Η αποχώρηση ενός μεγάλου...

Δημοσίευση: 17 Νοε 2019 15:42

Σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου στη Valencia, ο Jorge Lorenzo ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι σήμερα θα δώσει τον τελευταίο του αγώνα στα GP.


Δίπλα του καθόταν ο CEO της Dorna, ο Carmelo Ezpeleta, όταν ο Lorenzo εξηγούσε ότι οι τραυματισμοί του το τελευταίο διάστημα ήταν αυτοί που τον έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση. «Πάντα πίστευα ότι στη ζωή ενός αναβάτη, 4 είναι οι πιο σημαντικοί σταθμοί», ξεκίνησε να λέει ο Jorge, μπροστά σε πλήθος δημοσιογράφων και αναβατών του Πρωταθλήματος. «Είναι ο πρώτος σου αγώνας, η πρώτη σου νίκη, ο πρώτος σου τίτλος και τέλος, η ημέρα που αποφασίζεις να σταματήσεις. Όπως θα καταλάβατε, αυτή η ημέρα έφτασε για μένα».
Πότε πήρε αυτή την απόφαση; «Την πρώτη φορά που μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να σταματήσω, ήρθε μετά τον τραυματισμό μου στο Assen. Την οριστική απόφαση την πήρα μετά τη Sepang». Στην ίδια πίστα, στη Sepang της Μαλαισίας, ήταν που ο Jorge Lorenzo έπαιρνε τον πρώτο του τίτλο στη μεγάλη κατηγορία και αυτή είπε ότι ήταν η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του στο Assen, λοιπόν, που τον είχε χαρακτηρίσει το σοβαρότερο της καριέρας του, που οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση τον Lorenzo. Ο Ισπανός έκανε μερικές διακοπές κατά τη διάρκεια των λόγων του, εμφανώς προσπαθώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του σε μια έντονα φορτισμένη στιγμή της ζωής του. Στη συνέχεια, δεν φοβήθηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον Alberto Puig, τον Team Manager της Honda, τον οποίο ο ίδιος είχε προσεγγίσει και αυτοπροτάθηκε για τη θέση του Dani Pedrosa.
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Alberto, τον οποίο απογοήτευσα… όπως απογοήτευσα και την Honda». «Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που, όταν πρωτοσυζητούσαμε το ενδεχόμενο συνεργασίας, του είπα: μην βιαστείς να πάρεις κάποια απόφαση και να ξέρεις ότι αν με εμπιστευτείς θα σε δικαιώσω».
«Δεν το έκανα και του ζητώ συγγνώμη. Όμως νομίζω ότι αυτή η απόφαση είναι η καλύτερη και για εμένα και για την Honda, διότι είμαστε νικητές και οι δύο. Θέλουμε τις νίκες κι εγώ σ’ αυτή την κατάσταση, μ’ αυτή τη μοτοσικλέτα, δεν το μπορούσα. Σας ευχαριστω όλους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass