Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά τα Χανιά, στην Ξάνθη ο Απόλλων Λάρισας

Θα διεκδικήσει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2019 22:14

Μετά τα Χανιά όπου κέρδισε στα Περιβόλια με 2-1, ο Απόλλων Λάρισας ξεκινάει από σήμερα την προετοιμασία του για τον μεθαυριανό αγώνα ρεβάνς με την Ξάνθη, για το Κύπελλο Ελλάδος.

Οι «κυανόλευκοι», που επικράτησαν στο πρώτο ματς με 2-1 στη Φιλιππούπολη, θέλουν να προκριθούν στους «16» της διοργάνωσης, κάτι που θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο.

Ο Απόλλων Λάρισας θα αγωνιστεί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση χωρίς άγχος, καθώς φαβορί είναι η ακριτική ομάδα, όμως οι παίκτες του Αριαν Μπελά φέρονται αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις και στο ποδόσφαιρο, ειδικά στο Κύπελλο, όλα είναι πιθανά και συχνά βλέπουμε να σημειώνονται μεγάλες εκπλήξεις.

Σήμερα θα γίνει μια προπόνηση και αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι η αποστολή, που θα συγκροτηθεί, θα αναχωρήσει για την Ξάνθη, όπου μεθαύριο Τετάρτη και ώρα 17.15 θα προσπαθήσει η ομάδα του Απόλλωνα να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα.

ΑΜΦΙΒΟΛΟΙ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ

ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ

Όσον αφορά τώρα στο αγωνιστικό μέρος, σήμερα θα ξεκαθαρίσει κατά πόσο είναι σοβαρός ο τραυματισμός του φορμαρισμένου Γκουστάβο Σάντος, ο οποίος και αντικαταστάθηκε στο 41', από τον Καμπέρη, στο παιχνίδι με τα Χανιά.

Επίσης, θα δοκιμάσει και ο Καρατάσιος να μπει κανονικά στο πρόγραμμα, ενώ στη θέση του αγωνίστηκε ο Καρρίκη στα Περιβόλια και είχε καλή απόδοση.

ΕΓΚΩΜΙΑ ΑΠΟ ΜΠΕΛΑ

ΓΙΑ ΛΙΤΑΙΝΑ, ΤΑΣΙΟΥΛΗ

Των δύο σκόρερ του Απόλλωνα, του Δημήτρη Λίταινα και του Δημήτρη Τασιούλη, έπλεξε το εγκώμιο ο τεχνικός τους Αριαν Μπελά, τονίζοντας πως «έπαιξαν ρόλο και οι ικανότητες κάποιων ποδοσφαιριστών, που έκαναν τις διεισδύσεις, όπως ο Τασιούλης και ο Λίταινας, γιατί τα γκολ μπήκαν από προσπάθειες της ομάδας αλλά και από προσωπικές ενέργειες. Καταφέραμε να πάρουμε αυτό το «διπλό» που είναι τεράστιο, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

*Επίσης ο κ. Μπελά είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την ψυχή που έβγαλαν στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό που μπορούν να δώσουν στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν η χειρότερή μας εμφάνιση μέχρι αυτή την αγωνιστική, ενώ στο δεύτερο ήταν η καλύτερη εμφάνιση που έχουμε βγάλει μέχρι τώρα στο γήπεδο, γι’ αυτό πιστεύω ήρθε αυτή η νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο παίζαμε εντελώς λάθος, παρότι ξέραμε ότι είναι δυνατοί με την μπάλα ψηλά δεν καταφέραμε να βάλουμε την μπάλα κάτω, αλλά και λόγω της πίεσης των αντιπάλων. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε αυτό που μας χαρακτηρίζει, να παίξουμε την μπάλα κάτω και να πάρουμε τη νίκη. Να ευχαριστήσω και τις αλλαγές, γιατί και ο Τασιούλης και ο Καμπέρης και ο Μπρέμπος βοήθησαν τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα στη νίκη».

ΕΠΙΑΣΕ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Στην κορυφή της βαθμολογίας ανέβηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς νίκησε χθες στην έδρα του 2-0 τον Πλατανιά, για την 7η αγωνιστική της Super League 2. Τα γκολ πέτυχαν στο 64΄ ο Κάστρο και στο 76΄ ο Παμλίδης, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Εργοτέλης – Παναχαϊκή      2-1

Χανιά - Απόλλων Λάρισας  1-2

Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός       0-0

Καραϊσκάκης - Απόλλων Πόντου   2-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς  2-0

ΣΗΜΕΡΑ

Κέρκυρα - Απόλλων Σμύρνης        (16:00, ERT Sports)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 7 αγώνες)

1. ΠΑΣ Γιάννενα      11-4   15

2. Απόλλων Σμύρνης          10-1   -6αγ. 14

3. Παναχαϊκή 8-5     12

4. ΑΕ Καραϊσκάκης  11-10  11

5. Απόλλων Λάρισας         8-8     11

6. Πλατανιάς 9-10   10

7. Εργοτέλης 12-14  10

8. Δόξα Δράμας      8-6     10

9. Χανιά        8-5     8

10. Λεβαδειακός      7-7     8

11. Απόλλων Πόντου          2-16   -3

12. Κέρκυρα  2-10   -6αγ. -3

* Ο Απόλλων Πόντου άρχισε τη σεζόν με -6 βαθμούς και η Κέρκυρα με -3.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(8η )

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(6/12)

16:00  Λεβαδειακός-Εργοτέλης

ΚΥΡΙΑΚΗ(08/12)

15:00  Απόλλων Λ.- Απόλλων Πόντου

15:00  Απόλλων Σμύρνης- Καραϊσκάκης

15:00  Πλατανιάς- Κέρκυρα

17:30  ΠΑΣ Γιάννινα- Δόξα Δράμας

ΔΕΥΤΕΡΑ(9/12)

17:00  Παναχαϊκή-Χανιά

Του Χρήστου Αρχοντούλη