Από ντέρμπι σε ντέρμπι ο Ηρακλής, οριακό ματς ο Οικονόμος

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2020 22:03

Μετά τη νίκη στο λαρισινό ντέρμπι με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης τη σκυτάλη παίρνει ένα ακόμα ντέρμπι για τον Ηρακλή Λάρισας, αυτή τη φορά με τον πρωτοπόρο του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Πιερικό μεθαύριο Κυριακή στη Νεάπολη (15:00).

Μία ακόμα πρόκληση για το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Χρήστου Χατζηλιάδη που, απέναντι στο αδιαφιλονίκητο φαβορί του ομίλου, αφενός καλείται να υπερασπισθεί τον χαρακτηρισμό τού «απόρθητου κάστρου» που έχει η φυσική του έδρα (διατηρεί το απόλυτο με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) και αφετέρου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη βαριά ήττα στο παιχνίδι του α’ γύρου, συνεχίζοντας παράλληλα την εξαιρετική πορεία που διαγράφει στη φετινή διοργάνωση.
Ένα από τα βασικά στοιχεία της αναμέτρησης είναι η απουσία του δεινού σκόρερ των «κυανολεύκων» Γιώργου Κακαβίτση (βρίσκεται στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με 9 γκολ, με τρία λιγότερα από τον πρώτο), ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Μία σημαντική αν μη τι άλλο απώλεια για τους γηπεδούχους, με τον τεχνικό Χρήστο Χατζηλιάδη να ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση για να καλυφθεί το κενό. Τη θέση του Γιώργου Κακαβίτση αναμένεται να πάρει ο Φώτος ή ο Μουξιός κάτι που θα κριθεί από τον βαθμό ετοιμότητας που θα έχει ο καθένας μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας.
«Είμαστε χαρούμενοι που ο Ηρακλής Λάρισας θα φιλοξενήσει στη Νεάπολη μετά από πολλά χρόνια ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Πιερικός. Είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου, έχει ξεκάθαρο στόχο την άνοδο και σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας» σχολίασε ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας, Χρήστος Χατζηλιάδης αναφερόμενος στο κυριακάτικο ντέρμπι και πρόσθεσε:
«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε το αήττητο στη Νεάπολη και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για το γόητρο. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να εδραιωθούμε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μετά την 4η αγωνιστική έχουμε μία σταθερή πορεία και πρέπει να τη διατηρήσουμε.
Πέρα από την άνετη παραμονή, την οποία πιστεύω θα πετύχουμε εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στους στόχους της κι αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια» κατέληξε ο Χρήστος Χατζηλιάδης.

 

Οριακό παιχνίδι για τον Οικονόμο
Ένα παιχνίδι με σημαντική βαθμολογική σημασία στη μάχη της παραμονής έχει μπροστά του ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος την προσεχή Κυριακή υποδέχεται τον Αλμυρό (15:00) και θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί πάνω από την επικίνδυνη ζώνη στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.
Η ομάδα του Γιάννη Τσακμακίδη θα διεκδικήσει την πρώτη της νίκη στο 2020, στηριζόμενη στην πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Μπορεί να ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική στο λαρισινό ντέρμπι από τον Ηρακλή Λάρισας, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την αγωνιστική εικόνα που έδειξαν οι «πράσινοι».
«Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα η εικόνα που δείξαμε στη Νεάπολη ήταν πολύ καλή» σχολίασε ο τεχνικός του Οικονόμου Γιάννης Τσακμακίδης αναφερόμενος στο ματς της Κυριακής με τον Αλμυρό και πρόσθεσε:
«Θα επιδιώξουμε λοιπόν να έχουμε την ίδια απόδοση την οποία να συνδυάσουμε με το νικηφόρο αποτέλεσμα. Υπάρχουν προβλήματα και συγκεκριμένα οι απουσίες του Νούσια και του Δραγατσίκη, αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και να καλύψουμε τα κενά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και στόχος μας είναι να παλέψουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέχρι το τέλος για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Έχουμε μία νεανική ομάδα, η οποία ωστόσο δείχνει αποφασιστικότητα. Το ίδιο αποφασιστικοί θα παρουσιαστούμε και στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Αλμυρό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Απέναντί μας θα είναι μία διαφορετική σε σχέση με αυτή του πρώτου γύρου ομάδα. Μία καινούργια θα έλεγα ομάδα, αφού οι αντίπαλοί μας έχουν κάνει αρκετές προσθήκες. Εάν έχουμε την ίδια εικόνα όπως στη Νεάπολη, πιστεύω ότι θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε» κατέληξε ο Γιάννης Τσακμακίδης.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass