Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πήρε το ντέρμπι το Μακρυχώρι, εύκολο «διπλό» ο Φαλανιακός

*Νίκη με ανατροπή στη Βαμβακού επί του Αχιλλέα Φ. για το Αβέρωφ *Με το δεξί ξεκίνησαν επίσης Κιλελέρ, Βλαχογιάννι και Αργυροπούλι *«Λευκή» ισοπαλία στην Αγιά

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2019 22:11
Τύρναβος 2005 – Μακρυχώρι 0-2 Τύρναβος 2005 – Μακρυχώρι 0-2

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Υποσχέσεις για έναν δυνατό μαραθώνιο άφησε η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ, η οποία θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου με το εξ αναβολής παιχνίδι Σμόλικας-ΠΟ Ελασσόνας.
Ο Φαλανιακός πέτυχε μία άνετη εκτός έδρας νίκη με το ευρύ 7-0 απέναντι στη Λάρισα 2012, η οποία έστω και την τελευταία στιγμή κατάφερε να συγκροτηθεί και να δηλώσει το «παρών», ο Αετός Μακρυχωρίου κέρδισε στο ντέρμπι του Τυρνάβου την ομώνυμη ομάδα με 2-0, πετυχαίνοντας μία πολύ σημαντική νίκη σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ενώ ο ΠΑΟΛ Αβέρωφ κατάφερε μετά από ανατροπή να φύγει από τη Βαμβακού με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του μετά το 2-1 επί του Αχιλλέα Φαρσάλων.
Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και η Δόξα Βλαχογιαννίου η οποία επικράτησε στο γειτονικό ντέρμπι του Δαμασιακού με 2-0, η Δόξα Αργυροπουλίου έστω και με το φτωχό 1-0 έκαμψε την αντίσταση του Αμπελωνιακού και πρόσθεσε τους πρώτους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής το Κιλελέρ νίκησε 2-1 την Αμπελιά. Το μοναδικό παιχνίδι που έληξε χωρίς τέρματα ήταν αυτό στην Αγιά, ανάμεσα στον Δωτιέα και το Μαυροβούνι με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ:
ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΛΑΝΙΑΚΟ
Ο Φαλανιακός ήταν το απόλυτο φαβορί στη χθεσινή αναμέτρηση στο «Γ. Μητσιμπόνας» και το επιβεβαίωσε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, πετυχαίνοντας μία εύκολη νίκη με το ευρύ 7-0 επί της Λάρισας 2012.
Χατ-τρικ πέτυχε ο Τσιάκος (34’, 50’, 60’-πέν.), ενώ τα υπόλοιπα γκολ σημείωσαν οι Ιωαννίδης (16’), Λεσάι (38’), Γελαλής (71’) και Χρ. Λυγούρας (89’).
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουρουζίκας με βοηθούς τους κ. Μπουρονίκο και Πάλλα.
ΛΑΡΙΣΑ 2012 (Δ. Καπετανόπουλος): Ιορδανίδης, Φλώρος Α., Ιορδανίδης Δ., Φλώρος Π., Δημόπουλος, Κίτσος Π., Γκουτζαμπασούλης, Κίτσιος Δ., Φλώρος Ν. (46’ Κίτσας), Σκέντζας, Τσιτσόπουλος.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Μπεριτζάς): Μάλτζαρης, Παππάς (56’ Ντανίκας), Μαχαίρας, Σούλι, Αντωνόπουλος, Λυγούρας Β. (46’ Καρυώτης), Κολοβός, Γελαλής, Ιωαννίδης (46’ Πανταζής), Τσιάκος, Λεσάι (56’ Λυγούρας Χρ.).
ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ Ο ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ
Πολύ σημαντική νίκη στη δυνατή έδρα του Τυρνάβου, με 2-0 επί της ομώνυμης ομάδας πέτυχε ο Αετός Μακρυχωρίου. Το παιχνίδι είχε τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι και ουσιαστικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στα θετικά στοιχεία καταγράφεται η παρουσία 400 περίπου φιλάθλων στο γήπεδο Τυρνάβου που έδειξαν ότι ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια της νέας διοίκησης και φυσικά της ομάδας η οποία θέτει υψηλούς στόχους τη φετινή σεζόν.
Σε γενικές γραμμές ο Αετός Μακρυχωρίου ήταν η ομάδα που φάνηκε επιθετικά και δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον αντίπαλό τους.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 26’ όταν ο Γκιουρσάνης κοντρόλαρε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε έναν αντίπαλό του, στη συνέχεια προσπάθησε να βγάλει μία παράλληλη πάσα αλλά την τελευταία στιγμή έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυνόμενοι.
Στο 44’ ο Κολοβός εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Φαρμάκας με δύσκολη επέμβαση απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Στο 51’ και πάλι ο Αετός βρέθηκε στο προσκήνιο, όταν ο Φορτομάρης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Σιάτρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά οι αμυνόμενοι έδιωξαν προ της γραμμής.
Κάτι αντίστοιχο σημειώθηκε στο 64’, αλλά αυτή τη φορά ο Ντιντής, που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.
Ο Τύρναβος προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να βρει τον δρόμο για την ισοφάριση, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν ήταν αποτελεσματικός.
Το 0-2 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις (90’+3’) ο Κατσαμάγκας με κοντινό πλασέ. Είχε προηγηθεί η κεφαλιά του Κουμπούρα στο οριζόντιο δοκάρι, μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Κλούρας.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Αγγελούλης, με βοηθούς τους κ. Μάνο και Δεδικούση.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Γ. Καμάκας-Χρ. Καπελιάνης): Φαρμάκας, Τσέζμα, Αυλογιάρης, Νικολακούλης, Δασκαλόπουλος, Κατσαρός, Χατζής (83’ Βλιώρας), Παπαδόπουλος (68’ λ.τ. Πίρε), Πριζακάρου (83’ Πέτρο), Μπλατσέρι (59’ λ.τ. Τσακουρίδης), Γανός.
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Κ. Κατσάρας): Σταμέλος, Γκαμπέτας, Φορτομάρης, Σιάτρας, Κουμπούρας, Ντιντής (90’+3’ Μητρούσκας), Γκιουρσάνης (88’ Μπέτσιος), Μάντζαρης, Κωστόπουλος, Κολοβός (59’ Κατσαμάγκας), Μπενεχούτσος (76’ Κλούρας).
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ «ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΩΝ»
Ο Τύρναβος συνεχίζει τις μεταγραφικές του κινήσεις με στόχο η ομάδα να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Το νέο απόκτημα των «κυανέρυθρων» ακούει στο όνομα Δημήτρης Μανακούσιος και θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ΑΕΛ, Οικονόμο Τσαριτσάνης (Γ’ Εθνική), Δωτιέα Αγιάς, Σμόλικα Φαλάνης κ.ά.

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ Η ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ
Νικηφόρα πρεμιέρα μετά από πολλά χρόνια για την ομάδα της Δόξας Βλαχογιαννίου η οποία στο γειτονικό ντέρμπι με τον Δαμασιακό επικράτησε με 2-0.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό όταν οι Αλεξίου-Νάτσης συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και ο Κωνσταντινίδης με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-0.
Ο Δαμασιακός είχε τις δικές του καλές στιγμές αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η φάση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα σημειώθηκε στο 75’ όταν ο Πούτας κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Τσιάλτας, αλλά ο Γεωργούλας έπεσε στη σωστή γωνία και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να φτάσουν στην ισοφάριση.
Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Τσιάρας με κεφαλιά ψαράκι, παίρνοντας το ριμπάουντ από το σουτ του Νάτση στο δοκάρι.
Στο 90’ η Δόξα κέρδισε πέναλτι με τον Αλεξίου, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά ο Μιγδάνης είπε όχι κι έτσι διατηρήθηκε το 2-0.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουμαρσόπουλος με βοηθούς τους κ. Γκαρέλη και Θ. Ντελέζο.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Ν. Φακίτσας): Γεωργούλας, Μητούλας (75’ Φράτζας), Λιάκος, Κολιός, Πέτρου (80’ Τασιούλης), Σαΐτης, Κωνσταντινίδης, Ν. Λάκης (46’ Τσιάρας), Ράχης (85’ Δ. Λάκης), Νάτσης, Αλεξίου.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Μιγδάνης, Γεωργαντζάς, Πούτας, Ιωαννίδης, Καρακάνος, Τσιάλτας, Μουσιάρης, Ραπτοτάσιος (46’ Μπακαΐμης), Λούτσος (85’ Βίδρας), Λόλας, Λέτσιος (70’ Δαούλας).

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η χρονιά για τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ ο οποίος επικράτησε στο γήπεδο Βαμβακούς, μετά από ανατροπή του Αχιλλέα Φαρσάλων με 2-1.
Ο Αχιλλέας Φαρσάλων ήταν αυτός που πήρε κεφάλι στο σκορ στο 65’, καθώς έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζιώγα, ο Παπακωνσταντίνου «τρύπωσε» στην αντίπαλη άμυνα και έγραψε το 1-0. Η χαρά όμως, κράτησε λίγο για τους παίκτες του Αρίστου Παπαγεωργίου, καθώς 12 λεπτά αργότερα ο Λιλολάρι με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 80’ ο Μπαρούτας με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 και χάρισε τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΛ Αβέρωφ.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Στάικος, με βοηθούς τους κ. Καραγιάννη και Μίχο.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Αρ. Παπαγεωργίου): Παπαδημητρίου, Καναβός, Μπερσιάνης, Πετράκης Χ., Κατσανάκης, Τλούπας, Βαλαβάνης, Παπακωνσταντίνου, Κούμρια, Ζιώγας, Πετράκης Μ.
ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ (Δ. Κουκουλιάφκας): Μάνος, Ντέκας Χρ., Κουσιάς (83’ Κυριάκος), Μούτσα, Αλατάς, Παρλάντζας, Μπαρούτας (90’+2’ Ταστεμερίδης), Λιλολάρι, Γραμμένος, Χάνι (65’ Ντέκας Θ.), Μητσιός (70’ Μπαντέλας).

ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ Η ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ
Έστω και με το φτωχό 1-0 η Δόξα Αργυροπουλίου έκαμψε την αντίσταση του Αμπελωνιακού και πήρε τους τρεις πρώτους βαθμούς στη φετινή διοργάνωση. Το παιχνίδι κρίθηκε στο 52’ όταν ο Τσιάγκος που είχε μπει στο παιχνίδι στο ημίχρονο με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Σε ό,τι αφορά στον Αμπελωνιακό θα μπορούσε να είχε φύγει έστω και με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Αργυροπούλι, καθώς στο 45’ ο Κατσής με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καρυπίδη σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ η πιο χαρακτηριστική φάση σημειώθηκε στο 61’ όταν ο Κουδέρης κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Αλεξανδρής αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Νίτσας, με βοηθούς τους κ. Βασιλό και Δ. Κοτούμπα.
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Γ. Λυκοκώστας): Μπαχτσιβάνος Σ/Α, Μπαχτσιβάνος Σ/Χ, Χατζής, Μπουζούκας, Παπαδημητρίου (Καλόγηρος), Σακοράφας Β., Φουρτούνας, Νταμπαλέτσιος (80’ Πέρκας), Καραντώνης (60’ Σακοράφας Βαλ.), Τσούτσας, Παπαχρήστος (46’ Τσιάγκος).
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Μ. Μαλαμάς): Βραζιτίκος, Γκιόνα (37’ λ.τ. Νταλακούρας), Πάνου, Δαλακώνης, Αλεξόπουλος Αχ., Χατζούλης, Αλεξόπουλος Στ., Κατσής (67’ Γκαλμπογκίνης), Βούκιας (83’ Κυρίτσης), Αλεξανδρής, Καρυπίδης (53’ Κουδέρης).

«ΛΕΥΚΗ» ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ
Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι στην Αγιά, καθώς Δωτιέας και Μαυροβούνι «κόλλησαν» στο 0-0. Για τη νεοφώτιστη ομάδα των φιλοξενουμένων ήταν ο πρώτος βαθμός στο πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας, στο οποίο μετέχουν φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Οι δύο αντίπαλοι δημιούργησαν τις δικές τους καλές στιγμές αλλά δεν επέδειξαν την απαιτούμενη οξυδέρκεια για να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η πιο χαρακτηριστική φάση σημειώθηκε στο α’ μέρος όταν ο Μαλάκος –κι ενώ ο τερματοφύλακας Μαγαζιώτης ήταν εκτός θέσης- προσπάθησε να σκοράρει με μακρινό πλασέ αλλά ο Κ. Μπάγκας έδιωξε με το κεφάλι προ της γραμμής.
Στο 86’ αποβλήθηκε από την ομάδα του Δωτιέα Αγιάς ο Μάντσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Ι. Ντελέζος με βοηθούς τους τον κ. Μπράμη και την κ. Δεληγιάννη.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Ι. Βαΐτσης): Μπρέλλας, Μάντσε, Χονδροδήμος, Γούτος Ε., Κόκκινος, Κορλός (88’ Μπαρούτζας), Γούτος Ν. (77’ Φουκαλάς), Ντακούλας (20’ λ.τ. Παπαγιαννούλης), Γιώργης (69’ Γιαννουλέας), Μαλάκος, Τσατσαλίδης.
ΑΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (Ι. Σιάρκος): Μαγαζιώτης, Μπάγκας Δ., Σάπιος, Μπάγκας Κ., Μαντζαφούλης, Μούμος (82’ Παπαμάνος), Καμβούκος (90’ Κολιοφούτης), Μπαντζέλας Ν., Βούκουτος, Ακριβόπουλος, Σπανός (78’ Μπάγκας Αρ.)

Gallery άρθρου