ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

«Καταδικάζουμε 100% τον ρατσισμό»

*ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ *ΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΠΑ, ΜΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2020 22:10

Η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από μικρή μερίδα οπαδών ο Γάλλος Μπα κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΛ-Αρης 0-0, κυριάρχησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την επομένη της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, μετά από ένα μαρκάρισμα που έκανε ακολούθησε ένταση στον αγωνιστικό χώρο, με τον μέσο του Άρη να δείχνει την κερκίδα και να λέει πως ήθελε να αποχωρήσει από το γήπεδο. Μετά το τέλος τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έκαναν λόγο για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Μπα.


Μετά τη λήξη του ματς ο Νικολά Ντιγκινί μίλησε για «μαύρη κηλίδα στην ιστορία της πόλης» και «μέρα ντροπής».
Ο τεχνικός του Άρη Mίχαελ Ένινγκ στις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δεν αναφέρθηκε για το θέμα Μπα, όπως και ο προπονητής της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου.
Χθες μιλήσαμε με τον προπονητή της ΑΕΛ που πήγε και παρακολούθησε διά ζώσης το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αφού η ΑΕΚ είναι ο προσεχής αντίπαλος των «βυσσινί» στο πρωτάθλημα. Είπε για το θέμα του Μπα: «Καταδικάζουμε 100% κάθε είδους ρατσιστική συμπεριφορά απ’ όπου και αν προέρχεται και οπουδήποτε συμβαίνει σε κάθε γωνία της γης».
Με την ευκαιρία της συνομιλίας μαζί του πήραμε και την άποψή του για την πρώτη εμφάνιση του νεαποκτηθέντα Θανάση Παπάζογλου ως σέντερ φορ της λαρισινής ομάδας. Απάντησε: «Είναι αυτό που περιμέναμε, από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος. Έκανε μια πολύ καλή αρχή».
Σχετικά με τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις είπε ότι περιμένει αυτή τη βδομάδα έναν ποδοσφαιριστή...
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗ
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για το περιστατικό εναντίον του Αμπού Μπα, στον αγώνα ΑΕΛ-Αρης. «Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στη δημόσια ζωή του τόπου. Μέσα και έξω από τους αθλητικούς χώρους. Οι ισχύοντες κανονισμοί και οι νόμοι είναι σαφείς. Θεωρείται αυτονόητο ότι ουδείς αρμόδιος θα ολιγωρήσει», ήταν το μήνυμα του υφυπουργού, μέσω προσωπικού του λογαριασμού στα social media.
ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΕΛ
Για το συμβάν με τον Μπα τοποθετήθηκαν σε προσωπικούς τους λογαριασμούς σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι αρχηγοί Βαγγέλης Μόρας και Νίκος Καρανίκας.
Ο Μόρας έγραψε: «Δυστυχώς μόνο ο ισόβιος αποκλεισμός θα μπορούσε να βοηθήσει στο να εξαλειφθεί κάθε ίχνος ρατσισμού. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές θα είμαστε ενωμένοι και ενάντια σε αυτούς τους ανεγκέφαλους . — Say No To Racism».
Επίσης ο Νίκος Καρανίκας έκανε την παρακάτω ανάρτηση: «Κανείς δε γεννιέται μισώντας κάποιον για το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή ή τη θρησκεία του. Οι άνθρωποι αν μπορούν να διδαχθούν το μίσος μπορούν να διδαχθούν και την αγάπη, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά, παρά το αντίθετο. No Racism».
Ο ΠΣΑΠ
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο μέσος του Άρη, Αμπού Μπα από μερίδα οπαδών της ΑΕΛ, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους αναμέτρησης, για το πρωτάθλημα της Superleague 1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:
«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών καταδικάζει τη χθεσινή ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφός μας Αμπού Μπα και όλοι μας, με μία φωνή, το λέμε ξεκάθαρα και προς πάσα κατεύθυνση. Ρατσιστές δεν σας θέλουμε στα γήπεδα!
Δεν έχετε θέση ανάμεσά μας και οι αντιλήψεις σας προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Στην Ελλάδα των δεκάδων προσφυγικών αθλητικών σωματείων και των εκατομμυρίων Ελλήνων μεταναστών σε κάθε γωνιά της γης, προκαλείτε ντροπή και μόνο με την παρουσία σας στην εξέδρα.
Πρέπει να σας αποκλειστεί διά βίου η είσοδος σε κάθε γήπεδο. Μείνετε μακριά από εμάς και τον αθλητισμό που τόσο αγαπάμε».

 

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΗΛ: Το μυαλό στην Ευρώπη

«Είμαστε 2-3 βαθμούς από την 5η θέση. Είναι στο μυαλό μας η έξοδος στην Ευρώπη. Όλες οι ομάδες είναι στην κόψη του ξυραφιού. Εμείς θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σε όλα τα παιχνίδια για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα σε δηλώσεις του ο Αλέξης Μιχαήλ, ενώ για την εικόνα της λαρισινής ομάδας είπε: «Σε σχέση με άλλα παιχνίδια, ήμασταν καλύτεροι. Ακόμα και οι παίκτες έχουν να δώσουν παραπάνω. Ήρθε και ο Παπάζογλου και μπορεί να βοηθήσει».

Περί Μασούρα ο λόγος...

Το σήριαλ των χειμερινών μεταγραφών της ΑΕΛ είναι ο Γιάννης Μασούρας και η επιστροφή του στη Λάρισα που μάλλον θα γίνει αυτή την βδομάδα, όπως έλεγαν άνθρωποι της ΑΕΛ, συμπληρώνοντας ότι ο Ολυμπιακός που έχει στην κατοχή του τον παίκτη, έχει όρο δανεισμού στον Πανιώνιο ότι μπορεί να τον πάρει πίσω όποια χρονική στιγμή το επιθυμεί. Στην ΑΕΛ περιμένουν να ενεργοποιήσει ο Ολυμπιακός τον όρο αυτό για να επιστρέψει ο παίκτης, ως δανεικός αυτή τη φορά, στην ΑΕΛ.

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:

Δεν πρέπει να αποβληθούν αλλά να παιδαγωγηθούν...

*ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο χριστιανός ως παράγοντας ενότητας στην κοινωνία» ήταν ο τίτλος του χθεσινού κηρύγματος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος δείχνοντας τον πλουραλισμό της ενημέρωσής του αναφέρθηκε και στο ρατσιστικό επεισόδιο από μικρή μερίδα οπαδών της ΑΕΛ κατά του ποδοσφαιριστή του Άρη Μπα στην προχθεσινή αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων που έγινε στη Λάρισα. Είπε χαρακτηριστικά: «Ο χριστιανός έχει αγάπη, δεν μπορεί να έχει μίσος. Δεν μπορεί να αποδεχθεί ούτε καν να ανεχθεί ρατσιστική συμπεριφορά από οποιονδήποτε. Ένας ο οποίος έχει ρατσιστική συμπεριφορά, έχει και για τον εαυτό του και για την κοινωνία. Γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να εκτίθεται μια ολόκληρη πόλη που οι άνθρωποί της έχουν δείξει πολλές φορές αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο. Μια πόλη που στηρίζει την ομάδα που φέρει το όνομά της δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται από τη συμπεριφορά ορισμένων, ακόμα και αν είναι λίγοι, όταν αυτοί οι λίγοι αναπτύσσουν ρατσιστική συμπεριφορά. Αυτοί οι λίγοι δεν πρέπει να απομονωθούν, πρέπει να παιδαγωγηθούν ώστε να αποβάλλουν αυτές τις ιδέες για να μάθουν να συμπεριφέρονται ως Λαρισαίοι με ευγένεια, αξιοπρέπεια και σεβασμό στον άλλο». Άλλωστε, θα προσθέσουμε ότι ο Θεός νοείται ως τέλεια κοινωνία, άπειρη και τέλεια ενότητα. Υπάρχει η ύπαρξη μιας ενιαίας ουσίας και μετοχή τριών υποστάσεων, δηλαδή «μονάς ‘ν Τριάδι καί Τριάς ‘ν μονάδι». Η σχέση των τριών θεϊκών προσώπων είναι σχέση ενώσεως και συνοχής, που σημαίνουν υπέρβαση του ενός και του ετέρου. Η υπέρτατη κοινωνία των τριών προσώπων, είναι κοινωνία αγάπης και με αυτόν τον τρόπο καλείται να ζει ο χριστιανός. Μέσω της Αγίας Τριάδας, αντλούνται σπουδαία στοιχεία της χριστιανικής ηθικής».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass