο για να βγάλω συμπεράσματα και να εξετάσουμε κάποια επιπρόσθετη επιλογή στα μεταγραφικά».
Κατόπιν ο κ. Κούγιας αφού παρακολούθησε μαζί με τους διοικητικούς Σωτήρη Μάρκου, Ζήση Ντελόπουλο, Σταύρο Πουλαράκη, Γιώργο Τάκα την πρώτη της ομάδας έδωσε συνέντευξη τύπου που μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
*«Στόχος φέτος της ομάδας είναι να κερδίσει όλους τους αντιπάλους»
* «Έχουμε δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση.»
*«Ο προπονητής θέλει 18 παίκτες και τόσους έχουμε (μαζί με τους τερματοφύλακες 20)»
*«Φέτος κρατήσαμε τον «κορμό» της ομάδας και είμαστε πιο έτοιμη από κάθε άλλη ομάδα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας».
*«Δεν θα κάνουμε άλλη μεταγραφή»
*«Μακάρι να γεμίσουμε το γήπεδο και ας με βρίζουν ορισμένοι.»
* «Το γήπεδο είναι σε άριστη κατάσταση»
*«Ας με βοηθήσει και λίγο η πόλη γιατί μέχρι τώρα…».

 

Ποια είναι η νέα ΑΕΛ

Αναλυτικά όσοι βρέθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΛ στη χθεσινή «πρώτη» προπόνηση.
ΠΑΙΚΤΕΣ: Κρίστινσον, Ρίστιτς, Σουλούκος, Μισυρλής, Καρανίκας, Μπέρτος, Ζίφκοβιτς, Στάνκοβιτς, Μόρας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Φατιόν, Σετσέροβιτς, Μπάλλας, Μπάμης, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιάκος, Νούσιος, Μιλτιάδης, Χαλάτσης, Πινακάς, Μίτσι (Ελληνοαυστραλός νεαρός), Σικάφκα, Νούνιτς, Φιλίποβιτς, Ντάουντα, Τσουμάνης
*Ο Χοτζάλι είναι στην Εθνική Ενόπλων.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ: Πέτριτς, Λαυδαριάς, Γιόβιτς, Φουσέκης, Παναγούλης
ΤΙΜ ΜΑΝΑΤΖΕΡ: Μαντζιώκας
ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ: Μπασδέκης, Ζαχαρής, Παπαρσένος
ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ: Τσαρέας, Αγγελάκης, Γραμμένος

 

 

Αγιασμός από έναν πρώην «βυσσινί»
ΤΟΝ Κ. ΜΑΡΑΓΚΟΖΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΑΕΛ ΤΟ 1990

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι τον αγιασμό τέλεσε χθες ένας πρώην παίκτης της ΑΕΛ, ο πάτερ Κώστας Μαραγκόζης που τον γνωρίσαμε ως παίκτη της ερασιτεχνικής ΑΕΛ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 που ήταν μια ομάδα - πρότυπο με τεχνικό τον Τάκη Σουρλατζή και γενικούς αρχηγούς τον Νικήτα Τσουμάνη και Βαγγέλη Βασιλείου.
Ο πάτερ Κώστας παίζοντας ως χαφ είχε συμπαίκτες τον Άγγελο Γεωργίου, τον Κώστα Κατσάρα, τον Γιώργο Ντελή, τον Κώστα Ταξιάρχη, τον Νίκο Κορομπίλια, τον Γιώργο Ευθυμιάδη, που ορισμένοι από αυτούς έπαιξαν στην ανδρική ομάδα της ΑΕΛ και άλλοι σε εθνικές κατηγορίες.
Το πρώτο που μας είπε είναι ότι ως φίλαθλος παρακολουθεί την ομάδα όπου αγωνίσθηκε αλλά χθες ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που μπήκε και στον αγωνιστικό χώρο καθώς το είχε... ποδοσφαιρικό μεράκι. «Έπαιξα, μας είπε, στο Αλκαζάρ με την ερασιτεχνική ΑΕΛ, στην Τούμπα με το Νέστο Χρυσούπολης αλλά δεν είχα μπει στον αγωνιστικό χώρο του Ael Fc Arena. Σήμερα λοιπόν έγινε πραγματικότητα με την ιδιότητα του ιερωμένου. Ελπίζω η ομάδα να πάει καλά και να έχει μια πολύ καλή χρονιά. Θα παρακολουθώ όπως κάθε χρόνο την πορεία της γιατί και εγώ μεγάλωσα με πρότυπο την ΑΕΛ όπως όλη η πόλη».
Εκτός από την ΑΕΛ ο πάτερ Κώστας έπαιξε στη Λάρισα σε Αστραπή ΣΕΚΦΟ, Πελασγιώτιδα και Ηρακλή Λάρισας. Στην τελευταία ομάδα έπαθε ρήξη χιαστού και η καριέρα του ως ποδοσφαιριστή τελείωσε και ακολούθησε λίγο αργότερα αυτή του ιερωμένου χωρίς να σβήσει όμως η αθλητική του δίψα.
Ο ίδιος μας λέει ότι παρακολουθεί κάθε αγώνα και του αρέσει ο αθλητισμός ιδιαίτερα, καθώς μέσα από αυτόν η νεολαία βρίσκει διέξοδο στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και η άθληση ήταν αυτή που στην οικονομική κρίση λειτούργησε αγχολυτικά για τους ανθρώπους.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass