ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ:

Ο Παπαπέτρου άργησε πολύ...

*ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ Η ΑΕΛ ΕΒΑΖΕ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ; *ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2019 22:02

Πρεμιέρα στη Super League το περασμένο Σαββατοκύριακο του Video Assistant Referee, το οποίο ήρθε για να βοηθήσει τους διαιτητές και να λύσει(;) κάποια από τα προβλήματα του... ταλαίπωρου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τελικά ήρθε για να λύσει προβλήματα το VAR ή να προσθέσει; Ο διεθνής διαιτητής FIFA-UEFA Περικλής Βασιλάκης μίλησε στην «Ε» και μας λέει: «Νομίζω ότι τα πράγματα πήγαν προς το καλύτερο γιατί υπήρξαν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που με τη χρήση του VAR δεν θα είχαν παρθεί και ήταν στη σωστή κατεύθυνση. Υπήρξαν όμως και κάποιες αποφάσεις που με τη δεδομένη χρήση του VAR θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί. Βέβαια και χωρίς τη χρήση αυτού θα έπρεπε οι διαιτητές να είχαν αποφύγει τα λάθη.

Δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα όπου οι διαιτητές αποφεύγουν να σφυρίζουν και να παίρνουν αποφάσεις και περιμένουν την ειδοποίηση από τους βοηθούς και τώρα από τον διαιτητή VAR.

Αυτό είναι λάθος γιατί οι διαιτητές πρέπει να αποφασίζουν για όλα».

* Όπως για παράδειγμα ο Φωτιάς στον αγώνα Ατρόμητου – ΑΕΛ 1-1 που αγνόησε την υπόδειξη του διαιτητή VAR Παπαπέτρου για πέναλτι στο 17' σε ένα μαρκάρισμα του Μόρα στον Νάτσο.

«Ναι ο Φωτιάς είχε τον τελευταίο λόγο. Αυτός κρίνει αν είναι πέναλτι ή όχι η υπόδειξη που έκανε ο Παπαπέτρου. Νομίζω ότι σωστά έδειξε ο Φωτιάς».

«Και για τη δεύτερη φάση που δόθηκε πέναλτι στον Μπάλλα σε μαρκάρισμα που κάνει στον Μανούσο...».

«Εδώ θα μου επιτρέψετε να πω ότι άργησε ο Παπαπέτρου να ειδοποιήσει τον Φωτιά και έδειξε ότι δεν ήταν σε ετοιμότητα. Φανταστείτε η ΑΕΛ στην αντεπίθεση να είχε πετύχει τέρμα στον χρόνο που μεσολάβησε. Τι θα γινόταν τότε;»

« (σ.σ. γέλια) Λέτε να έτρωγαν σουβλάκια... (Χιουμοριστική ερώτηση γιατί υπήρξε το γνωστό περιστατικό με τον ντελιβερά στον αγώνα Λαμία –ΠΑΟ που πήγε στην αίθουσα του VAR)

«Αδιανόητο αυτό που έγινε . Εμείς όταν ήμασταν ως διαιτητές, στον χώρο μας δεν μπορούσε να μπει κανένας μέχρι να λήξει το παιχνίδι. Και στο κάτω-κάτω αν πεινούσαν ας έτρωγαν στο ημίχρονο... Όφειλαν να είχαν κλειδώσει την πόρτα και να μην τους ενοχλεί κανένας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα... δεν δείχνουν σοβαρότητα... Ας ελπίσουμε ότι στην 2η αγωνιστική θα είναι όλα καλύτερα...»

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass