Ετοιμη για το ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΕΡΙ ΤΡΙΩΝ ΝΙΚΩΝ Η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΝΑΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΔΥΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ, ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2020 22:13

Μετά από ένα εκπληκτικό σερί με τρεις νίκες κόντρα σε Λαύριο, Προμηθέα και ΠΑΟΚ, χάρη στο οποίο η ΚΑΕ Λάρισα πήρε πολύτιμη βαθμολογική ανάσα και δημιούργησε απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα, ακολουθεί ένας γολγοθάς για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου με δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις, αρχής γενομένης αύριο Σάββατο στο Αλεξάνδρειο (15:45) κόντρα στον Άρη για τη 16η αγωνιστική της Basket League (ενώ τη σκυτάλη θα πάρει στη συνέχεια η αναμέτρηση με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο).


Δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια μέσα σε δυνατές έδρες και ειδικότερα όπως το αυριανό με τον Άρη, ο οποίος θέλει να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και φυσικά μέσα στην έδρα του δεν θα επιτρέψει βαθμολογικές απώλειες, όπως άλλωστε φάνηκε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ηρακλή, τον οποίο κέρδισε με 69-63 και κρατήθηκε ζωντανός στη μάχη της παραμονής.
Το αυριανό θα είναι και το πρώτο παιχνίδι για την ΚΑΕ Λάρισα χωρίς τον Παρκς, που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νίζνι Νόβγκοροντ, ωστόσο θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση για τον νεοαποκτηθέντα Ελάιζα Τόμας. Έναν πιο βαρύ σέντερ σε σχέση με τον Παρκς, ο οποίος ωστόσο χρειάζεται τον χρόνο του για να προσαρμοστεί πλήρως και να μπει στο κλίμα της ομάδας.
Το παιχνίδι μοιάζει με έναν ακόμα τελικό για τη λαρισινή ομάδα, υπό την έννοια ότι οι βαθμολογικές ισορροπίες στην κατηγορία είναι ακόμα λεπτές, καθώς τα πλέι οφ (6η θέση) από τον υποβιβασμό (11η θέση) απέχουν σχεδόν μία νίκη. Το θετικό στις τάξεις της ΚΑΕ Λάρισα είναι ότι επικρατεί ενθουσιασμός και κλίμα αισιοδοξίας όχι μόνο από τις τρεις τελευταίες σερί νίκες, αλλά και από τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε η ομάδα, ενώ ενδεικτικό της μπασκετικής ποιότητας που διαθέτουν οι «κυανόλευκοι» είναι ότι και τα τρία τελευταία παιχνίδι κερδήθηκαν με διψήφιες διαφορές ήτοι 98-78 με Λαύριο, 76-62 με Προμηθέα και 95-85 με ΠΑΟΚ.
Η αγωνιστική μεταμόρφωση της ΚΑΕ Λάρισα δεν ήταν τυχαία. Αναμφισβήτητα φέρει τη σφραγίδα του τεχνικού Βαγγέλη Αγγέλου που αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη διακοπή του πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η ομάδα δούλεψε σκληρά και κέρδισε χρόνο σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην αρχή της προετοιμασίας, που ο χρόνος των προπονήσεων ήταν περιορισμένος και τα φιλικά μηδαμινά.
Παράλληλα έγιναν ποιοτικές προσθήκες παικτών όπως του Ρας, του Χίκι και του Γκάρετ, οι οποίοι έδειξαν ότι η ομάδα αξίζει να βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά και όχι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα ανέβασε τους δείκτες της δημιουργίας της στο παιχνίδι (23 ασίστ με το Λαύριο, 20 με τον Προμηθέα, 21 με τον ΠΑΟΚ), περιόρισε τα λάθη της (10 με τον ΠΑΟΚ) και βρήκε πιο εύκολα το τρίποντο, ανεβάζοντας κατά πολύ τον μ.ο. σε σχέση με τα πρώτα παιχνίδια. Σ’ όλα αυτά αν προστεθεί η εξαιρετική παρουσία του Χίκι, όπως για παράδειγμα στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά και η σημαντική προσφορά του Ρας (50% στα τρίποντα), γίνεται κατανοητό ότι η ΚΑΕ Λάρισα κρατά την τύχη της στα χέρια της και καθημερινά επιβεβαιώνει το ότι μπορεί και πρέπει να σταθεί στην κατηγορία.
Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία για το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη, το μοναδικό σοβαρό πρόβλημα για τον Βαγγέλη Αγγέλου είναι ο Δημήτρης Λόλας, ο οποίος δεν προπονήθηκε και θα υποβληθεί σε εξετάσεις καθώς αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον αστράγαλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι του α’ γύρου (3η αγωνιστική, 13/10/19) στο Κλειστό της Νεάπολης η ΚΑΕ Λάρισα είχε επικρατήσει με 92-78 σημειώνοντας την πρώτη νίκη της στην ιστορίας της στην Basket League. Για την ΚΑΕ Λάρισα ο Τερέλ Παρκς τελείωσε με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ και ο Σκότι Ρέινολντς με 17 πόντους και 13 ασίστ. Δύο παίκτες που αποτελούν παρελθόν πλέον για τη λαρισινή ομάδα. Για τον Άρη ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είχε 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass