Nυν υπέρ πάντων αγών...

*ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ *ΒΑΓΓ. ΑΓΓΕΛΟΥ: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΔΡΑΣ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2019 21:11

«Νύν υπέρ πάντων αγών». Δεν ξέρουμε αν θα ηχήσει στα αυτιά των παικτών της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ο παιάνας των Σαλαμινομάχων στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, αλλά σίγουρα για τη λαρισινή ομάδα ο αυριανός αγώνας (15.45) κόντρα στο Ρέθυμνο στο κλειστό της Νεάπολης θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό της παραμονής της ομάδας στην Α1 εθνική κατηγορία.


Μετά την ήττα εντός έδρας από τον Ήφαιστο Λήμνου έχουν στενέψει τα περιθώρια παραμονής και δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος Θόδωρος Ριζούλης επαναλαμβάνει πολλές φορές ότι προσπάθησε μια πόλη να τη φέρει κοντά στην ομάδα, να αποκτήσει καλούς παίκτες αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν έρθει οι πολυπόθητες επιτυχίες.
Στον αγώνα αυτό θα κάνει ντεμπούτο ο Μπράντον Ρας που έχει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού μετά από μια μονομαχία με τον Μαραγκό στην προπόνηση, αλλά μάλλον θα είναι στη διάθεση του τεχνικού Βαγγέλη Αγγέλου.
Ο προπονητής γνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα και είπε χαρακτηριστικά: «Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος απομένουν τέσσερα ματς, ματς που είναι καθοριστικής σημασίας για την ομάδα μας. Αντιμετωπίζουμε το Ρέθυμνο και την ΑΕΚ στην έδρα μας και τον Πανιώνιο με το Λαύριο εκτός, αρχής γενομένης το ματς με το Ρέθυμνο, μια ομάδα που τον τελευταίο μήνα παίζει ιδιαίτερα αποτελεσματικά.
Στο παιχνίδι αυτό χρειαζόμαστε δυνατές συνθήκες έδρας, χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας ώστε από εκεί να αντλήσουμε δύναμη. Αγωνιστικά χρειαζόμαστε αποφασιστικότητα και μεγάλη συγκέντρωση στις παραμέτρους του ματς, όπως την άμυνα και το ριμπάουντ, παράμετροι που καθορίζουν τις κατοχές σ’ ένα παιχνίδι».
Σχετικά με την προσθήκη του Ρας που πήρε τη θέση του Χάμιλτον ο οποίος έφυγε από την ομάδα είπε: «Προσδοκώ να δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα και να τονώσει την ανάληψη ευθύνης όλων των παικτών, ιδιαίτερα στα δύσκολα σημεία των παιχνιδιών. Είναι ένα παίκτης πολύ έμπειρος, με σπουδαία καριέρα, στοιχεία που μπορούν να τονώσουν την ψυχολογία και την προσωπικότητα της ομάδας και στη «μάχη» να οδηγήσει τους συμπαίκτες του. Ο ίδιος πιστεύει πως είναι έτοιμος να προσπαθήσει και εμείς να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από μια τέτοια προσωπικότητα. Χρειάζεται όμως υπομονή για την προσαρμογή του στα ευρωπαϊκά δεδομένα».
Επίσης για πρώτη φορά θα είναι στη δωδεκάδα ο Μαραγκός καθώς ο Σπυρόπουλος που ταλαιπωρείται από ίωση, δεν θα είναι στη διάθεση του προπονητή. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Χίκι θα παίξει εναντίον της πρώην του ομάδας, με την ελπίδα ότι θα βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια που αγωνίστηκε μέχρι τώρα με τη φανέλα της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ.
ΕΙΣΙΤΗΡΙO ΔΥΟ ΕΥΡΩ
Σε μια προσπάθεια ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα η διοίκηση της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ έβαλε 2 ευρώ το εισιτήριο ώστε να γεμίσει το γήπεδο και το κλειστό της Νεάπολης να είναι πραγματική έδρα στον αυριανό αγώνα.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
*Ο Νταρνέλ Χάρις απέχει επτά πόντους από τους 300, ενώ χρειάζεται άλλα 10 αμυντικά ριμπάουντ για να φτάσει τα 100 στην Basket League.
*Ο Νώντας Παπαντωνίου έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Λάρισας, έχοντας παράλληλα τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο και τουλάχιστον δύο ασίστ.
*Κατά επτά ασίστ μεγαλώνει η εντός έδρας επίδοση της Λάρισας σε σχέση με τα παιχνίδια που δίνει εκτός έδρας (19,8 έναντι 12,8), αλλά μένει στα ίδια επίπεδα εντός παιδιάς (+2% στα δίποντα και -0,5% στα τρίποντα).
*Ο Ανδρέας Χριστοδούλου θα γίνει αύριο εκείνος με τις περισσότερες εμφανίσεις πρωταθλήματος με τη φανέλα του Ρεθύμνου , αφού από την προηγούμενη αγωνιστική μοιράζεται την πρωτιά με τον Νταμίρ Λάτοβιτς έχοντας από 86.
*Ο Κόνερ Φράνκαμπ είχε διψήφιο αριθμό πόντων και τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο και στα εννιά παιχνίδια του Ρεθύμνου στην Basket League.
*Κατά 16,5% (40,1% έναντι 56,6%) πέφτει το ποσοστό ευστοχίας του Ρεθύμνου μακριά από την Κρήτη, αλλά σουτάρει καλύτερα από το τρίποντο ως φιλοξενούμενος (30,9% έναντι 27,6%).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Διαιτητές ορίσθηκαν οι: Τσαρούχα, Συμεωνίδης, Πουρσανίδης Κ. και κομισάριος ο Βαρνάς. Κριτές θα είναι οι: Πέτσιου- Γκατζιάς- Ανδρέου-Παπαδημητρίου.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass