Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνθημα νίκης για την ΚΑΕ Λάρισα

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ «3 ΣΤΑ 3» ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ (15:30, ΚΛ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ) ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2020 22:32

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Αποφασισμένη για την τρίτη σερί νίκη της παρουσιάζεται η ΚΑΕ Λάρισα, η οποία στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League υποδέχεται σήμερα στις 15:30 στο Κλειστό της Νεάπολης τον ΠΑΟΚ.

Ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται να καθορίσει τις ισορροπίες στη μάχη της σωτηρίας ενόψει της δύσκολης συνέχειας της διοργάνωσης.
Η λαρισινή ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει κάποια θέματα τραυματισμών, όπως αυτό του Φλόιντ, που θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του Βαγγέλη Αγγέλου και με τη στήριξη του κόσμου θα παλέψει για την τρίτη σερί νίκη, κάνοντας ένα ουσιαστικό βήμα παραμονής. Άλλωστε, οι διοικούντες την ΚΑΕ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία του κόσμου, που στη σημερινή αναμέτρηση θα πρέπει να αποτελέσει τον έκτο παίκτη της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία επίσκεψή του στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Κλειστό της Νεάπολης πριν από δύο περίπου χρόνια (στις 20 Ιανουαρίου του 2018) ο ΠΑΟΚ είχε υποχρεωθεί σε ήττα με κατοστάρα από τον τότε ΓΣ Φάρο (101-89).
Το σημερινό παιχνίδι έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι, όχι μόνο επειδή οι δύο ομάδες διψούν για βαθμούς, αλλά και γιατί βρίσκονται σε πολύ καλό αγωνιστικό τάιμινγκ. Η μεν ΚΑΕ Λάρισα προέρχεται από δύο εντυπωσιακές εκτός έδρας νίκες, ενώ από την άλλη πλευρά ο ενισχυμένος μεταγραφικά ΠΑΟΚ (μετά την οικονομική παρέμβαση Σαββίδη) μετρά ισάριθμα θετικά αποτελέσματα στα δύο τελευταία παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο τεχνικός της ΚΑΕ Λάρισα Βαγγέλης Αγγέλου μιλώντας στην «Ε» για το σημερινό παιχνίδι τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «ο ΠΑΟΚ με τους 101 πόντους που πέτυχε επί του Άρη και τους 86 στη Λιθουανία δείχνει ότι επιθετικά είναι επικίνδυνος και επομένως εμείς θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα και να προσεγγίσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι», ενώ ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Κώστας Χαραλαμπίδης επισήμανε ότι «θέλουμε να επιβεβαιώσουμε την αγωνιστική μας άνοδο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η Λάρισα προέρχεται από δύο εκτός έδρας νίκες, έχει αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο με τις προσθήκες που έκανε και θα είναι ένα εξ ορισμού πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας».
Ο ΥΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό σήμερα στο Κλειστό της Νεάπολης να δώσουν το «παρών» ο υιός Σαββίδη, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Γαλατσόπουλος.
ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Χωρίς σημαντικές απουσίες θα παραταχθούν οι δύο ομάδες στη σημερινή αναμέτρηση. Από την ΚΑΕ Λάρισα στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Γκάρετ, Χίκι, Χείλαρης, Ρας, Τσιλούλης, Σπυρόπουλος, Παπαντωνίου, Φλόιντ, Παρκς, Χάρις, Τσιρογιάννης και Μαραγκός. Εκτός αποστολής έμειναν οι Βαβάτσικος, Λόλας, καθώς το τεχνικό επιτελείο προτίμησε να τους ξεκουράσει, ώστε να ξεπεράσουν πλήρως κάποιους μικροτραυματισμούς.
Από την πλευρά του ΠΑΟΚ στην αποστολή της ομάδας συμπεριλήφθηκαν οι Σμιθ, Σχίζας, Μπράουν, Καρράς, Τσόχλας, Μαργαρίτης, Μπεστ, Καραμανώλης, Σόρτερ, Ουίγκινς, Σαρικόπουλος και Νόουλς.
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Basket League και η βαθμολογία:
ΣΗΜΕΡΑ
15:30 Ήφαιστος Λ.-Πανιώνιος
15:30 Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ
15:30 Λάρισα-ΠΑΟΚ
15:45 Περιστέρι-Ρέθυμνο
17:45 Άρης-Ηρακλής
ΑΥΡΙΟ
17:00 Παναθηναϊκός-Λαύριο
19:30 Ιωνικός Ν.-Προμηθέας Π.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός     25
ΑΕΚ     24
Προμηθέας Π.     24
Περιστέρι     23
Ήφαιστος Λ.     22
Ιωνικός Ν.     21
Λαύριο     21
Ηρακλής     20
Ρέθυμνο     20
Πανιώνιος     20
Λάρισα     19
Κολοσσός Ρ.     19
ΠΑΟΚ     18
Άρης     17