ΑΕΛ όνειρο, σε αγώνα διαφήμιση

 Με σούπερ ανατροπή από 0-2 (7’) κέρδισε τον μαχητικό ΟΦΗ 3-2 και βλέπει Ευρώπη -  Γκολάρα του Γουάρντα στο 35΄ακυρώθηκε από το… VAR ως οφσάιντ - Αποθέωση για τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου από τον κόσμο που ήταν ο 12ος παίκτης

Δημοσίευση: 04 Νοε 2019 21:55

Ματσάρα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι φίλοι της ΑΕΛ βρέθηκαν χθες στο AEL FC ARENA, όπου οι «βυσσινί» επικράτησαν του δυνατού ΟΦΗ, με επική ανατροπή και σκορ 3-2, στο πλαίσιο της 9ης ημέρας του πρωταθλήματος της Super League.


Η λαρισινή ομάδα που πέτυχε το 6ο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα, έφτασε μία ανάσα από την 5η θέση και βλέπει Ευρώπη ενώ οι Κρητικοί υποχρεώθηκαν στην τρίτη φετινή τους ήττα.
Όπως στο παιχνίδι με τον Άρη, όπου έγινε ολική ανατροπή, έτσι και στη χθεσινή αναμέτρηση, οι παίκτες της ΑΕΛ βρέθηκαν πολύ νωρίς να χάνουν με 2-0 στο 7’, αλλά δεν τα παράτησαν και έκαναν κατάθεση ψυχής στον ανακαινισμένο αγωνιστικό χώρο, μετατρέποντας το εις βάρος τους 0-2 σε 3-2, δείχνοντας τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν.
Τα γκολ πέτυχαν οι Σεμέδο (3’), Τσιλιανίδης (7’), Μόρας (14’), Μιλοσάβλιεβιτς (69’), Ντάουντα (79’).
Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ΑΕΛ με σχήμα 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρίστινσον, στην άμυνα οι Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ, δεξιά στη μεσαία γραμμή ο Μπέρτος, αμυντικά χαφ οι Κάτσε, Σετσέροβιτς, επιτελικό χαφ ο Μιλοσάβλιεβιτς, αριστερά έπαιξε ο Στάνκοβιτς και το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Νούνιτς και Γουάρντα.
Με την πρώτη αλλαγή του Ασούμπρε που πέρασε στη θέση του Μπράλιτς στο 62’, μετατράπηκε το σχήμα σε 4-1-3-2 με τον νεοεισελθόντα να παίρνει πάνω του πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες.
Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-2-3-1. Ο Γουάλι υπερασπίστηκε την εστία των Κρητικών και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης και Κοροβέσης. Οι Σακόρ και Νάστος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και ο Ναμπί ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο.
Οι Τσιλιανίδης και Σεμέδο αγωνίστηκαν στις πτέρυγες της επίθεσης και ο Φιγκεϊρέδο στην κορυφή.

ΠΕΝΤΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ
Πριν καλά–καλά συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Νούνιτς βρέθηκε στην περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Δυο λεπτά αργότερα στο 3’, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Από πάσα του Ουάλεϊ, ο Σεμέδο με λόμπα νίκησε τον Κρίστινσον και έκανε το 0-1. Μετά από λάθος συνεννόηση των αμυντικών της ΑΕΛ στο 7’, ο Τσιλιανίδης με σουτ πέτυχε το 0-2. Από χτύπημα κόρνερ ο Ναμπί στο 11’ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής και σούταρε δυνατά στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 14’, από χτύπημα φάουλ του Κάτσε από δεξιά, ο Βαγγέλης Μόρας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ μείωσε σε 1-2. Σε σέντρα του Στάνκοβιτς (16’από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι), ο Μπέρτος έκανε εν κινήσει το σουτ, στέλνοντας όμως την μπάλα ψηλά άουτ.
Ο Ναμπί δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή στο 31’, αλλά ο Κρίστινσον μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.
Από χτύπημα φάουλ του Κάτσε, η άμυνα του ΟΦΗ δεν κατάφερε να απομακρύνει, η μπάλα κατέληξε στον Γουάρντα που με αριστερό βολέ έκανε το 2-2, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ στο 35’.
Όμως μετά τη χρήση του VAR ο κ. Κομίνης ακύρωσε το καταπληκτικό αυτό τέρμα υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Μιλοσάβλιεβιτς. Στο σημείο αυτό ο ρέφερι έδειξε κόκκινη κάρτα στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ. Κούγια που διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτή την απόφαση.
Μετά από φάση διαρκείας, γυριστό σουτ του Γουάρντα στον Μόρα, που με το στήθος προώθησε την μπάλα, ο Νούνιτς σκόραρε στο 41’, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε κι αυτή τη φορά ως οφσάιντ.
Στην επανάληψη, ο Ασούμπρε στο 69’ από δεξιά γύρισε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα στον Μιλοσάβλιεβιτς που σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε και στον Γιαννούλη, καταλήγοντας στα δίχτυα της εστίας του Ουάλεϊ, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Και στο 79’, ο Γουάρντα με ωραία πάσα βρήκε τον Ντάουντα κι αυτός με άψογο πλασέ νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και διαμόρφωσε το τελικό 3-2, μέσα σε αποθέωση.
Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο, με την ομάδα της Κρήτης να προσπαθεί για να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα και η ΑΕΛ να κρατά την πολύτιμη αυτή νίκη και με τη βοήθεια του κόσμου που δημιούργησε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Κορυφαίος παίκτης της ΑΕΛ αλλά και του αγώνα ήταν ο Γουάρντα, που έδειξε τις πλούσιες πτυχές του ταλέντου του και χειροκροτήθηκε πολλές φορές από τους φιλάθλους της λαρισινής ομάδας. Επίσης, πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Μόρας, Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντάουντα χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Από τον ΟΦΗ φάνηκαν οι Τσιλιανίδης, Μαρινάκης, Ναμπί και Σεμέδο.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολλές αντιδράσεις υπήρξαν από την ΑΕΛ για τα σφυρίγματα του διαιτητή κ. Γιώργου Κομίνη (Θεσπρωτίας), ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ.κ. Ανδρέα Μεϊντάνη (Αχαΐας), Δημήτρη Νατσιόπουλο (Μακεδονίας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Δημήτρης Μαλούτας(Ημαθίας), VAR ο κ. Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) και ΑVAR ο κ. Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών).
Μάλιστα, η ΠΑΕ ΑΕΛ έβγαλε δύο ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα, για τη διαιτησία.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Κάτσε, Μπράλιτς/ Ουάλεϊ, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης.
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρας, Σετσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (82’ Φατιόν), Μπράλιτς (62’ Ασούμπρε), Νούνιτς (76’ Ντάουντα), Στάνκοβιτς
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Ουάλεϊ, Σακόρ (74’ Στάικος), Κουτρουμπής, Νάστος, Ναμπί, Σεμέδο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Κοροβέσης (80’ Μάνος).

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:

Τα παιδιά χτίζουν χαρακτήρα

Γ. Σίμος: Θα μάθουμε πολλά από αυτό το ματς

Κοντράστ συναισθημάτων είχαμε στη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών, όπου ο Μιχάλης Γρηγορίου της ΑΕΛ φανερά χαρούμενος έκανε λόγο για αλλόκοτο παιχνίδι, εκθειάζοντας κόσμο και παίκτες που χτίζουν χαρακτήρα και έκαναν τη δεύτερη φετινή επική ανατροπή μετά τον Άρη. Από την πλευρά του ο κόουτς του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος τόνισε πως, ενώ η ομάδα του ξεκίνησε θετικά, στη συνέχεια την έπιασε ένα συναίσθημα αυτοσυντήρησης και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα μάθουμε πολλά από αυτό το ματς».

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Μιχάλης Γρηγορίου (ΑΕΛ): «Άλλο ένα αλλόκοτο παιχνίδι, γιατί δεύτερη φορά πραγματικά να μένεις πίσω στο σκορ σε δεύτερο ματς, στο πρώτο ματς στο δεκάλεπτο, σήμερα στο επτάλεπτο και είναι πολύ σημαντικό να γυρνάς παιχνίδια με Άρη αρχικά και σήμερα με τον ΟΦΗ. Αυτά τα παιδιά χτίζουν χαρακτήρα. Χτίζουμε κάτι που προσπαθούμε όλοι και είναι να μην παρατάμε κανένα παιχνίδι. Ο στόχος θα πρέπει να είναι να δίνουν τα πάντα μέχρι το ενενήντα γιατί κάθε ματς έχει διακυμάνσεις και κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί είτε ξεκινάς θετικά είτε αρνητικά. Με τη βοήθεια του κόσμου, που ήταν περισσότερος από κάθε άλλη φορά, όλοι το χαρήκαμε και πανηγυρίσαμε μία νίκη απέναντι σε μία από τις ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας. Είδατε και το πρώτο γκολ. Οι παίκτες μπροστά του ΟΦΗ μπορούν να κάνουν τη διαφορά και πιέσαμε ψηλά σε όλο τον αγώνα και με επιμονή μέχρι το 95’, προσπαθώντας να πάρουμε τα ηνία του παιχνιδιού γυρίσαμε το ματς. Το μυαλό μας στο 2-2 ήταν πως θα σκοράρουμε και θα κάνουμε το 3-2. Πλέον το μυαλό μας είναι στην επόμενη εβδομάδα, μετά από αυτό το ματς-κλειδί κόντρα στον ΟΦΗ, να συνεχίσουμε με νίκη κόντρα στη Λαμία και να πάμε στη διακοπή με έναν τρόπο που αν το συζητούσαμε πριν δυόμισι μήνες δεν θα μας πίστευε κανείς. Αρχής γενομένης από αύριο το μεσημέρι που έχουμε προπόνηση, βάζουμε τη Λαμία για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο, πριν τη διακοπή».

Γιώργος Σίμος (ΟΦΗ): «Έγινε ένας ωραίος ποδοσφαιρικός αγώνας. Παρόλο που ξεκινήσαμε τον αγώνα με πάρα πολύ θετική διάθεση. Προηγηθήκαμε με δύο γκολ κι αντί να παίξουμε με μεγαλύτερη πίστη και αυτοπεποίθηση μετά το 0-2, αντιθέτως μας έπιασε ένα συναίσθημα αυτοσυντήρησης. Δεν παίξαμε το παιχνίδι που θέλαμε. Είχαμε τη μικρότερη κατοχή και σήμερα δεν ελέγξαμε το παιχνίδι. Θα μάθουμε πολλά από αυτό το ματς και θα δουλέψουμε περισσότερο για να κάνουμε βήματα μπροστά. Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για την προσπάθεια. Εμείς συνεχίζουμε για να είμαστε καλύτεροι. Έπαιξα στην ΑΕΛ, είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει ιστορία και είμαι τυχερός που φόρεσα τη φανέλα της και της εύχομαι ό,τι καλύτερο».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ ΟΦΗ Μανώλης Βογιατζάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην ΠΑΕ ΑΕΛ για την παραχώρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων στα Δένδρα, προκειμένου να προπονηθεί η κρητική ομάδα, υποσχόμενη πως στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου θα ανταποδώσει ο ΟΦΗ την άψογη φιλοξενία.

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass