Οταν οι μετακινήσεις απαγορεύονται...

ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ: ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΤΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2019 22:11

Μείζον θέμα, που προκάλεσε αίσθηση σε πανελλήνια κλίμακα, δημιουργήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης όταν στον αγώνα ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ –Ηρακλής (74-87) προσήλθαν οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή που μπήκαν στο Κλειστό της Νεάπολης με διακριτικά και ανάρτηση πολλών πανό γύρω απ’ τον αγωνιστικό χώρο.


Η είσοδός τους -δεν γνωρίζουμε αν κόπηκαν εισιτήρια με ηλεκτρονικό τρόπο δηλαδή με τον ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ του καθενός- προκάλεσε εντύπωση λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης που υπάρχει από τον ΕΣΚΑΕ, τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ημίχρονο του αγώνα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός πήγε στην πλευρά των οπαδών του Ηρακλή όταν αυτοί είχαν αρχίσει να πετάνε μπουκάλια σε οπαδούς της ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ για να τους κάνει συστάσεις και να αποφευχθούν τα χειρότερα ενώ συνομίλησε και με τον επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων.
Μάλιστα χθες από τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ στάλθηκε επιστολή στον ΕΣΑΚΕ που, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Η ρίψη μπουκαλιών ήταν συνεχής και μάλιστα παραλίγο να είχαμε εκτεταμένα επεισόδια όταν αγανακτισμένοι φίλαθλοί μας αντέδρασαν στη ρίψη αντικειμένων από οπαδούς του Ηρακλή σε σημείο που φιλοξενούνταν μικρά παιδιά. Γονείς που μετά από αυτά είναι βέβαιο πως δεν θα ξαναφέρουν τα παιδιά τους στο γήπεδο, άρα μπροστά στα όποια ευκαιριακά «κέρδη» μιας ΚΑΕ θα χάσει το ελληνικό μπάσκετ τις οικογένειες από τα γήπεδα και θα τα παραδώσει σε ορδές ανεγκέφαλων.
Αν ο Ηρακλής και όποιες άλλες ομάδες, έχουν τέτοιους οπαδούς, οπαδούς που τους πληρώνουν το εισιτήριο για να μπουν στα γήπεδα για να βρίζουν και να πετούν αντικείμενα, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Ας βρουν αυτοί τη λύση, αλλά όχι στη δική μας πλάτη.
Εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να γίνουμε μαριονέτες στα θέλω των χούλιγκανς και σε αυτούς που μπροστά τους στέκονται προσοχή».
Η είσοδος των φιλάθλων του Ηρακλή αποτελεί παράβαση της ειδικής προκήρυξης του ΕΣΑΚΕ για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 που αναφέρει τα εξής στο άρθρο 16: «Οι ΚΑΕ οφείλουν να τηρούν τις διατάξεις των νόμων 2725/1999, 4326/2015 καθώς και της ΚΥΑ ΥΑ 229177/12877/1280/236 ΦΕΚ 1801/20-8-2015 του ν. 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4326/2015 και του ν. 4410/2016 και της εν γένει κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με τη χρήση ονομαστικού, ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την έκδοση κάρτας φιλάθλου, καθώς και τα λοιπά θέματα που προβλέπονται σε αυτές.
Η διάθεση εισιτηρίων από τη γηπεδούχο στη φιλοξενούμενη ΚΑΕ απαγορεύεται ακόμη και με κοινή τους συμφωνία. Με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, η οποία περιέχεται στην ειδική οικονομική εγκύκλιο που θα εκδοθεί από τον Σύνδεσμο πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας προκηρύξεως, ρυθμίζεται οποιοδήποτε άλλο θέμα για τη διαχείριση των εισιτηρίων».
Είμαστε περίεργοι πλέον να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της διοργανώτριας αρχής ενώ εξίσου απορία έχουμε για τα γραφόμενα στην έκθεση του κομισάριου του αγώνα.
Το «ευτύχημα» είναι ότι λόγω της διαμόρφωσης του νικητή (Ηρακλής) από τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα γιατί δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν αν το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο ή κέρδιζε η γηπεδούχος ομάδα με κάποιο αμφισβητούμενο σφύριγμα.
Τελικά το ερώτημα που έχουμε είναι: Απαγορεύεται ή όχι η μετακίνηση φιλάθλων; Εφαρμόζονται οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων;

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass