Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πιτίνο στην Αθήνα για την Εθνική μπάσκετ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2019 15:41

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο Ρικ Πιτίνο, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ανδρών στο μπάσκετ.

Ο 67χρονος Αμερικανός προπονητής έφτασε χθες το απόγευμα στη χώρα μας και σήμερα αναμένεται να μεταβεί στα γραφεία της Ομοσμπονδίας, για να έχει τις τελικές συζητήσεις για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στο προολυμπιακό τουρνουά.
Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση του νταμπλ την περασμένη σεζόν, στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι έτοιμος να συζητήσω για την Εθνική. Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο. Πιστεύω πως είναι πρόκληση το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή για μένα, θα το κάνω για την αγάπη μου για την Ελλάδα και τον κόσμο της».
Στη συνέχεια ανέφερε: «Αυτοί οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Για εμένα το κίνητρο είναι μεγάλο για να τους προετοιμάσω. Θέλω να δω πότε και πού θα προπονηθούμε, ποιους παίκτες θα έχουμε, πώς θα φέρουμε τον Κώστα Κουφό και ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε και τον Γιάννη. Θα μιλήσω με την Ομοσπονδία και ελπίζω να συμφωνήσουμε. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, για εμένα είναι τιμή να αναλάβω την ομάδα. Θα προπονήσω για την αγάπη μου για το άθλημα. Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα και ανυπομονώ».