Εξαιρετική Λάρισα και πρώτη νίκη στην Basket League

Επικράτησε στη Νεάπολη του Αρη με σκορ 92-78  Σπουδαίοι οι Παπαντωνίου, Ρέινολντς, Παρκς.

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2019 20:41

Η πρώτη ιστορική νίκη της Λάρισας στα «μεγάλα σαλόνια» είναι γεγονός! Ο... Ερμής Αγιάς μέχρι το καλοκαίρι, πριν μετονομαστεί σε Λάρισα BC, επικράτησε του Άρη με 92-78 και... έσπασε το ρόδι, στην 3η αγωνιστική της Basket League με τη συμπαράσταση 1.000 περίπου φιλάθλων που δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα στο Κλειστό της Νεάπολης.

Μια νίκη που θα δώσει άλλον αέρα στη λαρισινή ομάδα, η οποία ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τους δύο πρώτους αγώνες κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας και τον ΠΑΟΚ, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο.
Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να βρουν τον ρυθμό τους οι δύο ομάδες, αλλά όταν το κατάφεραν και οι δύο πρόσφεραν θέαμα και εναλλαγές στην εξέλιξη του παιχνιδιού, χωρίς να ξεφεύγει η μία από την άλλη, καθώς ήταν κοντά στο σκορ.
Ντέρμπι λοιπόν ήταν η αναμέτρηση από το ξεκίνημά της, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες από νωρίς (9-9 στο 5’). Ο Άρης με ένα επιμέρους σκορ 8-4, πήρε το προβάδισμα (17-13 στο 8’) και η πρώτη περίοδος έληξε με τους «κίτρινους» μπροστά με 24-21.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα η ομάδα της Λάρισας κατάφερε να ισοφαρίσει σε 29-29 (στο 15’), δείχνοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο. Mε συνολικό επιμέρους σκορ 16-8, προηγήθηκε με 37-32 (στο 17’) και ακολούθως με 44-38, 1.20 πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε τελικά με τον Άρη να προηγείται με 45-44, χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 7-0.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και αρχικά το 46-50 (21’25’’) να γίνεται 57-50 (24’) με ένα 11-0, ενώ στο 25’έγινε 59-53, με ένα επιμέρους σκορ 15-8.
Στο 28’ το σκορ έγινε 68-59, η μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο διαφορά στον αγώνα και η τρίτη περίοδος έκλεισε, με τον Άρη να βρίσκεται πίσω με 71-66 και να το παλεύει, ενώ η Λάρισα φαινόταν πως ήθελε περισσότερο τη νίκη.
Έτσι στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να διατηρούν ένα σημαντικό προβάδισμα, προηγούμενοι με 76-66 (30’40’’), 80-73 (35’).
Περίπου 3’ λεπτά πριν το φινάλε (37’11’’), η Λάρισα ήταν μπροστά στο σκορ με 85-77 και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, καθώς στη συνέχεια διατηρήθηκε μια διαφορά οκτώ με δέκα πόντων και τελικά οι γηπεδούχοι, πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην Basket League, κερδίζοντας τον Άρη με 92-78.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στην πολύ καλή άμυνα της Λάρισας στο τέταρτο δεκάλεπτο, που εγκλώβισε τον Αρη επιθετικά.
*Παίκτης-κλειδί ήταν ο Ρέινολντς που είχε πολύ καλή παρουσία με 17 πόντους και 12 ασίστ, ενώ επίσης ξεχώρισαν ο Παρκς με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ, ο Χάμιλτον με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα
Στο 31’ ο Νώντας Παπαντωνίου , από τους κορυφαίους της αναμέτρησης φάνηκε να γυρίζει τον αστράγαλό του και πήγε υποβασταζόμενος στον πάγκο. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα όμως ξαναμπήκε στο παιχνίδι και καταχειροκροτήθηκε. Μέχρι να τραυματιστεί είχε 16 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ήδη από το 13’είχε χρεωθεί με το τρίτο του φάουλ. Μιλόσεβιτς-Ντραγκίσεβιτς-Γκετσεβίτσιους ήταν η τριάδα που οδηγούσε τον Άρη, ο οποίος είχε το δικό του πρόβλημα με τα φάουλ, καθώς με τεχνική ποινή ο Γκάγκιτς έφτασε τα τέσσερα μόλις στο 11’.
Ο Μιλόσεβιτς είχε 23 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Ντραγκίτσεβιτς 16 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Άρης μετά τον τραυματισμό του Μποχωρίδη και την ίωση από την οποία ταλαιπωρείται Βλάσιος, είχε στην αποστολή έντεκα παίκτες. Στη διάρκεια της αναμέτρησης έχασε και τον Μόρις, ο οποίος είχε ενοχλήσεις στον αχίλλειο.
Τα δεκάλεπτα: 21-24, 44-45, 71-66, 92-78
Διαιτητές: Παναγιώτου, Τσώνος, Σκούτας
ΛΑΡΙΣΑ (Βασίλης Φραγκιάς): Παπαντωνίου 16 (2/7 τρίποντα, 8 ασίστ), Χείλαρης 6 (1), Παρκς 16 (15 ριμπάουντ), Χάμιλτον 16 (1/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Ρέινολντς 17 (2/6 τρίποντα, 10 ασίστ), Τσιλούλης 1, Χάρις 7 (1/4 τρίποντα), Μπερχανεμέσκελ 13 (3/4 τρίποντα), Φλόιντ
ΑΡΗΣ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μιλόσεβιτς 23 (10 ριμπάουντ, Γκετσεβίτσιους 16 (4/8 τρίποντα, 8 ασίστ), Τάλτον 10 (1/5 τρίποντα), Μόρις, Ντραγκίσεβιτς 16 (11 ριμπάουντ), Βουλγαρόπουλος, Σλαφτσάκης 3, Φλιώνης 6 (2 τρίποντα), Σακελλαρίου, Γκάγκιτς 4.
*Τα ομαδικά στατιστικά της Λάρισας: 25/42 δίποντα, 10/29 τρίποντα , 12/16 βολές, 36 ριμπάουντ (25 αμυντικά- 11 επιθετικά ), 28 ασίστ, 11 λάθη, 9 κλεψίματα, 1 τάπα.
*Τα ομαδικά στατιστικά του Άρη: 19/38 δίποντα, 7/20 τρίποντα , 19/26 βολές, 35 ριμπάουντ (26 αμυντικά -9 επιθετικά ), 23 ασίστ, 18 λάθη, 4 κλεψίματα.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΣ:

Βγάλαμε θυμό

*Συγχαρητήρια στον κόσμο μας

Η Λάρισα πήρε την πρώτη της νίκη στην Basket League με το 92-78 επί του Άρη στο Κ.Γ. Νεάπολης. Ο προπονητής της, Βασίλης Φραγκιάς, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο παρκέ, αλλά μίλησε και για τον κόσμο και πώς αισθανόταν η ομάδα του. «Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Συγχαρητήρια και στον κόσμο μας που νιώσαμε πως παίζαμε στην έδρα μας σήμερα. Ήμασταν αρκετά βελτιωμένοι. Βγάλαμε θυμό, γιατί σε δύο παιχνίδια η ομάδα δεν είχε παίξει αυτό που κάνουμε στην προπόνηση. Δεν είχαμε τρέξει και δεν είχαμε πάθος στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Δουλέψαμε και στη ψυχολογία μεσοβδόμαδα. Θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό φέτος. Κόντρα σε μια ομάδα που είχε προβλήματα, δείξαμε χαρακτήρα και βάλαμε δύο βαθμούς στον πίνακά μας. Θέλουμε να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Με ενδιαφέρει η εικόνα της ομάδας ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Σήμερα δείξαμε ότι παλέψαμε για όλες τις μπάλες. Θεωρώ πως μας άξιζε αυτό το αποτέλεσμα. Ακολουθεί δύσκολη εβδομάδα με το Κύπελλο μεσοβδόμαδα και μετά ένα δύσκολο παιχνίδι και πάλι στο γήπεδό μας με τον Ηρακλή». Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη Σούλης Μαρκόπουλος, σχολίασε για την ήττα της ομάδας του: «Κάναμε πολλά παιδικά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο. Δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας και το εκμεταλλεύτηκαν. Είναι αδικαιολόγητα τα 25 λάθη. Να δίνεις 25 πόντους από αιφνιδιασμό στον αντίπαλο. Είναι αδιανόητο. Είχαμε ατυχία. Χτύπησε ο Μόρις, μας έλειπε και ο Μποχωρίδης. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να κάνεις λάθη. Δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις λάθη. Πρέπει να είσαι έξυπνος. Να παίξεις με τα ποσοστά. Εμείς δεν παίξαμε ποτέ στο δεύτερο μέρος πέντε εναντίον πέντε. Προσπαθήσαμε να φέρουμε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, αλλά από ένα σημείο και μετά είχε κουραστεί και ο Γκετσεβίτσιους. Έχουμε αρκετά προβλήματα. Και πρέπει πάση θυσία να τα λύσουμε».

 

Τιμήθηκε ο Δημήτρης Κουραμάς Στο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης τιμήθηκε από τη Λάρισα ο Δημήτρης Κουραμάς από τον πρόεδρο της ομάδας Θοδωρή Ριζούλη. Ο Κουραμάς αγωνίστηκε 20 χρόνια στον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, είχε τεράστια προσφορά στο λαρισινό μπάσκετ και ξεχώριζε πάντα αγωνιζόμενος για το ήθος του.

 

*Τον αγώνα παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της EXALCO Γιάννης Καντώνιας , ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γιώργος Καντώνιας και ο διευθύνων σύμβουλος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία», Γιώργος Μιχαλόπουλος. *Γούρι έφερε στον Θοδωρή Τσιλούλη ο αδελφός του Σωτήρης, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα ποδοσφαίρου του Πανιωνίου και εκμεταλλεύτηκε το ρεπό που είχε. *Και παράγοντες, ποδοσφαιριστές σωματείων είδαμε στο Κλειστό της Νεάπολης, δείγμα πως ποδόσφαιρο και μπάσκετ πάνε μαζί στη θεσσαλική πρωτεύουσα, που βρίσκεται στο limit up, μετά τις επιτυχίες της ΑΕΛ, της Λάρισας και τις πετυχημένες διοργανώσεις του δρομικού κινήματος.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass