Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση αγωνίας για τον Ερμή Αγιάς

*ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ * "ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ" ΛΕΕΙ Ο Θ. ΡΙΖΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2019 22:28

Η αγωνία παρατείνεται για τον Ερμή Αγιάς -που μαζί με τον Κόροιβο Αμαλιάδας διεκδικούν τη θέση στην Α1 Εθνική μέσω wild card- καθώς, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής αναμένεται μετά τον 15Αύγουστο και όχι πριν, όπως αρχικά είχε υπολογισθεί (κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή 16/8 ή το αργότερο τη Δευτέρα 19/8).

Αυτό θα συμβεί γιατί από την αρμόδια επιτροπή, την οποία αποτελούν δύο μέλη του ΕΣΑΚΕ (Ελληνιάδης, Μήλας) και τρία της ΕΟΚ (Αλεξόπουλος, Τσαγκρώνης, Μαρκάκης), ζητήθηκε και από τις δύο ομάδες να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έγγραφα που ζητήθηκαν αφορούν κυρίως στον ετήσιο προϋπολογισμό. Το οξύμωρο της υπόθεσης κι αυτό που προβληματίζει τους ανθρώπους του Ερμή Αγιάς έχει να κάνει με το ότι για τις ομάδες που δεν είναι ΚΑΕ, όπως ο Ερμής Αγιάς, το συγκεκριμένο έγγραφο, δηλαδή ο ετήσιος προϋπολογισμός, δεν προβλεπόταν να συμπεριληφθεί στον φάκελο, σε αντίθεση με τις ΚΑΕ, όπως ο Κόροιβος, για τις οποίες ήταν απαραίτητο.

«Προβληματίζομαι έντονα. Είχαν πει σήμερα, αύριο θα ανακοίνωναν την απόφαση. Δεν μ’ αρέσει αυτή η καθυστέρηση. Ζητούν ένα στοιχείο το οποίο δεν προβλεπόταν για τις ομάδες που δεν ήταν ΚΑΕ. Εμείς όμως ό,τι μας ζήτησαν σήμερα (σ.σ. χθες) το στείλαμε αμέσως, αν και ο φάκελός μας ήταν υπερπλήρης» σχολίασε ο πρόεδρος του Ερμή Αγιάς, Θεόδωρος Ριζούλης σχετικά με τις χθεσινές εξελίξεις.

Άσχετα όμως από την εξέλιξη που παρουσιάζει το θέμα, ο Ερμής Αγιάς παραμένει το φαβορί για την κάλυψη της κενής θέσης στην Α1 Εθνική, σύμφωνα με τον φάκελο που κατέθεσε, ωστόσο αυτό απομένει να επαληθευτεί και επίσημα. Ο Κόροιβος Αμαλιάδας δεν φαίνεται εύκολος αντίπαλος, ειδικά μετά τις αλλαγές σε επίπεδο διοίκησης, με την εμπλοκή επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν στον τουρισμό της περιοχής και εγγυώνται οικονομική ευρωστία, αλλά για τον Ερμή Αγιάς ένα από τα ισχυρά χαρτιά είναι το γεγονός ότι δεν έχει καμία οφειλή προς τρίτους.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΤΟΥ ΕΡΜΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανακοίνωση για την υποψηφιότητα συμμετοχής του ΓΣ Ερμή Αγιάς Λάρισας στην Α1 Εθνική κατηγορία του μπάσκετ εξέδωσε ο Δήμος Λαρισαίων, στην οποία τονίζει τα εξής:

«Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και η δημοτική αρχή εκφράζουν την ελπίδα να έχει θετική έκβαση η προσπάθεια του ΓΣ Ερμή Αγιάς Λάρισας να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καταθέτοντας φάκελο για να διεκδικήσει τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης.

Η Λάρισα έχει τη δική της ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ αναδεικνύοντας σημαντικούς συλλόγους και μεγάλους αθλητές. Στηρίζουμε κάθε υγιή προσπάθεια που μπορεί να επαναφέρει τη Λάρισα στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή υποστηρίζει αθλητικούς συλλόγους και φορείς που αναπτύσσουν πλούσια και ποικίλη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα αναβαθμίζονται αθλητικές υποδομές.

Η πορεία του Ερμή Αγιάς Λάρισας, από τις τοπικές κατηγορίες μέχρι τα εθνικά πρωταθλήματα, αποδεικνύει ότι η διοίκηση πορεύεται με σταθερότητα και συνέπεια. Επιδίωξη κάθε δημοτικής αρχής της Λάρισας θα ήταν η εκπροσώπηση της πόλης στη μεγάλη κατηγορία ενός τόσο σημαντικού αθλήματος όπως το μπάσκετ.

Τέλος, εκτιμούμε πως η συμμετοχή της ομάδας του Ερμή στη μεγάλη κατηγορία θα δώσει δυναμική ώθηση στο άθλημα, στην πόλη μας και ευρύτερα στη Θεσσαλία».

Του Άρη Γκουτρουμάνη