Αγωνίσθηκε μόνο για 45’+2’

Στη συνέχεια η ΑΕΛ κατέρρευσε και έχασε από την ανώτερη ΑΕΚ με 3-0

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2020 22:04

Η ΑΕΛ αγωνίσθηκε μόνο για… 45’+2’ λεπτά στην αναμέτρηση που έδωσε χθες στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League και έχασε από την ΑΕΚ με το βαρύ 3-0.

Συγκεκριμένα στο λεπτό αυτό ο Πορταγάλος Σιμόες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να τον μιμηθούν στο δεύτερο μέρος οι συμπατριώτες του Ολιβέιρα (50’) και Λόπες (60’).
Μετά την ήττα αυτή αρχίζουν και «ψαλιδίζονται» οι ελπίδες της λαρισινής ομάδας για συμμετοχή στα πλέι οφ και όσες υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι απόρροια του θεωρητικά εύκολου προγράμματος της ομάδας, καθώς ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια μέσα σε μία βδομάδα με Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό.
Η ΑΕΛ χθες προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και από κει και πέρα να προσπαθήσει σε μια αντεπίθεση να πετύχει ένα γκολ που θα της έδινε βαθμό ή βαθμούς. Δυστυχώς όμως, με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ, δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει την εστία της ΑΕΚ με τον Μπάρκα να είναι θεατής του αγώνα χωρίς… ομπρέλα όπως οι υπόλοιποι που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, που τις είχαν επιστρατεύσει λόγω της βροχής που έπεφτε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Το τελικό 3-0 κρίνεται δίκαιο και θα μπορούσε το σκορ να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.
Δυστυχώς για την ΑΕΛ η Πορτογαλία απέδειξε ότι δεν βγάζει μόνο ανταγωνιστικά προς την Ελλάδα κρασιά, αλλά και καλούς ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά σε αρκετά παιχνίδια. Άλλωστε ο Ρονάλντο τώρα και παλαιότερα ο Εουσέμπιο δίνουν όραμα στα παιδιά της Πορτογαλίας να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 3-5-2 όπως και το προηγούμενο με τον Άρη έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους Μιχαήλ, Μόρα, Μπράλιτς, στη μεσαία γραμμή δεξιά τον Μπέρτο και αριστερά τον Καρανίκα, ενώ αμυντικά χαφ αγωνίσθηκαν οι Κάτσε και Σετσέροβιτς. Ο Μιλοσάβλιεβιτς έπαιξε πίσω από τους Ουάρντα και Παπάζογλου που ήταν στην επίθεση.
Με την ίδια τακτική αγωνίσθηκε και η ΑΕΚ έχοντας τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα τους Σβάρνα, Οικονόμου, Βράνιες, στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Σιμόες και Κρίστιτς, ενώ στα πλάγια τους Λόπες (αριστερά) και Μπακάκη (δεξιά). Ο Μάνταλος αγωνίσθηκε πίσω από Ολιβέιρα και Βέρντε.
Η ΑΕΛ μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ΑΕΚ που δεν έδειχνε κάτι ιδιαίτερο.
Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες με μακρινά σουτ τα οποία ήταν άστοχα. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελείωνε με 0-0, σε ένα γρήγορο πλάγιο άουτ του Μπακάκη παραλήπτης της μπάλας έγινε ο Ολιβέιρα που έκανε σέντρα στον Σιμόες και έκανε το 1-0 βρίσκοντας «κοιμώμενη» την άμυνα της ΑΕΛ.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους στο 50’ ο Ολιβέιρα έκανε το 2-0 και εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα…
Η άμυνα της ΑΕΛ σε πέντε αγωνιστικά λεπτά αποδείχθηκε χάρτινη και οι παίκτες της ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκαν.
Παρά το γεγονός ότι ο Μπούστος πήρε τη θέση του Μπράλιτς με την ταυτόχρονη αλλαγή τακτικής σε 4-3-3 δεν άλλαξε κάτι ή για να ακριβολογούμε η ΑΕΚ με ένα τέρμα του Λόπεζ σιγούρεψε τη νίκη.
Ο Ιταλός κόουτς της ΑΕΚ Μάσιμο Καράρα πέρασε στη συνέχεια στο ματς και τους Μπότο, Γιούση και Βασιλαντωνόπουλο, δίνοντας και σε αυτούς χρόνο συμμετοχής, ενώ και ο προπονητής της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου είδε σε τι κατάσταση βρίσκονται ο Ζίζιτς με τον Μπράλιτς ενόψει των αγώνων με Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό.

 

ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
11’: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Βέρντε, η μπάλα καταλήγει άουτ.
19’: Μακρινό σουτ του Ουάρντα, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.
23’: Σουτ του Βέρντε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει σε κόρνερ ο Κρίστινσον.
29’: Νέο σουτ του Βέρντε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
42’: Μακρινό σουτ του Μπακάκη, η μπάλα καταλήγει άουτ.
45’+2’: Από δεξιά ο Ολιβέιρα κάνει σέντρα και ο Σιμόες με τακουνάκι διαμορφώνει το 1-0.
46’: Σέντρα του Βέρντε από δεξιά ο Μάνταλος πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά μπλοκάρει ο Κρίστινσον.
49’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Κάτσε και ο Μιλοσάβλιεβιτς πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
50’: Πάσα του Μάνταλου στον Ολιβέιρα που ελίσσεται μέσα στη μεγάλη περιοχή ανάμεσα σε τρεις παίκτες της ΑΕΛ και σουτάρει από το σημείο του πέναλτι κάνοντας το 2-0.
62’: Πάσα του Μάνταλου στο Λόπεζ που δεν δυσκολεύεται μόνος προ του Κρίστινσον να κάνει το 3-0.
72’: Σέντρα του Λόπεζ από αριστερά και ο Βέρντε μόνος προ κενής ουσιαστικά εστίας δεν μπορεί να πετύχει τέρμα και στέλνει την μπάλα άουτ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Δυστυχώς από τη χθεσινή ΑΕΛ κανείς δεν ξεπέρασε τη μετριότητα. Ο Κρίστινσον δεν ευθύνεται για τα γκολ αλλά δεν έκανε και κάποια σπουδαία απόκρουση. Τα τρία σέντερ μπακ (Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ) «πελαγοδρομούσαν» με τον Ζίζιτς που μπήκε ως αλλαγή να φαίνεται ότι συμμάζεψε την άμυνα.
Στα πλάγια, στο πρώτο μέρος Μπέρτος και Καρανίκας πήγαν πολύ καλά, μετά κατέρρευσαν και αυτοί.
Ο Σετσέροβιτς μας άρεσε, ίσως ο μοναδικός που ξέφυγε από τη μετριότητα, ενώ ο Κάτσε μόνο σε κάποιες φάσεις είδαμε να κινείται. Ο Μιλοσάβλιεβιτς στο πρώτο μέρος ήταν ο καλύτερος της ΑΕΛ ενώ Παπάζογου και Ουάρντα απλά υπήρχαν στο γήπεδο.
Οι αλλαγές των Μπούστος και Μπάλλα δεν πρόσφεραν τίποτα.
* * *
Ο Ολιβέιρα με μια ασίστ και ένα γκολ ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ μαζί με τον Μάνταλο, ο οποίος είχε δύο ασίστ στο δεύτερο μέρος στα γκολ των Ολιβέιρα και Λόπες, ενώ καλό παιχνίδι έκανε και ο πολύ κινητικός Βέρντε. Ο Σιμόες για το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε είναι και αυτός στους καλύτερους των γηπεδούχων.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος της ΕΠΣ Αρκαδίας χάρισε κίτρινη στον Μάνταλο αλλά σίγουρά δεν έχει καμία σχέση με τη βαριά ήττα της ΑΕΛ. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ολιβέιρα, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Ψαρρής Κωνσταντίνος, Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος αν και ο Μπακάκης στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ πήρε ορισμένα μέτρα προς την περιοχή της ΑΕΛ στην εκτέλεση του πλαγίου, από το οποίο ξεκίνησε το πρώτο τέρμα των γηπεδούχων.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες (85’ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες, Κρστίτσιτς, Μάνταλος (78’ Γιούσης), Βέρντε, Ολιβέιρα (68’ Μπότος)
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος (78’ Μπάλλας), Μιχαήλ, Μόρας (68’ Ζίζιτς), Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Μπράλιτς (55’ Μπούστος), Ουάρντα, Παπάζογλου.

 

 

Τέσσερις κίτρινες ο Μιλοσάβλιεβιτς

Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς και θα απουσιάσει σε ένα από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια της ομάδας. Αναλυτικά οι κάρτες των παικτών της ΑΕΛ:
7 κίτρινες: Φατιόν Αντόνι (εξέτισε)
6 κίτρινες: Αντνάν Σετσέροβιτς, Έργκους Κάτσε
5 κίτρινες: Νίκος Καρανίκας
4 κίτρινες: Σλάβκο Μπράλιτς (εξέτισε), Νίκολα Στάνκοβιτς (εξέτισε) Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς,
3 κίτρινες: Αλέξης Μιχαήλ, Μάρκο Νούνιτς, Αμρ Ουάρντα, Βαγγέλης Μόρας, Τζόναθαν Μπούστος, Μανώλης Μπέρτος
2 κίτρινες: Ζαν Λουκ Ασούμπρε.
1 κίτρινη: Παναγιώτης Μπάλλας, Αμπιόλα Ντάουντα, Έγκμουντουρ Κρίστινσον, Θανάσης Παπάζογλου.

 

 

Πορτογάλος επιθετικός βρίσκεται προ των πυλών

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΛ συζητάει για την απόκτηση Πορτογάλου επιθετικού παίκτη. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές είναι σε προχωρημένο στάδιο και σήμερα θα υπάρξει οριστική απάντηση.

 

 

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:
Συγχαρητήρια, τα επόμενα…

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος του αγώνα πήγε στα αποδυτήρια ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για την πορεία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Τους είπε ότι η χθεσινή ήττα ήταν εντός προγράμματος και έκανε πρόβλεψη ότι δύο θέσεις στην εξάδα θα παιχθούν μεταξύ ΟΦΗ, Παναθηναϊκού, Άρη και ΑΕΛ με δεδομένο, όπως θεωρεί, τον υποβιβασμό της Ξάνθης.

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:
Στα δύο επόμενα…

«Στα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που μπορούμε» τόνισε μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου, ενώ πρόσθεσε ότι το πρώτο τέρμα της ΑΕΚ ήταν κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα.
Αναλυτικά ο Μιχάλης Γρηγορίου:
«Ήρθαμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Τακτικά ήμασταν καλά για 46 λεπτά. Αυτός ήταν ο στόχος μας, να μην αφήσουμε διαδρόμους στην ΑΕΚ, να μην δημιουργήσει ευκαιρίες, κάτι που καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο. Από μια αδράνεια, νομίζοντας ότι έχει τελειώσει το ημίχρονο, το τέρμα που πέτυχε η ΑΕΚ ήταν κομβικό. Εκεί ήταν και το σημαντικότερο σημείο του παιχνιδιού που άλλαξε την ψυχολογία στο ημίχρονο. Η ΑΕΚ μπόρεσε στη συνέχεια να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και εννοείται ότι εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη, μετά ακολουθεί ο Παναθηναϊκός. Και στα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που μπορούμε και να πορευτούμε ως το τέλος με αυτόν τον στόχο. Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το ματς. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλύτερη από εμάς».
Για το τι δεν κάνει καλά στην τακτική η ΑΕΛ:
«Έχουμε προβεί σε μεταγραφές στον επιθετικό τομέα. Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε σχηματισμό. Απέναντι σε Άρη και ΑΕΚ δεν θες τα ακραία σου μπακ να ανεβαίνουν για να μην βρίσκει διαδρόμους ο αντίπαλος. Έτσι δώσαμε μεγαλύτερη βαρύτητα στον ανασταλτικό τομέα. Σήμερα η τακτική ήταν προσηλωμένη στο να μην βρει η ΑΕΚ διαδρόμους και αν μπορέσουμε να χτυπήσουμε στο τρανζίσιον. Το κάναμε για ένα ημίχρονο, αλλά είναι ανάλογα το ματς και τον αντίπαλο».

 

ΚΑΡΕΡΑ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ
Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ Μάσιμο Καρέρα στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης, είπε: «Στο πρώτο μέρος είχαμε λιγότερους χώρους γιατί η αντίπαλη ομάδα ήταν πίσω από την μπάλα. Δεν κάναμε καλές κινήσεις και δεν βρίσκαμε τους χώρους. Αλλά είδαμε μια καλή ανταπόκριση από τους παίκτες, κάνανε καλό ματς και από τη στιγμή που βρήκαμε το γκολ, βρήκαμε και τους χώρους και από εκεί και πέρα παίξαμε ακόμα καλύτερα. Η αντίπαλη ομάδα έκανε μια άμυνα σε ζώνη. Αυτό δεν σε αφήνει να βρεις τις ευκαιρίες απέναντι σε μια ψηλή άμυνα. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι δεν κάναμε τις φάσεις που είχαμε προετοιμάσει».
Για το 3-4-1-2 που χρησιμοποίησε:
«Σε κάθε αγώνα έχω διαφορετικές δυνατότητες, συνεπώς εφαρμόζω διαφορετικό σχήμα. Ο αντίπαλος σήμερα έπαιζε με 3-5-2, συνεπώς ο στόχος ήταν να τους δυσκολέψουμε στην κυκλοφορία και το πετύχαμε γιατί η ΑΕΛ δεν έκανε ευκαιρίες. Στο πρώτο μέρος δεν κινηθήκαμε σωστά, αλλά συνολικά ήταν ένα καλό ματς».
Για το κομμάτι που πιστεύει πως η ΑΕΚ παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βελτίωση από τη μέρα που ήρθε στην ομάδα:
«Όλη η ομάδα έχει βελτιωθεί. Στην οργάνωση, στην ένταση και στο υψηλό pressing».ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ
Μεταξύ άλλων, τη χθεσινή αναμέτρηση ΑΕΚ-ΑΕΛ 3-0 παρακολουθούσε η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας, τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου κ. Παπαλέξης, Αθανασούλης και ο διοικητικός της ΑΕΛ Σταύρος Πουλαράκης.

 

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass