700 αθλητές, 1.200 εθελοντές στους Παράκτιους Μεσογειακούς

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2019 16:33

Το «σύνθημα» για μια διοργάνωση που θα αναδείξει «τη νέα Ελλάδα» έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων (Πάτρα, 25 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου) που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΓΓΑ, παρουσία του γενικού γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβου Φιλιππούση, του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκου Παπαδημάτου αλλά και μελών της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη ως «οικοδέσποινα» μεγάλου μεγέθους διοργανώσεων, ενώ αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη για την Αχαΐα, τη Δυτική Ελλάδα και όλη τη χώρα. Η σημαντικότητα της διηπειρωτικής παρουσίας 26 χωρών και πάνω από 700 αθλητών, άλλων τόσων ξένων στελεχών των αποστολών, των 1.200 εθελοντών, των ξένων επισήμων (μεταξύ των οποίων και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό), η «κληρονομιά» που θα μείνει στην πόλη όταν «σβήσουν τα φώτα» και ο απαραίτητος οικονομικός έλεγχος, κατόπιν, για το πού και πώς ξοδεύτηκε κάθε ευρώ των φορολογούμενων πολιτών ήταν ορισμένα από τα κύρια θέματα που θίχτηκαν προτού όλοι οι παριστάμενοι καλέσουν σύσσωμες τις τοπικές κοινωνίες για να στηρίξουν και να αναδείξουν τους Αγώνες.
«Οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί αγώνες είναι γεγονός. Από τις 25 και μέχρι τις 31 Αυγούστου η Πάτρα, η Αχαΐα, το Αγρίνιο, η Δυτική Ελλάδα, γίνεται το αθλητικό κέντρο της Μεσογείου: Στην άμμο και στο νερό συναγωνίζονται, ανταγωνίζονται και συνενώνονται 26 διαφορετικές χώρες. Ενώνονται κουλτούρες και πολιτισμοί περισσοτέρων από 700 αθλητών και άλλων τόσων προπονητών, συνοδών, στελεχών των αποστολών, κριτών και διαιτητών, των περίπου 1.200 εθελοντών αλλά και των δεκάδων χιλιάδων θεατών. Σε δύο πόλεις (Πάτρα, Αγρίνιο), σε τέσσερις μεγάλες εγκαταστάσεις, σε 10 διαφορετικούς αθλητικούς χώρους, σε 11 αθλήματα άμμου, θάλασσας και πισίνας, οι ΙΙ Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες προσδοκούμε να γράψουν ιστορία σε επίπεδο αγωνιστικών επιτυχιών αλλά και σε επίπεδο διοργάνωσης. Η επιτυχία των αγώνων θα ολοκληρωθεί με τον εξονυχιστικό έλεγχο για κάθε ευρώ που δαπανήθηκε, για κάθε σύμβαση που υπογράφηκε ή άργησε να ετοιμαστεί, για κάθε «υπερτιμολόγηση» ή αργομισθία, για κάθε καθυστέρηση που έθεσε σε κίνδυνο τους αγώνες και θα εξέθετε ανεπανόρθωτα τη χώρα μας. Το βαθύτερο μήνυμα των αγώνων μέσα από τα όσα προέκυψαν μέχρι να φθάσουμε εδώ σήμερα είναι ότι είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας και ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε, αφήνοντας πίσω την Ελλάδα του χθες με όσα αυτή σήμαινε και προχωρώντας με ελπίδα και αισιοδοξία στην Ελλάδα του αύριο», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΑΝΤΙ
Την απόλυτη ικανοποίησή του για τις εγκαταστάσεις των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα 25-31 Αυγούστου εξέφρασε ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Αμάρ Αντάντι. Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι την εγκατάσταση «Αρτεμις» στο Νότιο Πάρκο, στα έξι γήπεδα της οποίας θα διεξαχθούν τα αθλήματα της άμμου (Beach Handball, Beach Tennis, Beach Volley, Beach Soccer και Beach Wrestling).
Τον κ. Αντάντι ξενάγησε ο υπεύθυνος της εγκατάστασης (Venue Manager) Γιάννης Παπανικολάου και στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων «Πάτρα 2019». Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εγκαταστάσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass