Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αδικη ήττα για την ΑΕΛ

Είχε πολλές ευκαιρίες και έχασε από τον Πανιώνιο με 1-0 (56’ Μαξίμοβιτς) *Αυστηρή αποβολή του Ζίβκοβιτς στο 78’, ενώ ο διαιτητής έδειξε συνολικά δέκα κίτρινες *Ντεμπούτο έκαναν ο πολύ καλός Ουάρντα και ο Κάτσε

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2019 22:54

Επιμέλεια: Χρ. Αρχοντούλης

Η ΑΕΛ έχανε τις ευκαιρίες χθες στη Νέα Σμύρνη, όμως ο Πανιώνιος ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με σκόρερ τον Μαξίμοβιτς στο 56’ και χάρισε την πρώτη φετινή νίκη στην ομάδα του με 1-0, στην 3η αγωνιστική της Super League 1.


Αποτέλεσμα που αδικεί κατάφωρα τη λαρισινή ομάδα η οποία ήταν καλύτερη του αντιπάλου της ακόμη και όταν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αυστηρής αποβολής του Ζίβκοβιτς με δεύτερη κίτρινη στο 78’ και θα μπορούσε στο τέλος να αποσπάσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο τεχνικός των «βυσσινί» Μιχάλης Γρηγορίου χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τους νεοαποκτηθέντες Ουάρντα και Κάτσε, που έκαναν θετικό ντεμπούτο.
Επέλεξε δε το σύστημα 3-5-2. Ο Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια με τους Μόρα, Μιχαήλ και Μπράλιτς να είναι οι τρεις αμυντικοί. Δεξιά αγωνίστηκε ο Καρανίκας, ενώ στο αριστερό άκρο ο Ζίβκοβιτς. Φατιόν και Κάτσε ήταν οι αμυντικοί μέσοι με τον Μπούστος πιο μπροστά και στην επίθεση είχε τους Ουάρντα και Ντάουντα.
Ντεμπούτο στον πάγκο των «κυανέρυθρων» έκανε και ο Νίκκι Παπαβασιλείου, που παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3.
ΚΑΚΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΕΛ
Στο πρώτο 45λεπτο ο Αιγύπτιος εξτρέμ των «βυσσινί» ο Ουάρντα ήταν αυτός που κατέγραψε την πρώτη καλή στιγμή και αυτός που δημιούργησε τη δεύτερη άξια αναφοράς ευκαιρία.
Το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε στο 5’ πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κότνικ, ενώ στο 27’ μετά από αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Ουάρντα που από δεξιά γύρισε την μπάλα στον Φατιόν, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Οι του Πανιωνίου αδυνατούσαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Κρίστινσον. Σε ‘ένα σουτ του Καμαρά στο 37’ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΟ 56’
Στην επανάληψη το αρχικό ξεκίνημα δεν ήταν ό,τι το καλύτερο για την ΑΕΛ, καθώς στο 56’ δέχθηκε γκολ από αδράνεια.
Ο Σέρβος Μαξίμοβιτς έπαιξε το 1-2 με τον Καμαρά, μπήκε στην περιοχή από τον άξονα, βρέθηκε απέναντι στον Κρίστινσον και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.
Πέρυσι ήταν αυτός που έκρινε το αντίστοιχο παιχνίδι, με γκολ τότε (06/04/19) στο 89’. Ο 31χρονος Μαξίμοβιτς πέτυχε δύο γκολ, και τα δύο έδωσαν νίκες. Και το τρίτο του τέρμα έμελλε να χαρίσει πάλι νίκη στην ομάδα του.
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ  ΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ
Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 60’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ, ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κότνικ που απλά παρακολουθούσε την πορεία της.
Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 61’, για την ΑΕΛ και πάλι από φάουλ ο Κάτσε πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, που έβγαλε τη γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Μπούστος κέρδισε την κεφαλιά, όμως ο πορτιέρο του Πανιωνίου ενστικτωδώς απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και απέτρεψε το 1-1.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου στο 69’ πέρασε τον Νούνιτς στον αγωνιστικό χώρο, βγάζοντας τον Βαγγέλη Μόρα και αλλάζοντας τον σχηματισμό 4-4-2 στην άμυνα και στην επίθεση 4-2-4 με τους Ντάουντα και Νούνιτς στην κορυφή της επίθεσης, Ουάρντα δεξιά και αρχικά Μπούστος και στη συνέχεια Φιλίποβιτς στο αριστερό άκρο.
Στο 72’ ο Πανιώνιος απείλησε ξανά με τον Κρίστινσον να διώχνει το σουτ του Καμαρά μέσα από την περιοχή σε κόρνερ και στο 77’ ο νεοεισελθών Φιλίποβιτς υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Κότνικ.
Με τους «βυσσινί» να προσπαθούν ξανά και στο 84’ ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μπράλιτς αστόχησε με κοντινή κεφαλιά, καθώς η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κότνικ.
Η ΑΕΛ στο 90+4’ έχασε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, όταν ο Ουάρντα έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μιλοσάβλιεβιτς να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα πάνω στον Κότνικ, που κράτησε το πολύτιμο 1-0 για την ομάδα του.
Ήταν ένα παιχνίδι με ένταση και είναι χαρακτηριστικό πως δόθηκαν δέκα κίτρινες και μία κόκκινη.
Ο Ουάρντα που δέχτηκε πολλές κλωτσιές, ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε από την ΑΕΛ, ενώ καλύτεροι του Πανιωνίου ήταν ο Κότνικ, ο Μαξίμοβιτς και ο Ρέντζας.
Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης αγωνίστηκαν τρεις Λαρισαίοι ποδοσφαιριστές, οι Βασίλης Ρέντζας, Σωτήρης Τσιλούλης, Θανάσης Παπαγεωργίου.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), έδειξε συνολικά δέκα κίτρινες κάρτες: 39’ Αραμπούλι, 56’ Μαξίμοβιτς, 61’ Ρέντζας, 80’ Σαραμαντάς, 82’ Άρτσε / 30’ Ζίβκοβιτς, 41’ Καρανίκας, 43’ Ντάουντα, 45’ Κάτσε, 65’ Μιχαήλ.
Στο 78’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ζίβκοβιτς, μια αυστηρή απόφαση, ενώ λίγο μετά δεν απέβαλε τον Μαξίμοβιτς, για δυνατό τάκλιν πάνω στον Ουάρντα.
Θα μπορούσε να είχε δείξει από το πρώτο μέρος περισσότερες κίτρινες, για σκληρά φάουλ πάνω στον Ουάρντα.
Οι συνεργάτες του Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, Θεόδωρος Αϊναλής (Μακεδονίας), δεν είχαν προβλήματα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ρέντζας, Σαραμαντάς, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Άρτσε (82’ Οικονομίδης), Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (90+3’ Παπαγεωργίου), Τσιλούλης, Αραμπούλι, Καμαρά (76’ Παπανικολάου).
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας (69’ Νούνιτς), Ζίβκοβιτς, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Κάτσε, Φατιόν (69’ Μιλοσάβλιεβιτς), Καρανίκας, Ντάουντα, Ουάρντα, Μπούστος (75’ Φιλίποβιτς).

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Θέλουμε αποτελέσματα

Παρά την πικρία της ήττας ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, τονίζοντας πως έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα, όμως πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
-Για το παιχνίδι:
«Έχω την εντύπωση ότι πατάγαμε καλύτερα στο γήπεδο. Ουσιαστικά στην πρώτη τελική του Πανιωνίου δεχτήκαμε το γκολ. Εμείς πατήσαμε αντίπαλη περιοχή, όμως δεν ήρθε το γκολ. Είχαμε αρκετές κάρτες από το πρώτο ημίχρονο και ήρθε και η αποβολή. Κάναμε τελικές και μετά την κόκκινη που πήραμε και είχαμε φάσεις για να ισοφαρίσουμε. Είμαι υποχρεωμένος να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη μεγάλη τους προσπάθεια. ‘Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλό δρόμο, όμως θέλουμε και τα αποτελέσματα. Κοιτάμε ήδη το επόμενο παιχνίδι. Θεωρώ άδικη την ήττα μας και συνεχίζουμε...»
-Για το γκολ του Πανιωνίου:
«Αριθμητικά ήμασταν πολύ καλά. Είναι και η ικανότητα του αντιπάλου. Ο Μαξίμοβιτς έπαιξε γρήγορα με τον Καμαρά και ήταν μία πολύ ωραία ενέργεια του παίκτη του Πανιωνίου».
-Για τη φιλοξενία:
«Η φιλοξενία του Πανιωνίου ήταν άριστη».
-Για την επιστροφή του στη Νέα Σμύρνη:
«Μου είναι πολύ ευχάριστο που σας είδα όλους. Περάσαμε έναν πολύ ωραίο χρόνο εδώ. Μία σεζόν που ξεκίνησε καλά και τελείωσε καλά με τα προβλήματα που υπήρχαν. Εισπράττω τον σεβασμό εδώ και είναι ωραίο αυτό».
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «ΔΕΙΞΑΜΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ»
Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανιωνίου Νίκκι Παπαβασιλείου δήλωσε για το παιχνίδι: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, μία νίκη ψυχολογίας. Την χρειαζόμασταν πάρα πολύ και παίρνοντας μία τόσο σημαντική νίκη, κάνει τη δουλειά μου πιο εύκολη σε αυτό που πάμε να κάνουμε. Νομίζω ότι δείξαμε στο παιχνίδι νοοτροπία νικητή. Δείξαμε πόσο πολύ το θέλουμε και το ψυχολογικό και η διαχείριση των συναισθημάτων παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Προσπάθησα με τα παιδιά να τους βγάλω όλο αυτό το βάρος που έχουν στις πλάτες και να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο. Ανταποκριθήκαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στο πρέσινγκ και στην πίεση, στην ένταση που ήθελα να δω από την ομάδα.
Δεν θέλω να μπαίνουμε στο γήπεδο για να μην χάσουμε. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Θέλουμε να μπαίνουμε για να κερδίσουμε. Για να κερδίσεις πρέπει να δημιουργήσεις. Νομίζω ότι αυτή η νίκη θα μας δώσει τη δυνατότητα να βάλουμε πράγματα στην προπόνηση, στο παιχνίδι μας, να πιστέψουν οι παίκτες σε αυτό που θέλουν, να παίξουμε και αν σε κάθε ματς δείχνουμε αυτή τη διάθεση και τη νοοτροπία, θα πάμε πάρα πολύ καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με έφεραν εδώ και τον κόσμο που πέρασε από το ξενοδοχείο για να μιλήσει στους παίκτες και έδειξε ότι θα είναι κοντά μας για να κρατηθούμε στην κατηγορία».

ΠΑΕ ΑΕΛ: Ντροπή, αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με τον Πανιώνιο και ανέφερε τα εξής:
«Αυτό είναι ντροπή, δεν είναι ποδόσφαιρο! Ένα ματς που έπρεπε να είναι 1-5 και που στο πρώτο ημίχρονο δεν σφυρίχτηκαν στον Ουάρντα 7 φάουλ και ο διαιτητής έπρεπε να έχει δώσει τόσες κάρτες στον Σαραμαντά, που έβριζε και χτύπαγε όλους και παίζουμε εμείς τελικά με 10 παίκτες, με δεύτερη κίτρινη σε ανύπαρκτο φάουλ...».
*Επίσης, σε προσωπική δήλωσή του ο κ.Αλέξης Κούγιας - ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, επισήμανε: «Λυπάμαι για την άθλια φιλοξενία που μας επεφύλαξε ο Πανιώνιος. Δεν είδα την ίδια φιλοξενία και απέναντι στον Βόλο...».
*Σε νέα προσωπική του δήλωση ο κ. Κούγιας, ανέφερε:
«Νόμιζα ότι στο ποδόσφαιρο τα έχω δει όλα και ότι με τα χρόνια που βρίσκομαι στο ποδόσφαιρο μπορώ να καταλάβω αν ένας διαιτητής είναι καθαρός.
Μέχρι σήμερα τον Παπαδόπουλο τον θεωρούσα έναν διαιτητή που μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος, αλλά βλέποντας πώς σφύριξε στο πρώτο ημίχρονο, όταν σε κάθε φάση κόβανε στη μέση τον Ουάρντα και αυτός έλεγε παίζεται και έδινε επιθέσεις σε μια ανύπαρκτη ομάδα σαν τον Πανιώνιο, που δεν έκανε ούτε μία παρατήρηση στον Σαραμαντά, που ανεβαίνει σε σκαμνάκι για να σφουγγαρίσει και ο οποίος έβριζε όλους τους παίκτες μας και τον πάγκο μας μπροστά του, όταν έβλεπα να αφήνει να πέφτουν κάτω και να υποκρίνονται τους τραυματίες οι παίκτες του Πανιωνίου με πρώτο τον Κόρμπο και να καταντήσουμε να παίξουμε μόνο 14 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, έχασα κάθε εκτίμηση για αυτόν. Δεν πειράζει, ό,τι και να κάνουν εμείς φέτος θα παίξουμε play off, γιατί έχουμε και καλή ομάδα και καλό προπονητή.
Θα μας τα δώσει αλλού.
Αλήθεια, ο Διαμαντόπουλος, που τον έχουμε πάρει στο VAR αποκοπή, δεν είδε ότι ο Ζίφκοβιτς δεν κάνει ούτε φάουλ στη δεύτερη κίτρινη κάρτα»;

Gallery άρθρου