Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γράφουν τον... έλεγχο στην ΠΑΕ ΑΕΛ

*ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ *ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ *ΓΙΑΤΙ Ο ΟΥΑΡΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ - ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Δημοσίευση: 17 Νοε 2019 20:03

Η ήττα από τη Λαμία της ΠΑΕ ΑΕΛ την περασμένη Δευτέρα με το βαρύ 3-0 εντός έδρας είχε ως αποτέλεσμα ο τεχνικός της ομάδας Μιχάλης Γρηγορίου να ανεβάσει ρυθμούς και οι παίκτες να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρώτου γύρου αρχίζει και γράφεται ο... έλεγχος των παικτών ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και σίγουρα θα υπάρξουν ορισμένες ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό απόρροια των δύο ηττών από Λαμία εντός έδρας για το πρωτάθλημα και Καλαμάτα εκτός έδρας για το Κύπελλο. Σύμπτωση αποτελεί το γεγονός ότι και στα δύο παιχνίδια η ΑΕΛ έχασε με 3-0.

Τα δύο αυτά παιχνίδια χάλασαν την πολύ καλή εικόνα που είχε δημιουργήσει φέτος η ομάδα. Κυρίως η εικόνα χάλασε από τον αγώνα με τη Λαμία όπου όλοι ήθελαν η ομάδα μετά από τριάντα χρόνια να βρεθεί στην τρίτη θέση στη μεγάλη κατηγορία στις δέκα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΡΥΘΜΟ

Αυτό που θέλει ο προπονητής είναι η λαρισινή ομάδα να ξαναβρεί τον ρυθμό της και να μπορέσει να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία της που μέχρι τώρα τη φέρνει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αν αναλογιστούμε ότι τα προγνωστικά των… μπουκ την είχαν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος στη γραμμή του υποβιβασμού αντιλαμβανόμαστε ότι η ομάδα έχει κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Για να πετύχει μέχρι τώρα αυτή την πορεία στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ στηρίχθηκε, όπως μαρτυρούν και τα στατιστικά του πρωταθλήματος, σε τρεις τομείς.

Ο πρώτος είναι η αποτελεσματικότητα, καθώς η ΑΕΛ είναι η τέταρτη ομάδα στον τομέα αυτό.

Ο σχετικός πίνακας έχει ως εξής:

Γκολ/Τελικές προσπάθειες

1.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.          5.5

2.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.   5.9

3. Α.Ο. ΞΑΝΘΗ       5.9

4.Α.Ε.Λ.        6

5. Π.Α.Ο.Κ.   6

*Ο δεύτερος τομέας είναι η συνεργασία μεταξύ των ποδοσφαιριστών, με την ΑΕΛ να είναι 5η ομάδα σε ασίστ με 12. Αναλυτικά:

Ασίστ

1.Π.Α.Ο.Κ.    15

2.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ     15

3.Ο.Φ.Η.       14

4.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.          12

5.Α.Ε.Λ.        12

*Τέλος, ο τρίτος τομέας είναι η πίεση που ασκούν οι παίκτες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου με την ΑΕΛ να είναι 3η στα κλεψίματα. Αναλυτικά:

Κλεψίματα

1. Α.Ο. ΞΑΝΘΗ       242

2. ΑΡΗΣ        232

3. Α.Ε.Λ.       227

4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    216

5. Π.Α.Ο.Κ.   201

ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ

Κάποιοι παίκτες έχουν ξεχωρίσει μέχρι τώρα σε διάφορους τομείς, με τον Ουάρντα να είναι ο πρώτος παίκτης της ΑΕΛ σε προσπάθειες (έχοντας παίξει οκτώ αγώνες!) και με βάση τα στατιστικά είναι ο παίκτης - βαρόμετρο, αφού όταν αποδίδει καλά η ομάδα φέρνει αποτελέσματα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση όχι καθώς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και στον πίνακα των λαθών. Αναλυτικά:

Προσπάθειες

1.ΑΝΤΙΛ ΝΑΜΠΙ Ο.Φ.Η.     28

2.ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΪΑ A.E.K.   28

3.ΚΟΣΜΑΣ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗΣ Ο.Φ.Η. 25

4.ΜΑΡΚ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.  23

5.ΑΜΡ ΟΥΑΡΝΤΑ Α.Ε.Λ.   23

Ο ίδιος παίκτης από τον οποίο περνάει διαρκώς η μπάλα στους αγώνες της ΑΕΛ είναι και στο «μαύρο πίνακα» των λαθών. Αναλυτικά:

Λάθη

1.ΑΝΤΡΙΑΝ ΡΙΕΡΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.        65

2.ΛΑΖΑΡ ΡΟΜΑΝΙΤΣ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ          63

3.ΑΜΡ ΟΥΑΡΝΤΑ Α.Ε.Λ.   63

4.ΛΙΣΑΝΤΡΟ ΣΕΜΕΝΤΟ Ο.Φ.Η.  59

5.ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΪΑ A.E.K.   57

 

Του Σωτ. Κέλλα